Értékelés · illusztrációk

Nyírd ki csajosan

covers_414438

Cím: Nyírd ki csajosan
Kiadó: Maxim Kiadó
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 220 oldal

FIGYELEM, csak lányoknak!

Egy könyv, amit kisminkelhetsz, amibe ruhákat tervezhetsz. Varrj bele egy gombot, csomagold a könyvbe a tízóraid, ragassz bele csillogó holmit, vagy írd bele a legféltettebb titkaidat! Ezzel a könyvvel mindent megtehetsz, ami szórakoztat!

101 vicces, meglepő és csodás ötlet vár rád, ami felébreszti a kreativitásodat. Szóval kezdj neki, engedd szabadjára a fantáziádat és nyírd ki csajosan!


A Nyírd ki ezt a naplót csajosan egy átmulatott éjszaka utáni hirtelen elhatározásként került hozzám. Lehet az alkoholt okolni a titkos napló-kinyírási vágyam miatt, de inkább a kíváncsiság hajtott, az erjesztett gyümölcs nedűk csak az elhatározásomat erősítették meg. Sajnos reggelre elpárolgott a bátorságom, és az eredeti Nyírd ki ezt a naplót és a Nyírd ki mindenholt már nem mertem megvenni. Nem volt szívem mindazon feladatokat végrehajtani szegény párán, akinek testét, lelkét, borítóját és gerincét a kirakatban mutogatják. Hát még én is alázzam meg? Így esett a választásom a csajos verzióra. Nem diszkriminálni akarom a saját nemem, hanem úgy gondoltam ebben sokkal kevesebb kárt kell okoznom, mint a másik kettőben kellene, és igazam is lett.

Alpi Udvarhölgy vs. Soklapú Napló Cicaharc

(Nyeremény: Ismeretlen, de remélem nem a királylány keze, a fél országot viszont szívesen elfogadnám)

Az első próbatétel

Kezdeti nehézségként, fogalmam sem volt melyik feladattal kezdjem a megsemmisítő hadjáratom. 1 pont a Naplónak, ezt a kört ő nyerte a bőséges választékkal. Végül mégis sikerült kiválasztanom az első végtagját…. vagyis lapját, amit instagrammos modelleket megszégyenítő mennyiségű sminkkel kentem tele. Highlighter, kontúr, matt rúzs, alapozó… Büszkén jelentem, nem úszott meg semmit. A taktikám alapelve: Nevetségessé tenni az ellenfelet.

collage1

A második próbatétel

Ha már a sminkje borzalmas lett, nem lenne teljes az összkép néhány borzalmas frizura nélkül. Így hát nem létező fodrász képességeimet elővéve megalkottam 4 frizurát, ami még az Éhezők viadalában is megállná a helyét, ha megrendeznék a Furcsa Frizurák Fesztiválját. Magán a viadalon sárga gumikacsával a fejeken nem lenne szerencsés rohangálni, nem egy jó rejtő szín. Lovagi játékon viszont viccesen mutatna a tollforgó helyén.

collage2

A harmadik próbatétel

Kemény küzdelem volt. Otthon sajnos semmilyen ragasztható piros dolgom nem akadt (a táskát és kabátot még szeretném hordani). Így hát gondoltam egyet és elmentem Piroskára vadászni az Orczy Park erdejébe Pesten. Tudjátok milyen nehéz elfogni egy meseszereplőt, hát még egy könyvbeli falra felragasztani?

collage3

Jótett helyébe jót várj…

Nem tudom, milyen jócselekedet szárad a lelkemen, de a naplóm meglepett és megnyitotta előttem a Három Kívánság oldalát. Kitöltöttem, de nem túl bizalomgerjesztő. Kételkedem, hogy valóban a jó szándék vezérli, és nem fogja felhasználni ellenem ezeket az információkat. Az a tündér elég morcosnak tűnik….

collage4

A küzdelem közel sem ért véget, még számos kihívás vár rám, míg sikerül meghódítanom a napló varázslatos birodalmát. Monoklival, kék-zöld, kékeszöld, hupilila foltokkal szegélyezett útra léptem (Nyugalom, csak festék és filc. Ne aggódjon senki, nem harap, mint a Szörnyek szörnyű könyve, csak az idődet nyírbálja, mert idő és figyelemigényes a drágaság.)

Átevezve a komoly vizek folyóján…

Jól összerakott kis könyvecske. Tényleg sok feladat van benne, és azok változatosak. Ami nekem különösen bejött, hogy sok a tervezős rész. Kapsz egy sablon arcot, amire hajkoronát kell varázsolni, vagy egy szőnyeget, amire keleti mintát, bútordarabot és testvér-ellenes gépet is tervezhetsz. Ez szerintem, egy olyan elfoglaltságot nyújthat, amit rajzórán élveznének a gyerekek. Én imádok rajzolni, de sajnos sokkal kisebb részét tette ki a valóban ilyen jellegű feladatok a tananyagnak, mint a művészettörténet. Értem én, hogy mindenképp tanulnunk kell a dadaizmusról, de a rajzóra sokkal ideálisabb lenne, ha a kreativitás és relaxálás fontosságát tanítaná meg a diákoknak, mint a magolandó művtöri anyagot.

Lényeg a lényeg, kézügyességet igénylő, rongálós, rajzolós, tervezős, barátnővel végrehajtható feladat is megtalálható benne. Elég nehéz lenne ráunni. Külön örülök neki, hogy egy masszívabb, közepesen vastag papírt használtak. Még jobb lehetett volna, ha vastagabb, de abszolút megértem, hogy akkor a feladatok számát kellene lecsökkenteni, hogy beleférjen a meghatározott méretbe. Ez ilyen kompromisszumos megoldás, de ezzel is jól lehet dolgozni. Festve sem ázik át, csak sok víz használatakor, gyorsan szárad, jól fognak rá a színes ceruzák. A borító híven tükrözi a csajos témát, az is strapabíró, nem hajtódnak fel rétegek a szélén. Tetszik a lekerekített szél is.

Plusz pont jár azért, hogy a kivágós, kitépős feladatok oldalának másik fele üres, így nyugodt lelkiismerettel szaggathatok. Nem kell aggódnom amiatt, hogy már elkészült rajzomat stb. tépem szét, így minden feladat megvalósítható.

Összességében elmondhatom, hogy nagyon jól szórakozom a feladatokkal, amikor időm és energiám engedi, de még akkor is amikor nem. Ha jön az ötlet, csinálni kell!

Puszi: So-So the Alpi
collage5


szonja_bio

Nyírd ki csajosan” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s