illusztrációk · Könyvmoly problémák

Könyvmoly PROblémák 5.rész (illusztrált)

prologus

1

A „Nem találok egy jó könyvet sem” időszak ellentéte: TÚL SOK KÖNYV ÉRDEKEL!

Na jó, nem biztos, hogy érdekel, de valami miatt rövid időintervallumra nagy koncentrációjú könyvmennyiség esik. Belekezdesz az egyikbe, de a másiknak is oooolyan szép a borítója, abba is belelapozol. Aztán azon veszed észre magad, hogy 5 könyvet olvasol egyszerre. Ne lepődj meg, ha ezek után álmodban „A” történet szereplője a „B” történetszálon „C” idősíkon fog megjelenni, az agyad szereti összekutyulni a dolgokat.

kmp

REGÉNY vs. TANKÖNYV

A súlyos kérdés, ami minden könyvmoly diákot megtalál egyszer. A jövődet választod és előveszed (még ha fintorogva is) a tankönyvet, vagy a mentális egészségedre koncentrálsz, és kikapcsolódsz egy jó regénnyel. A könyvmolyság igen súlyos mellékhatása az olvasási vágy jelentős emelkedése vizsga, illetve érettségi időszakban. A kezeléséről kérdezze meg a könyv kiadóját, íróját.

kmp2

 

MERRE VAGY?

Épp végeztél egy szuper könyvvel, a fellegek felett jársz, mert minden tetszett és a helyén volt benne. Szuper sztori, jó karakterek, fantasztikus világ, egyedi stílus… Igen, egyedi stílus, ez itt a bökkenő. Az igazán jó könyvek ismérve, hogy hiába keresel az elolvasásuk után hasonlót nincs, Nincs és NINCS. Igazi csalódás, amikor a hetedhét határt berepülöd, csak hogy találj egyet, de vagy nagyon jól elbújt, vagy nem is létezik az IGAZI.

kmp4

 

MI BAJOD VAN, KISLÁNYOM?

Semmi anya, csak most halt meg/árulták el/kínozták meg a kedvenc szereplőmet a könyvből, de úgysem értheted ezt. Ahhoz el kell olvasni, hogy átérezd. Mondjuk, az sem kellemes, amikor annyira bőgsz a történeten, hogy nem látod a könnyeidtől a szöveget.

kmp6.png

HOL VAN MÁR?

Ajánlasz valakinek egy könyvet, és mindenképp be akarod bizonyítani neki, hogy ez, és csak ez a megfelelő könyv számára. Mit csinálsz? Keresel egy ütős idézetet, ha a fülszöveg még nem győzte volna meg az illetőt. Mi itt a probléma? Egyszerű, mint az egyszeregy. Kivéve, ha nincs internet, nincs moly.hu, és a több száz oldalas alkotás minden egyes lapja mintha egyre mélyebbre vezetne a történet labirintusában. Most már muszáj újra elolvasnod a könyvet, de persze csak az idézetet keresed. Jó kifogás…

kmp3

+1 KÖNYVMOLY ÖRÖM: TETSZETT A KÖNYV, AMIT KÖLCSÖNADTÁL

Hirtelen te lettél a mindenható, minden lelkek ismerője. Úgy érzed, pontosan tudod, kinek milyen könyvet kell a kezébe adnod, hogy glóriád még fényesebben ragyogjon. Csodálatos érzés!

kmp5


szonja_bio

Hozzászólás