havi összegző

November havi összegző

haviosszegzo

Sziasztok!

A novemberünk a Prológus megalakulásának ünneplésével telt. Hihetetlen számunkra, hogy már egy éve boldogítjuk egymást. Ez az idő egyszerre tűnt egy pillanatnak, és ezer évnek. Ünneplésül összegyűjtöttük nektek az eddigi projektjeinket és néhány extra tartalommal is készültünk.

halloween

A Prológus legelső közös projektje, ami máig emlékezetes mindannyiunk számára, ugyanis ez volt az összekötőerő az akkor még elég szerteágazó bloggertársaság számára. Ezt nem volt egyszerű kivitelezni, mert mint minden kezdetleges dolognál, így itt is akadtak technikai problémák. Csapatunk  ismerkedős fázisban volt, a tervezés, a csapatmunka még nem történhetett megolajozottan, mint ahogyan több közös projekt elvégezte után, de ettől függetlenül már az első pillanatokban is meg volt az a hangulat, ami máig jellemző ránk. Repkedtek az ötletek a chat-ben, hogy mi legyen a projekt neve, milyen extrákat, és értékelésekkel színesítsük a halloweeni hetünket.

 

tibihet

2016. január 11-17 között egy magyar író, Rácz-Stefán Tibor könyveivel foglalkoztunk. Tibi könyvei által olyan fontos témákat boncolgathattunk, mint az elfogadás, kirekesztettség, vagy éppen azt, mit is jelent a “másság”, a hétköznapi értelemben elvárt és megszokottól való eltérés. Erről maga az író is megosztotta velünk nézőpontját, ugyanis két bloggerünk is készített vele interjút.

 

fikusz2

A 6lövetű 7vége középpontjában Csabai Márk tavalyi évben megjelenő regénye állt, ami A hatlövetű címet viseli, de extra tartalomként foglalkoztunk az író “Jelen Vagyok” tehetséggondozó egyesületével egy cikk erejéig, valamint egy Kérdezz – felelek exkluzív interjú is készült.

Ami a Prológus a világ körül – nemzetiségi hetünket illeti, a célja az volt, hogy minél több országot bejárhassunk, könyvek segítségével. Így ennek a szellemében, bloggereink mind-mind más nemzetiségű írótól olvastak és értékeltek. Kis hazánkból elindulva jártunk Dániában, Görögországban, Angliában, Dél-Afrikában, és Amerikában is.

 

lol

Nem is olyan régen, 2016. szeptember 12-18 között a Móra Kiadó LOL sorozatával foglalkoztunk. ami köztudottan fiatal, a romantikus olvasmányokat kedvelő lányoknak íródott könyvekből áll. Ezt nem mindenki tudta értékelni, viszont Timi annál inkább, így egy listát is összeállított olyan regényekről, amik biztosan elnyerik a LOL-rajongók tetszését, sőt, még pár LOL könyv főbb szereplőinek neveiről is gyűjtött érdekes információkat.

 

rohaggyakkete

Egyszer volt hol nem volt, volt egyszer egy király, s annak három lánya… Mindenki ismeri a mesét, tehát nem is ragoznám tovább. Eddig összesen két projekt köthető Nádasi Krisz nevéhez, pályafutásunk alatt ő az a szerző, akinek könyvei két projektet is megéltek. EDDIG! De mivel korlátozni kell munkásságunkat, s fókuszálni csupán erre az egy évre szabad, így ezt a két projektet igyekszem nektek bemutatni. Olyan ez a kapcsolat Krisszel, mint hűtőnek a mágnes, fehér ingnek a folt, vashiányos testnek a penge, kenyérnek, levesnek a só. Prológusnak a Nádasi…

 

snapwrs

A Prológus tagjai közül páran igazi Snapchat függők, így igazi snapháborúk zajlanak, amikor alkalomadtán felszabadulnak az alkalmazásra. Így úgy gondoltuk, hogy szülinapunk alkalmából hülyét csinálunk magunkból nyilvánosan is, és kicsit személyesebbre véve a figurát, összeszedünk nektek egy afféle “best of” válogatást a snapekből, amiket egymásnak küldözgetünk napi szinten.

 

retelling

Minden gyerek akart egyszer meseszereplő lenni. Hercegek, hercegnők, tündérek, lovagok, jók, vagy gonoszok.  A retelling héten újra belecsöppenhettünk a már jól ismert mesék világába, kicsit megcsavarva. Bloggereink olyan a közelmúltban megjelent könyveket igyekeztek bemutatni, melyek a klasszikus tündérmeséket veszik alapul.  Ezekhez természetesen most sem maradhattak el az extra tartalmak. Filmek, zenék, rajzok stb., hiszen varázslat a könyveken túl is létezik.😉

 

horgony

Most egy olyan nyár végi projekthez érkeztünk, ami csapatunk egyik tagjának, Uszámának az egyik legjobban várt tematikája volt, ugyanis kedvenc írónőjével, és könyveivel foglalkoztunk. Bár értékelésekből minimális mértékben bővelkedett a hét, ellenben talán az egyik legtöbb extrával jelentkeztünk.

Macsii

Hajnal Géza – Káépület

Téli kívánságlista 2016-2017

 Idegpálya

Maxim Könyvkiadó 2016. novemberi – decemberi megjelenések

Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei

Dirk Kurbjuweit – Félelem

Várható megjelenések 2016. November

Fancsali

Free! | Versenyezz a vakító fényben!

Cassandra Clare: Bane krónikák | M. A. G. N. U. S

Douglas Rowland: Az idő vasofga | csalás, ármány és átkok

Hogyan éljünk túl egy szerelmi háromszöget?

Ezt hallgatom miközben olvasok

Lexa

Kat Austen: Rock Hard

Eredményhirdetés!

Noémi

Szőcs Henriette – A hűség kutyáknak való

Idegpálya – A film

Zsebi

Alice Oseman – Radio silence

RavenS

On Sai: Esővágy borítóleleplezés

Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury

Top 10 őszies hangulatú olvasmány

Mi lenne ha… Book Tag

Tartsatok velünk a következő hónapban is, hiszen számos érdekességgel készülünk. Látogassatok el a Facebook oldalunkra, hogy értesülhessetek a legújabb bejegyzésekről!

 

 

 

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s