projekt

Fogadd el, hogy Túl szép – Rácz-Stefán Tibor projekt

tibihet

Folytatódik születésnapi projekthetünk, így újabb összegző bejegyzéssel érkeztünk számotokra. 2016. január 11-17 között egy magyar író, Rácz-Stefán Tibor könyveivel foglalkoztunk. Tibi könyvei által olyan fontos témákat boncolgathattunk, mint az elfogadás, kirekesztettség, vagy éppen azt, mit is jelent a “másság”, a hétköznapi értelemben elvárt és megszokottól való eltérés. Erről maga az író is megosztotta velünk nézőpontját, ugyanis két bloggerünk is készített vele interjút.

Az első könyved, a Fogadj el! megjelenése után fordultak hozzád segítségért az olvasóid?
Igen, volt egy megkeresésem egy fiatal srác irányából, aki sokáig nem tudta eldönteni a szexuális beállítottságát, így többször is kért tanácsot tőlem, hogy miként tudná elfogadni saját magát. Írtam neki pár dolgot, tanácsot, ami remélem, hogy segített. Nem túl régen írt nekem újra, és elmesélte, hogy azóta már párkapcsolatban él, van egy barátja, akivel nagyon jól kijönnek, bár a szülők még nem teljesen békéltek meg a helyzettel, szerencsére kezdenek helyrejönni. Emellett úgy érzi jelenleg, hogy a lányokat is kedveli, de most boldog a barátjával, így egy szinten megoldódott a probléma. Hihetetlen érzés, hogy a segítségére lehettem, még ha csak egy kicsit is.

Első interjú

Könyveidben központi helyen szerepel, a Fogadj el! és a Túl szép történetében is a másság, elfogadás, illetve kirekesztettség. Hogy látod ezeket a témákat a való életben? Mennyire lettek elfogadóbbak az emberek a mai világban?
Szerintem napjainkra az LMBT-emberek elfogadása és megítélése egész pozitív. Még Magyarországon is. Persze, ha nyugatra nézünk, kicsit szebb a kép, de nem kell messzire menni ahhoz, hogy lássuk, Keleten mennyivel rosszabb a helyzet. Konkrétan Oroszországban meg sem jelenhetnének a könyveim, mert pozitív színben tüntetik fel a melegeket.

Második interjú

ujeletvarelozmenynovella-promokep

Az értékeléseken túl egy nagy debütálásnak is helyt adott a Prológus, ugyanis elsőként nálunk volt olvasható a Túl szép előzménynovellája, az Új élet vár. A képre kattintva továbbra is elolvashatjátok az írást.

A projekt nem csak ilyen tekintetben volt maradandó élmény számunkra, nem túlzok, ha azt mondom, hogy a legtöbbet emlegetett, mindennapjainkba beépülő motívumokat, szállóigéket adott számunkra Tibi könyveinek címével. Mindkét kifejezés több százszor hagyta el a projekt óta “billentyűzetünket”, de élőbeszédben is rengetegszer alkalmazzuk őket. A két cím közül a “túl szép” került említésre legtöbbször a Prológus chatablakában. Hogy egy kis betekintést nyújthassunk, kigyűjtöttünk nektek néhányat:

rstvegleges

Végezetül nem is mondhatnék mást, bár túl szép, hogy igaz legyen, de fogadjátok el, fogunk még hasonlóan izgalmas és érdekes projektekkel jelentkezni! 😉

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s