projekt

Halloween a Prológus háza táján, már a kezdetektől fogva

halloween

Halloweeni Blog Rémálom

A Prológus legelső közös projektje, ami máig emlékezetes mindannyiunk számára, ugyanis ez volt az összekötőerő az akkor még elég szerteágazó bloggertársaság számára. Ezt nem volt egyszerű kivitelezni, mert mint minden kezdetleges dolognál, így itt is akadtak technikai problémák. Csapatunk  ismerkedős fázisban volt, a tervezés, a csapatmunka még nem történhetett megolajozottan, mint ahogyan több közös projekt elvégezte után, de ettől függetlenül már az első pillanatokban is meg volt az a hangulat, ami máig jellemző ránk. Repkedtek az ötletek a chat-ben, hogy mi legyen a projekt neve, milyen extrákat, és értékelésekkel színesítsük a halloweeni hetünket.

Lassan, de biztosan kezdett mindenkiben körvonalazódni, hogy milyen is lesz a végeredmény. Végül hét napon keresztül uralmunk alá hajtottuk az internetet és minden nap újabbnál-újabb értékelésekkel, extrákkal bombáztuk azokat, akik érdeklődtek a projektünk iránt. Közben pedig egyre jobban kezdett kirajzolódni számunkra, hogy pontosan mit is szeretnénk létrehozni ezzel a bloggerközösséggel. A nevünk, céljaink, tagjaink alappillérei is lefektettek. A kitartó, ügyes és szerencsés olvasóinkat nyereményben részesítettük, hiszen 12 könyvet sorsoltunk ki a Halloweeni Blog Rémálom keretein belül.

12189564_1161930610500976_8542252663299987855_n

Statisztika:

  • Egy ötlet
  • 7 nap,
  • 15 blogger,
  • 30 bejegyzés,
  • 12 nyertes,
  • 1080 like,
  • 185 megosztás,
  • 24 kép.

További extraként említhetjük meg a játékon csínytevőként résztvevő könyves karaktereket, melyeknek kilétét egy-egy saját magunk által megfogalmazott “fejtörőből” kellett felismerniük a játékosoknak. Ezekből olvashattok alább párat:

Hermione a háttérben suttog, és finoman előretolja sütőtöklé színű üstökű barátját. – Menj már, rád várnak… Nem lesz semmi baj!
George elvigyorodik. – Ne félj, tesó, nem fog fájni…
– …olyan nagyon – fejezi be a mondatot Fred.
– Csak négyszázan követték a kis akciódat.
– Büszkék vagyunk rád, öcskös – veregeti meg a testvére hátát Fred.
– Mi sem csináltuk volna szebben – szövi tovább a gondolatot George.
Öccsük büszkén kihúzza magát, és összenevet velük.
– Csak ha minket is beavatsz, akkor nem buktál volna le.
A vörös hajú fiú arcáról lehervad a mosoly, amikor rájön, megint csak szívatták. Dühösen előre lép még egy lépést, aztán leesik neki, hány ember elé kell most kiállnia. Hátrapillant Harryre és Hermionéra, akik bátorítóan biccentenek neki. Erre nagy levegőt vesz, előre lép és félszegen integet.

– Helló mindenkinek! – Nyel egy nagyot. – Csak… szóval, annyit akarok mondani, hogy… én szórtam szét a Prológus bloggereinek halloweeni játékában a tök emojikat.
Szélesen elmosolyodik, mint aki most döbben rá, mekkora királyság, amit tett. Az ikrek felnevetnek a háttérben.
– De csak mert nem adtak cukrot! Legalább olyan sóherek voltak, mint Malfoy és a családja. Az meg nem igazság, hogy Halloweenkor csak én nem kapok édességet! Mire hazaértem az Odúba már mindenki degeszre zabálta magát csokikecskével… akarom mondani csokibékával. Csak nekem nem jutott. Még Félig Fejnélküli Nick is kapott, pedig ő be sem öltözött.
Kicsit belelendül a beszédbe. – De ne mondjátok már, hogy nem tetszett! Ebből a sok tökből rengeteg tökös pitét lehet sütni. Nem is beszélve arról, hogy ha összeszámoljátok, akkor ezek a muglik könyvet adnak nektek érte.

– Öcskös, ez nagyon béna szöveg! – Kiabál be George. – Ne magyarázkodj, így csak még nagyobb lúzernek tűnsz.
– Oké – feleli a fiú. – Akkor ennyi, a csíny letudva!

Ladybird

Nem elég, hogy olyan nehezen jutottam el hozzájuk az Útvesztőből, erőt, energiát nem sajnálva, erre Halloween kellős közepén nem tudnak csokikkal, cukrokkal kínálni ezek a Bököttek. Mintha sok plottyos Zöldfüllel lenne dolgom! Sőt… annak idején még Thomas is sokkal, de sokkal jobb Zöldfül volt, mint ezek itt együttvéve. Már Minhonak is említettem, hogy ezt nem hagyhatom annyiban, ezért különböző bejegyzéseikre Buggyantakat (zombikat) küldtem. Ha mindez nem lenne elég, most még el is várják tőlem, hogy felfedjem magam olvasóik előtt, s írjak egy francos bemutatkozót. Thomas, Minho és Én vagyunk a három jó barát, akik mind a Tisztásról kezdték útjukat. Ha ez alapján sem jönnétek rá, hogy ki vagyok (bár a moly.hu szerint én vagyok a legnépszerűbb szerintetek), akkor ti is mind Bököttek vagytok!

Uszáma

Összegezve tehát eléggé mozgalmas, és sokakat megmozgató kezdésről beszélhetünk, rengeteg munkával, de legalább annyi érdekességgel. Mindig jó szívvel fogunk visszagondolni a kezdetekre, így az egyik legkedvesebb projekt számunkra. 🙂

Wink, Poppy, Midnight és a Halloween

wink-poppy-midnight1

A legelső projektünk óta eltelt egy év, és ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy ez a második Halloweenünk együtt. Idén ezt a hetet egybekötöttük egy könyv népszerűsítésével, ami stílusában illik ehhez az ünnephez. Természetesen nem csak erről az egy könyvről olvashattatok értékeléseket, hanem más Halloweenhez kapcsolódó regényekről is, valamint idén is számos extrával készültünk olvasóink számára. Egy szerencsés pedig, ahogy már megszokhattátok, egy könyvvel gazdagodhatott.

A Halloween mindig is szíve csücske lesz a Prológus bloggereinek, ugyanis, akik már régebb óta követik munkásságunkat, még emlékezhetnek, hogy tavaly ilyenkor ez volt az első közös projektünk, ami megrendezésre került. Természetesen idén is megünnepeljük október 31-ét, sőt, nem csak egy napot, de egy teljes hetet szentelünk neki! Október 24.-től Halloween napjáig olvashattok értékeléseket és cikkeket April Genevieve Tucholke: Wink, Poppy, Midnight című regényéhez kapcsolódóan, továbbá Halloweeni könyvajánlókat és egyéb bejegyzéseket is. Hogy fokozzuk az élvezeteket, nyereményjátékra is invitálunk benneteket, melynek során a fent említett thrillerből nyerhettek meg egy példányt, a Menő Könyvek Kiadó felajánlásából.

Egyik bejegyzésünkben Szonja, újdonsült tagunk, illusztrátorunk munkáit csodálhattátok meg, melyben a Wink, Poppy, Midnight szereplőit eleveníti meg különböző jelmezekben. Ezeket az alkotásokat akár színezőként is hasznosíthatjátok, ha kinyomtatjátok a képeket. A bejegyzést ide kattintva tekinthetitek meg.

midnight

Tartsatok velünk a továbbiakban is, mert sok-sok extrával találkozhattok még az eltelt egy évvel kapcsolatban, valamint az elkövetkezendőkről is szót ejtünk majd. 😉

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s