Könyvmoly problémák

Könyvmoly Problémák 6.rész

6

Táska, de milyen?
Olyan helyre kell menned, ahol tudod, hogy temérdek időd lesz olvasni, de furcsán néznek rád, ha megjelensz egy bőrönddel, tehát mérlegelned kell, kistáska unalom, vagy nagytáska és furcsán néznek rád. Bár ha elmélyedsz az olvasásban, pont nem érdekel, ki hogy néz rád.

Amikor a kedvenc könyveidet a gyerekrészlegnél kell keresned a könyvtárban.
Sajnos megtörtént eset. A könyvtárban érdeklődtem, hogy külön be kell e iratkozni a gyerekrészlegre, hát mit ne mondjak a könyvtáros furcsa pillantást vetett rám és közölte, hogy nem kell, és ha érdekelnek az ILYEN típusú könyvek azokat itt, meg itt találom. Bizonyára elgondolkodott, hogy egy 19 éves lány mit akarhat éppen ott. Nem tehetek róla, hogy egy csomó jó könyv oda van téve (Harry Potter, Percy Jackson, Jók és rosszak iskolája, LOL könyvek).

zarva

Új olvasmány után néznél, de nincs nyitva könyvtár/könyvesbolt.
Szerencsére ez ritkán fordul elő, de megeshet, hogy amikor a leginkább vágysz arra, hogy valami új könyvet keress, akkor nincs nyitva az a hely, amit kinéztél úti célnak. Ha szerencsés vagy még otthon kiderül, hogy felesleges elindulnod, ha viszont nem és éppen olyan szerencsétlen helyzetben vagy, hogy másik városba kell utaznod az áhított könyvek után, úgy érezheted, hogy a világ összeesküdött ellened.

Amikor meglátsz egy gyönyörű borítót, és kiderül, hogy még meg sem jelent.
Szerintem mindenki ismeri az érzést, amikor céltalanul bolyong az interneten és akkor, bumm, az idő megáll, a látótér beszűkül és csak azt az egy dolgot látod. Egy gyönyörű borítót, amibe rögtön beleszeretsz, és már azonnal a polcodon szeretnéd tudni, de ekkor jön a hidegzuhany, hiszen meglátod, hogy sajnos várnod kell erre a pillanatra, mert nem jelent még meg a könyv. Ha szerencséd van „csak” pár hónapot kell várnod, ha viszont nem akkor ez az idő, akár egy év is lehet.

Honnan is vásároljak könyvet?
Ha valaki inkább interneten vásárol, az nézegeti, hogy honnan is éri meg jobban beszerezni a már nagyon várt regényt, hiszen nem mindegy, hogy abból a pénzből, amit kifizet néhány helyen (szállítási költség + nincs/vagy csak nagyon kevés akció) kijönne még egy könyv. Vannak webáruházak ahol viszont nincs szállítási költség és van akció. Esetleg van kuponod, de a másik helyen hatalmas akció van. Máshol pedig egyet fizet, kettőt kap napot tartanak. Na és ilyenkor döntsön jól az ember.


timi_bio_2

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s