Improvizáció

ImProvizáció: Rekviem egy gyilkos asszonyért

improŐszintén bevallom, konkrétan 10 perccel ezelőttig, amikor végre rákerestem erre könyvre, féltem Hannah Kent regényétől. Butaság volt, de amióta csak Cersei társunk feldobta az ötletet, miszerint szervezhetnénk egy projektet a Rekviem egy gyilkos asszonyért köré, el sem tudtam képzelni, vajon miről szólhat egy olyan történet, amely ennyire felkeltette az érdeklődését. Most már, hogy utánanéztem a könyvnek, megnyugodtam, hogy nem szerepelnek válogatott kínzási módok, vagy ehhez hasonlatos időtöltések a főszereplő hobbijai között, (legalábbis a fülszöveg alapján…) szóval térjünk is rá az első benyomásra!

A történet dióhéjban egy asszonyról szól, aki hálából a szeretője “szolgáltatásaiért”, kinyírja szegény pasit. Nem meglepő módon ezért halálra ítélik, és mint mostanság a cserediákok, ő is kap egy befogadócsaládot, sőt, még egy lelkészt is, csak, hogy teljes legyen az egyet fizet kettőt vihet élmény. A tisztelendő úrnak szépen lassan (tényleg nem sieti el, időközben még a tél is megérkezik) kiönti a lelkét, és visszafelé haladva, mint az arab írás, felgöngyölődik az események sorozata, amelyek a gyilkossághoz vezettek.
Ami külön tetszik a történetben, hogy igaz történet alapján íródott, (legalábbis a moly.hu-s címkék szerint) és, hogy történelmi a regény. Ez az egyik kedvenc kombinációm, ha olvasnivalóról van szó.

Természetesen, ha első benyomásról beszélünk, a borítót sem hagyhatjuk szó nélkül. Ha könyvesboltban találkozom először a regénnyel, megmondom őszintén, nem biztos, hogy leveszem a polcról. Ahogy látom, a kiadó meghagyta az eredeti küllemét a könyvnek, bár nem tudom miért. Köztudott, hogy sokkalta szebb borítót is készítettek már egynéhány regényhez. A világoskék alapon nem biztos, hogy jó választás volt fehér színnel írni a címet, viszont ötletes volt, hogy a toll mintája a, vélhetőleg, főszereplő arcának egy töredéke.

Ennyi lett volna az imProvizáció, viszont kövessétek továbbra s figyelemmel az oldalt, ugyanis sok érdekes cikket és értékelést tartogatunk még nektek!

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s