Extra tartalom · projekt

A “legszebb” mutánsok

diszti

A disztópia kategóriába tartozó regényekben gyakran gondol ki az író valamilyen mutáns fajt, ami az emberiség ellensége, azaz emberekkel táplálkozik, vagy csak “simán” ösztönből megöli őket. A mutánsokat két nagy ágra lehet bontani, vannak az emberiség természetes ellensége fajta lények, ezek legtöbbször biológiai úton alakultak ki, és vannak a “kitenyésztettek”, amik viszont valamilyen elfajzás, biovírus elszabadulása, tehát emberi behatásra keletkeznek. Az alábbi cikkben összeszedjük nektek az 5 “legszebb” mutánst, amikkel könyvek, filmekben, animékben, akárhol találkozhatunk.

1, Ann Aguirre: Razorland trilógia

Ugyan róluk nem tudok képet elétek tárni, azért ha olvastátok legalább a trilógia első kötetét, akkor el tudjátok képzelni, hogy nem éppen varázslatos tündér királykisasszonyokról szól, akik unikornisokon lovagolnak. Nem, ezek ocsmány lények, akik nem elég, hogy embereket ölnek, de “törzsfejlődésük” során egyre intelligensebbek, fejlettebbek is lettek. Nem szívesen élnék egy olyan világban, ahol akármikor bekopoghat hozzám egy zombi, azt mondván ő egy adóbehajtó…

2, Shingeki no Kyojin Titánjai

Az egyik leghíresebb animéről beszélünk, ami bizony ha úgy vesszük egy disztópia. És az ellenség aztán tényleg nem semmi! Lényegében hatalmas emberekről van szó, akik fogják magukat és lazán megesznek reggelire, és neked, mint harmatgyenge embernek fikarcnyi esélyed sincs. És ugye amellett, hogy veszélyesek, a rajzolásuk is meglehetősen ijesztő. Emberi arcuk van, elsőre talán még nevetségesnek is tűnhetnek, de ha sokáig nézi őket valaki, akkor elég rendesen rájön a retteghetnék.

1342113848666317641

3, Resident evil, avagy Kaptár

A méltán híres játékból először 2002-ben készült filmes adaptáció, aminek valami fantasztikus lett a grafikája. Már a játék látványvilága is varázslatos, na de a film! És ugye a zombik… de nem sima zombikról van ám szó, dehogy! Ezek túlmutálódott zombik, amikből ilyen… keresem a megfelelő szót, de erre nincs… szóval, ilyen izék lettek. Egyszerűen fertelem rájuk nézni.

resident_evil_damnation_1

4, Metro 2033 PC game

Hát… kegyetlenül néznek ki, annyi szent. A játékhoz még nem volt szerencsém, de már sokat hallottam róla és nagyon szeretném kipróbálni. Főleg azután, hogy megláttam milyenek is a mutánsok a föld alatt. Mutassam? Hát persze, hogy mutatom!

000884

5, Kemese Fanni: A napszemű Pippa Kenn

Csakhogy szép keretes szerkezettel zárjunk ismét könyves zombik következnek. A napszemű Pippa Kenn nem egy kifejezetten egyedi apokaliptikus világú disztópia, de a mutánsai eléggé odavágnak. Ha az ember maga elé képzel egy görnyedt hátú, szinte fehér bőrű és vörös szemű iszonyatot, akkor már közelít a Pippa lényeihez.

Ti mely filmekben, animékben, könyvekben találkoztatok a legfélelmetesebb mutánsokkal? Írjátok meg kommentben!


fanni_bio

Reklámok

A “legszebb” mutánsok” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s