Extra tartalom · projekt

Leggyakoribb világvége szituációk

diszti

Bizonyára mindenki elgondolkodott már azon, hogy milyen esemény következménye lesz a világvége, cikkünkben felsorolunk néhány nagyon is elképzelhető okot.

Háborúk

Mindközül a leggyakrabban használt szituáció az a háború. Az emberek évek óta harcolnak egymással, így nem meglepő módon sokaknak eszébe jut, hogy ez bizonyos helyzetekben odáig fajulhat, hogy mindent elpusztít maga körül. Társadalmakat törölhetnek el, birodalmakat buktathatnak meg, tehát nem csak a könyvekben/filmekben, hanem a való életben is fennáll a világvége lehetősége ezek miatt.

2012-2

Vírus
A második helyet a vírusok foglalták el listánkon, hisz tudjuk elég, ha egy ilyen „kiszabadul”, mert pár nap/hét leforgása alatt millió embert képes eltenni láb alól. Nem véletlen, hogy a laboratóriumok olyanok, amilyenek, elvégre senki nem szeretné, ha valami baj történne.

Atombomba/atomreaktor felrobbanása
A múltban már előfordult és nem kizárt, hogy a jövőben is történni fog ilyen és ehhez hasonló esemény. Mint tudjuk nem gyerekjáték a dolog, hiszen nem csak azonnali pusztítást végez, hanem évtizedek, ha nem századok múltán is szenved az emberiség a következményektől.

vilagvege

Föld „kimerülése”
Amikor a Föld összes nyersanyagát kitermeltük, és minden egyes területet benépesítettünk, akkor bizony jönnek azok a bizonyos problémák, hogy nincsenek meg a feltételek ahhoz, hogy normális életet éljünk. Élelmiszer és vízhiány, az egyéb luxuscikkekről már ne is beszéljünk. Aztán amilyen gyorsan jöttünk, olyan gyorsan el is tűnnénk a Föld színéről, és szomorú gondolat, de lehet, hogy hamarabb halnánk meg egy másik embertársunk keze által, minthogy éhen vagy szomjan halnánk.

Földönkívüli megszállás
Néhány ember számára lehet, hogy ez tűnik a legképtelenebb világvége szituációnak, de hiszem, hogy akár még ez is megtörténhet, hiszen nagy a Világegyetem és nem tudhatjuk, mi rejtőzik benne.
Ha van egy intelligens és fejlett létforma, és valami oknál fogva megszállja a bolygónkat és sajnos ennek célja az emberiség kipusztítása, vagy éppen rabszolgasorba döntése, akkor bizony nagy lenne a baj.

Elmondhatjuk, hogy a fent említett események közül egyik sem lenne kedvező, ettől függetlenül ezek nagyszerű alapok egy filmnek, vagy könyvnek, mint ahogy azt számtalan mű is bizonyítja.

timi_bio_2

Reklámok

Leggyakoribb világvége szituációk” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s