Értékelés · illusztrációk · projekt

NemKönyv legjobb barátoknak


Cím: NemKönyv a legjobb barátoknak

Kiadó: Manó Könyvek
Kiadás éve: 2017
Oldalszám: 192 oldal

Lépj be a könyvrombolás új dimenziójába, használd a Legjobb barátoknak készült NemKönyvet! Két könyv egy csomagban a közös szórakozáshoz. Legjobb barátoknak, pároknak, kollégáknak, testvéreknek, osztálytársaknak… vagyis NemKönyvPároknak.


Nem könyv barátoknak, vagy sokkal inkább barátnőknek. Persze senki nem tiltja meg, hogy fiú-fiú, illetve fiú-lány páros csinálja, de a borítók színvilága (lila és rózsaszín) és néhány feladat egyértelműen a női nem számára alkottatott meg. Példának okáért, a „kis és nagy bocsánatkérések helye”  csupa virág ábrával az oldalon, a túlélőkészlet táskája is egy női darab, és karkötőt is ritkán hordanak a fiúk. Ezektől eltekintve, az összes többi feladat unisex.

received_1319565568104239-1

A borítót jól eltalálták. Figyelemfelkeltő, nem sok, a két könyv színe harmonizál. Azért az ötletért, hogy eleve két könyvet kapunk és tépőzárral egymáshoz rögzíthetőek nagy plusz pontot érdemel a kiadó. A belső papírok az én ízlésemnek csöppet vékonyak és csúszósak voltak, de lehet másnak mások az igényei, amiknek tökéletesen megfelelnek. Nem igazán fontos, vagy sok vizet zavaró dologról van szó, de a könyvecske elég nehezen nyitható teljesen ki. A gerinc mentén a belső rész kisebb erőfeszítéssel lapítható csak ki, amíg rajzolunk, illetve írunk rá.

collage23

Az én bűntársam Nóri volt, aki az egyik legközelebbi barátnőm, és nem csak a lélek dolgaira gondolva, hanem helyileg is. Erős túlzással két teljes méter választ el bennünket nap mint nap, de éjjel főleg. Ennyire alszik ugyanis tőlem a kollégiumi szobánkban. Ennek egyenes ági következménye, hogy a térkép rajzolós feladatunk a maga két ágyával és egy asztalával nem lett túl fantáziadús. Nem tehetek róla, hogy a szekrényünk nem Narniába nyílik.

Igen kevés feladatot volt lehetőségünk együtt teljesíteni, egyetemi és síelési okok miatt, de ezen kívül én próbáltam az egyedül megoldhatókat is véghezvinni. Amit mégis együtt csináltunk, azok viccesen sikerültek. A kupont nagyon jó ötletnek tartottuk, és csupán a móka kedvéért megpróbáltuk felhasználni ruhavásárlásra. Nem jött be 😀 .  Így kaptam én végül egy „5 percig csendben maradok, de naponta max. 3x  felhasználható” kupont.

collage22

Személy szerint nekem nagy kedvencem lett a képregény rajzolós oldal. Igaz, a többi feladathoz képest sok energiát igényel, meg több kreativitást, de a végeredmény megéri. Rajzos képességekkel megáldottak előnyben. Ez viszont a feladatok nagy többségére nem igaz.  Elég változatosak, hogy mindenki találjon benne számára végrehajthatót.

collagesok

Fontos kiemelnem, hogy bár sokszínű a feladat felhozatal, némelyek elég nehezen értelmezhetőek. Most akkor ezt az én vagy a párom könyvében kell végrehajtanom? Úgy gondolom, a szövegértéssel nem volt soha problémám, na most igen. Ezt sajnos nem tudom az agyi képességeim ilyen feszített tempójú romlásával magyarázni, így kénytelen vagyok a könyvecskét hibáztatni. Továbbá, ami még fennakadást jelentett, az maga a nyomtatás volt. Sajnos két szempontból sem volt ideális. Az első, hogy kivágós/tépős/rongálós oldal másik felére is került feladat. Ha teszem azt, egy rajzos dolog van azon az oldalon, nem szívesen tépem ki. Így hát arra a megállapításra jutottam, hogy nem teljesíthető minden feladat. A másik, az iszonyatosan nagy ábrák, és feladat szövegek. Néha akkora helyet elfoglaltak az oldalból, hogy ceruzás/festős módon lehetetlenné tették egy feladat megvalósítását. Ergo, nem volt nagy választási lehetőségünk a feladatok megoldási módjában.

Az általános iskolás korosztálynak és főleg lányoknak való ez a könyv. Kár, hogy amikor én voltam olyan fiatal, ilyen még nem létezett. Tökéletes legjobb barátnős könyvecske, sok ilyen témájú kérdéssel (kedvenc színed, mit szeretnék, mi vetne véget a barátságunknak stb.). Nekik szuper ajándék lehet és nagyon menő dolog. Nagyobbaknak talán kevésbé, de azért lehet azokra a kérdésekre viccesebben, felnőtt fejjel is válaszolni. Ez később jó nevetések tárgyául szolgálhat visszaolvasva.

collage21

Jó szórakozást!


szonja_bio

Reklámok

NemKönyv legjobb barátoknak” bejegyzéshez 2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s