Improvizáció · projekt

ImProvizáció: Csak egy árnyék

pszichotrili

A fülszöveg és a borító is depresszív hangulatot áraszt.  Már ezekből is érezhető, hogy nem egy egyszerű és könnyed olvasmányra számíthat, aki arra vállalkozik, hogy elolvassa ezt a könyvet, ráadásul hatszáz oldalas, ami még inkább ráerősít erre a megállapításra.

A borító igazán kifejező és összhangban van a címmel. Este a kihalt utcán egy nő sétál, akit csak a lámpa fénye vagy a Hold világít meg, ez önmagában eszembe juttatja az összes horror, thriller, bűnügyi filmet, sorozatot, amit valaha láttam. Ez az a pillanat, amikor tudod, hogy valami rossz dolog fog történni, hátborzongató zene hallatszik, szinte még a levegő is megfagy és aztán, bumm, meg is történik a tragédia.

Az árnyék a központi motívum, ami uralja az egész könyvet és a főszereplő életét, a borítón is látszik, hogy túlnő a nőn, már-már fenyegetően magasodik mögötte.

A fülszövegből arra következtetek, hogy a történet teljesen átlagosan indul. Adott egy főszereplő, akinek tökéletes az élete, talán egy kicsit el is van szállva magától emiatt. Megvan mindene, amire csak szüksége lehet: barátok, munka, elismerés, de aztán minden megváltozik.

A főszereplő paranoiássá válik, folyton úgy érzi, hogy követik, és ez az érzés beleeszi magát a tudatába. Természetesen próbál segítséget szerezni, de senki nem hisz neki, egyszerű üldözési mániának gondolják, a rendőrség pedig orvosi kezelést javasol neki.

Főhősünk teljesen egyedül marad gondjaival, ettől még elkeseredettebbé válik, úgy érzi, senki nem érti meg, senkire nem számíthat. Ez még jobban kikészíti az idegeit, szinte már beleőrül ebbe az egészbe.  A fülszövegből nem derül ki egyértelműen, hogy van-e valóságalapja ennek a paranoiának, vagy a nő egyszerűen csak bekattant, bár elképzelhetőbb, hogy valójában követik őt.

Valószínűleg a regény tele van rejtéllyel, hátborzongatóbbnál hátborzongatóbb pillanatokkal, félelemmel, kilátástalansággal és magánnyal. Nem hiszem, hogy Happy End lenne a vége, sőt szerintem igen „csúnya” befejezést kapott a könyv.

Ha valaki szereti a félelmetes, szomorú könyveket és nem riad meg egy ablaknak csapódó faágtól, annak igazán élvezetes lehet, akik viszont olyanok, mint én, aki egy – éppen hogy csak ijesztő – horrorfilmtől napokig nem alszik, annak lehet, hogy kicsit megrázó lesz.

Ettől függetlenül, ha Te kedves olvasó érzel némi késztetést a mű elolvasására, akkor bátran vágj bele, és ha végeztél írj nekünk kommentet, vagy keress fel bennünket a Facebook oldalunkon! Szívesen meghallgatnánk/elolvasnánk véleményedet a könyvről.

Timi

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s