Extra tartalom · projekt

Incest a Bibliában

forbiddenbibliaA hét eleji interjúnkban már foglalkoztunk a Bibliával, és azzal, hogy az incest már ősidők óta jelen van a Földön.

A Biblia azoknak a könyveknek a gyűjteménye, amelyeket a zsidóság és a kereszténység Istentől sugalmazottnak és ennek okán szentnek fogad el, tehát a hit és az erkölcs területén általános mércének tekint. Szentírásnak is nevezzük. Két fő részre oszthatjuk az Ószövetségre és az Újszövetségre. Rengeteg műfaj megtalálható benne: zsoltár, szerelmes himnusz, jeremiád, prédikáció, példázat.

1101978068_univ_cnt_2_xl

Lót fölment Cóarból, és letelepedett két leányával együtt a hegyen, mert félt Cóarban lakni. Egy barlangban lakott két leányával együtt. Egyszer a nagyobbik leánya ezt mondta a kisebbiknek: Apánk öreg, és nincs ezen a földön férfi, aki hozzánk bejönne az egész föld szokása szerint. Gyere, itassuk le apánkat borral, háljunk vele, és támasszunk apánktól utódot. Leitatták tehát az apjukat borral még azon az éjszakán, és bement a nagyobbik, és az apjával hált. Lót pedig mit sem tudott leánya lefekvéséről és fölkeléséről. Másnap azt mondta a nagyobbik a kisebbiknek: A múlt éjjel én háltam az apámmal. Itassuk le borral ma éjjel is, és menj be te, hálj vele, hogy utódot támasszunk apánktól. Azon az éjszakán is leitatták az apjukat borral, és a kisebbik is vele hált. Lót pedig mit sem tudott leánya lefekvéséről és fölkeléséről. Így esett teherbe Lót mindkét leánya az apjától. A nagyobbik fiút szült, és Móábnak nevezte el. Ő a mai Móáb ősatyja. A kisebbik is fiút szült, és Ben-Ammínak nevezte el. Ő a mai Ammón fiainak az ősatyja.” (1Móz 19,30-38)

Ebből a kis történetből is láthatjuk, hogy már ekkor sem volt ismeretlen az incest fogalma, még ha nem is hívták így. A lányokat látszólag egyáltalán nem zavarta, hogy a saját apjukkal háltak, ma már ezért az emberek 99%-a elítélné őket. Mondjuk azt nem értem, hogy nem akadt fönn az apjuk azon, hogy a „semmiből” terhesek lettek a lányok? Vagy én már csak túlmagyarázom a dolgot?

Én személy szerint nem vagyok vallásos, ettől függetlenül, vagy éppen ezért tiszteletben tartom mások vallását, hovatartozását, elgondolását az életről, vagy éppen azt, hogy kivel kerül közelebbi kapcsolatba. Úgy gondolom, hogy az elfogadás – vonatkozzon bármire – természetesnek vett emberi értéknek kellene lennie.

Ez természetesen csak az én véleményem, ha te kedves olvasó más véleménnyel vagy erről, akkor bátran keress fel minket a Facebook oldalunkon!


timi_bio_2

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s