ajánló

Thriller könyvajánló

A Csak egy árnyék hét keretében úgy gondoltuk, hogy ha már ennyire beleástuk magunkat a thriller műfajába, miért ne tartsuk fent a hangulatot? Íme 7 könyv, amelyek garantáltan borzongatóak, elgondolkodtatóak, meglepőek.

1.) Stephen King: Ragyogás (A ragyogás 1.stephen-king)
Ha thrillerről van szó, Stephen Kinget természetesen nem lehet kihagyni. Az író számos könyvével bebizonyította már, hogy mestere a borzongatásnak. A Ragyogás az első kötete egy nagyszerű sorozatnak, számos díjat bezsebelt és még filmadaptáció is készült belőle. Kihagyhatatlan olvasmány.

nemvagyoksorigyilkos
2.) Dan Wells: Nem vagyok sorozatgyilkos (John Cleaver 1.)
A Nem vagyok sorozatgyilkos már 2009 óta tartja fogva a magyar rajongókat is, megfilmesítése után pedig a mozikba is elcsalogatta őket. John története egyszerűen letehetetlen, az író nagyszerűen ötvözte a borzongást, a bizonytalanságot egy csipetnyi kis humorral. Ha mindig is érdeklődtél a halottak és a hullaház világáért, ez a könyv Neked való!

3.) Josh Malerman: Madarak a dobozbanmadarakadobozban
A disztópiák rajongói sem maradnak olvasmány nélkül, ha egy kis ijedezésre vágynak. A Madarak a dobozban páratlan történet, egy édesanya szemszögéből bemutatva, mit meg nem képes tenni gyermekei túléléséért, még ha vakon kell hajózniuk egy folyón, az ismeretlen gonosszal a nyomukban.

hivjbe

4.) John Ajvide Lindqvist: Hívj be!
Svédország újra bebizonyította, hogy milyen nagyszerű írók születnek náluk! A Hívj be! Eléggé vegyes értékeléseket kapott, de kétségtelenül fenntartja az érdeklődést az utolsó oldalig. Film is készült belőle Engedj be! címmel. A könyvet inkább felnőtt olvasóknak ajánljuk, a tartalom nem igazán kiskorúaknak való.

5.) Max Brooks: World War Z – Zombiháborúworld-war-z
Természetesen a zombikat sem tudjuk elkerülni, amit nem is bánunk, mivel Max Brooks regénye fenomenális. A valósághű ábrázolás könnyen magával ragadja az olvasót, és nem egy félelmetes pillanattal kecsegtet. A könyvből 2013-ban film is készült, amely hasonlóan nagyszerűre sikeredett.

teboly6.) Pierre Lemaitre: Téboly
A könyv egy fiatal nő történetét mutatja be, aki fokozatosan veszíti el a józan eszét, lassan megbolondul és összeomlik. Egyre több furcsa és végzetes dolog történik vele, amelyekben már ő sem biztos, mennyire működött közre. Menekül, de tenni is akar valamit a dolog ellen, így tervet kovácsol. De ki is ez az új férj, voltaképpen?

7.) Donato Carissi: Démoni suttogás (Mila Vasquez 1.demoni-suttogas)
Bár a könyv elsősorban krimi, a thriller elemei is gyakran fellelhetőek benne. Az igaz történet alapján megírt történet csavaros és izgalmas, az olvasó sosem vélhet semmit biztosra, amíg az be nem bizonyosodik. Ha szereted az agyafúrt történeteket, garantáltan tetszeni fog.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s