Extra tartalom · projekt

Karakterek, akik igazán vágyhatnának az öngyilkosságra

extra

Ha már Valentin-nap van, akkor már ilyen kis kedves, aranyos poszttal jelentkezünk. Jelenleg futó projektünk középpontjában a Maxim kiadó által megjelentetett regény, a Veled minden hely ragyogó áll. A könyv egyik fő témája az öngyilkosság, ezért az alábbi posztban olyan könyves személyiségek kerülnek említésre, akik igazán megkísérelhették volna eme nem túl szép befejezését földi létüknek.

1, Clary (A végzet ereklyéi)

Az még hagyján, hogy a személyisége egy jól bevált sablonon alapul, azt is lenyelem, hogy folyamatosan nyáladzik Jace-szel, de az már mégiscsak túlzás, hogy gyakorlatilag hat, ismétlem HAT könyvön keresztül hisztizik, nyekereg és szerelmi bánat miatt kesereg. A változatosság kedvéért azért ezeket felváltva műveli.

2, Dee (Luxen sorozat)

Az első két könyvben még mondhatni kedveltem, de aztán egy olyan drasztikus változás ment végbe a személyiségében, hogy helyből pofon csaptam volna. Természetesen péklapáttal.

3, Amy (Holdárnyék)

Valamilyen oknál fogva nem igazán szoktam szimpatizálni a YA könyvek női főszereplőivel, de Amy nálam kicsapta a biztosítékot. Egyszerűen nem, köszi, de nem, és úgy tényleg nem. Pedig maga a könyv meglehetősen jó volt…

4, Truth (Oculus)

Hümm… lehet, hogy csak A. M. Aranth főszereplőivel van bajom? Utálatom a magaslatára hágott miközben Truth fejében leledztem. A nézetei, a személyisége, gyakorlatilag az egész lénye borzasztó antipatikus volt a számomra. De a könyvvel ugyan az a helyzet, mint ami a Holdárnyékkal is volt, imádtam minden sorát.

5, Jace (A végzet ereklyéi)

Akkor tajparaszt ez a gyerek, hogy azt szavakba önteni nem lehet. Clary hozzá képest kismiska. Az olvasás során párszor megküldtem volna egy kisebb revolver tárával. A sorozat nyitókötetében valami borzadály, milyen bunkó. És drága Clarynk mit csinál… hát persze, hogy beleszeret. Normális vagy, te némber?!

6, Tedros (Jók és rosszak iskolája)

2015 egyik legjobb olvasmánya volt a számomra, de semmi nem tökéletes. Ebben a regényben például ott volt Tedros. Megtestesítője a férfi “ideálnak” és “modornak”. Mert nem minden a külső, mondá egyszer bölcsen valaki… aha… csak ez Tedros agyáig sajnálatos módon semmiképp nem akart eljutni. Persze-persze, a végén azért sikerül egy kis felfogási képességet verni ebbe az átokverte hercegecskébe, de ki kell emelni, hogy tényleg CSAK a végére jön meg az esze.

Ennyi lett volna ez a kis lista, de akkor most jöjjetek Ti! Nektek kik azok a karakterek, akiken kipróbálnátok az inkvizíció pár hatásos kivégzési/kínzási módszerét? Írjátok meg kommentben, facebookon, vagy ahol akarjátok.


fanni_bio

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s