ajánló · projekt

Ármány és mágia – könyvajánló

Ha jobban belegondolunk milyen hangulat hivatott uralkodni Halloween éjjelén? Természetesen sötét, hátborzongató, amitől a hideg is kirázza az embert. Így hát összegyűjtöttünk nektek 5 olyan könyvet, amelyek garantáltan illenek az ünnephez: lapjaikat „átitatja” az ármány és a mágia.

wink-poppy-midnight1

1. Jon Sprunk: Az Árny fia

Aki otthon van a fantasy műfajában, és szereti az izgalmakat, garantáltan élvezni fogja Jon Sprunk regényét. Menekülés, cselszövések, orgyilkosok és mágia, a tökéletes recept ahhoz, hogy pislogás nélkül, feszült figyelemmel fald az oldalakat.

851885_5

Fülszöveg:

Othir szent városában ármány és korrupció uralkodik, így eszményi hely a független és gátlástalan bérgyilkosok számára. Caim az egyik legjobb közülük, ám egy félresikerült megbízást követően rá kell döbbennie, hogy fondorlatos összeesküvésbe keveredett. A törvény tisztességtelen őrei, a rivális orgyilkosok és az Odaátról származó mágia ellenében csupán utolsó célpontjának előkelő leányára számíthat, és Kitre, az oltalmazó szellemre, aki mások számára láthatatlan. Amikor az életéért és az igazságért folytatott küzdelem Othir veszélyes sikátoraiból a hatalom fényűző folyosóira vezeti, Caim pengéi és ösztönei már kevésnek bizonyulnak. Ahhoz, hogy a birodalom központjából szőtt összeesküvést leleplezhesse, az Árny elsőszülött fiának fel kell vállalnia súlyos örökségét …
Az Árny fia igazi dark fantasy: politikai cselszövés, sodró cselekmény, sötét és metsző él, biztos kézzel megírt részletgazdag, letehetetlen bemutatkozó regény.

2. Naomi Novik: Rengeteg

Ha szereted a tündéreket és a népmeséket, ne is keresgélj tovább, a Rengeteg lesz a te könyved. A Naomi Novik által megalkotott fantasy világ garantáltan magával ragad, egyben pedig meg is borzongat a sötét varázslattal átitatott erdő. Egy éjszakára bekuckózva hihetetlen kalandokat ígér.

covers_386795

Fülszöveg:

Agnyeska szereti csendes faluját a völgyben, az erdőket és a csillogó folyót. Kis világának peremén túl azonban a gonosz varázslattól sötétlő Rengeteg burjánzik, melynek árnyéka a lány életére is rávetül.
Népét egy szigorú varázsló oltalmazza a Rengeteg hatalmától, a Sárkányként ismert mágus azonban szörnyű árat követel a segítségéért: tízévente egy hajadont. Ahogy közeleg a kiválasztás ideje, Agnyeska félelme egyre nő, mert tudja, hogy legjobb barátnőjére, a szépséges és bátor Kasjára fog esni a Sárkány választása, és senki sem mentheti meg a rá váró rettenetes sorstól.
Amikor azonban a Sárkány eljön, nem Kasja lesz az, akit elragad.
„A Rengetegben minden megvan, amit Novik írásaiban szeretek, és ráadásnak némi óvilági mágia és a sötét tündérmesék zamata.” Patrick Rothfuss, A szél neve szerzője
„Vad, pezsdítő és mélyen, sötéten mágikus. Azonnal a klasszikusok közt a helye.” Lev Grossman, A varázslók szerzője

3. Ken Follett: A katedrális

A történelemkedvelők sem maradnak olvasmány nélkül, és bár A katedrális híján van a mágiának, annál több benne az ármány és a cselszövés. Ha szeretnéd megtapasztalni egy középkori szerzetes életét, keress magadnak egy kényelmes fotelt, vedd kezedbe a regényt, és máris indulhat az időutazás.

992

Fülszöveg:

A világszerte népszerű Ken Follett legsikeresebb regénye. A cselekmény a középkorban, a XII. századi Angliában játszódik. A könyv oldalain középkori világ kel életre, mely színes, mint egy festmény, és mozgalmas, mint egy jó film. Olvasása közben belemerülünk a háború borzalmaiba, átélhetjük a zsarnokok önkényeskedéseit, a hideg kőpadlókon zajló forró ölelkezéseket, kínzást, gyilkosságot és a szerzetesi élet keserveit. A cselekmény egy katedrális építése körül bonyolódik, melyért Benedek-rendi szerezetesek küzdenek szinte az egész világgal és még saját, féltékeny egyházukkal is. Mindez egy polgárháború közepén; körülöttük vér, ármány és szerelem.

4. B. M. Grapes: Jóslatok hálójában

Egy átlagosnak induló könyv, amelyről első pillantásra senki sem mondaná meg, valójában milyen titkokat is rejteget. Ahogy egyre jobban beleássuk magunkat a történetbe, úgy válik a cselekmény egyre izgalmasabbá és sötétebbé. Ne tervezz nagytakarítást amikor ezt olvasod, mivel úgysem fogod tudni letenni.

covers_158170

Fülszöveg:

Egy nap a Hot Hill-i középiskola faliújságjára valaki kifüggeszt egy Mai hírek feliratú lapot, melyről rövidesen kiderül, hogy nem a múltban megtörténteket meséli el, hanem a jövőre vonatkozó jövendöléseket tartalmazza. A megjósolt események sorra bekövetkeznek. Három lány a rejtélyes jóslatok nyomába indul. Megpróbálják kinyomozni, ki írja a jövendöléseket, mi az író célja velük és ki a titokzatos JJ. Azok azonban, akik mélyen beleássák magukat a nyomozásba, életveszélynek teszik ki magukat.

5. Libba Bray: A látók

’20-as évek, Amerika, ahol az alkoholtilalom ellenére folyik a szesz a szórakozóhelyeken, és a hölgyek káprázatos ruhákban ropják a charlestont a táncparketten. De Libba Bray története itt még nem ér véget. Az írónő egy lélegzetelállítóan izgalmas, és varázslatos utazásra invitálja olvasóit, egy olyan világba, ahol a mágia és a sötétség csak a kiválasztottak előtt nyílik meg.

covers_345990

Fülszöveg:

Hiszel abban, hogy szellemek, démonok és Látók élnek közöttünk?
Evie O’Neillt unalmas szülővárosából New York nyüzsgő utcáira száműzik – amitől ő ma-xo-lú-te el van ragadtatva. 1926-ot írunk. New Yorkban tobzódnak az illegális italmérések, a Ziegfield lányok és a pimasz zsebtolvajok. Az egyetlen bökkenő, hogy Evie-nek a nagybátyjánál kell laknia, aki az okkult tudományok megszállottja.
A lány attól tart, hogy Will bácsi felfedi majd legsötétebb titkát: természetfeletti képességét, ami eddig csak bajba sodorta. Ám amikor a rendőrség egy meggyilkolt lányra bukkan, testén egy titkos jellel, és Willt a helyszínre hívják, Evie ráébred, hogy képessége segíthet elkapni egy sorozatgyilkost.
Ahogy beleveti magát a gyilkossal való macska-egér játékba, újabb históriák kerülnek napvilágra a sosem alvó városban.
Egy Memphis nevű fiatalember életét a rémálmok irányítják.
Theta, a táncosnő, a múltja elől menekül.
Egy diák, Jericho pedig megdöbbentő titkot rejteget.
És mindannyiuktól függetlenül valami sötét és gonosz felébredt…
„Libba hátborzongató, izgalmas környezetet teremtett, ami felzaklatott, rabul ejtett és elvarázsolt oldalakon, oldalakon és oldalakon keresztül.” – Giselle, Goodreads


Reméljük, sikerült kedvetekre való regényt találnotok, ha van kedvetek, írjátok meg nekünk, ti mit ajánlanátok másoknak olvasásra. Kellemes Halloween-t nektek, és vigyázzatok a szellemekkel!

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s