alternatív borítók · Extra tartalom · projekt

Alternatív borító – Forbidden

Elég régen nem jelentkeztünk már alternatív borítóval a projektjeink során, de nincs elfelejtve a rovat! Zsebit (azaz engem) megint hatalma alá kerítette a Photoshop, aminek már láthattátok az eredményét a kedvenc Forbiddenes idézeteink bejegyzésben, illetve a jövőben is meg fognak mutatkozni. A jelennél maradva pedig egy alternatív borítóval készültem nektek, ami szerintem kelően borongós és szürke, így pedig illik a könyvhöz.

A borítón lévő lány természetesen Mayát próbálja ábrázolni, amikor a legvégén küzd a saját érzéseivel, és egyfajta élet-halál harcot vív önmagával. Vagy akár azt is megjelenítheti, amikor nem voltak beszélőviszonyban Lochannal, és mindketten csak vívódtak.

A borító pedig a következőképp mutat (3D-s és előlapi borító is készült):

forbifrontcover1

forbi1_3d

Természetesen Problogger társaim sem maradhattak ki a jóból, kikérdeztem őket is, hogy mit gondolnak illik – e az általam készített borító a könyvhöz. A következőkben Cersei, Lorelei és Lexa válaszait olvashatjátok.

Cersei:

Leginkább az tetszik benne, hogy ennyire sötét, majdhogynem fekete-fehér. Rendkívül jól hangsúlyozza a fájdalmat, az egyedüllétet, s ezzel együtt azt is, hogy a lány vár valakire, arra a személyre, aki megérti őt, akiben társra találhat. Ohh, és imádom a betűtípust, meg a függöny mögött rejlő számtalan lehetőséget. Illik a könyvhöz, nagyon is.

Lexa:

Szerintem illik ez a borító a könyvhöz. A színek jól hangsúlyozzák, hogy itt nem egy boldog történetről lesz szó. A lány testtartása, ahogy a földön ül, és az arckifejezése, pedig szerintem jól tükrözi azokat az érzéseket, amiket a szereplők, illetve mi is érezni fogunk a regény olvasása alatt.

Lorelei:

Szerintem teljes mértékben átadja a könyv hangulatát az alternatív borító. A lány testét sötétség fedi, ami mintha elzárná minden gondolatát és érzését a világ elől, csakúgy mint Maya esetében, aki érthető okokból nem vállalhatja fel önmagát. Ami különösen tetszik benne, hogy világos nappal, átlátszó függöny előtt ül a modell. Számomra ez is azt hangsúlyozza, hogy életének nagy részét árnyékban kell töltenie, a nap minden részében, mintha a világ folyamatosan figyelné őt.

Várjuk a Ti véleményeiteket is, mit gondoltok, hogy sikerült a borítótervem?


zsebi_bio
Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s