Könyvmoly problémák

Könyvmoly problémák 8. rész

1.) Tömegközlekedési eszközön való olvasás
Buszon, villamoson, trolin, vonaton, repülőn, csillámpónin való utazás közben olvasni kifejezetten időhatékony megoldás, ráadásul emberundor ellen is tökéletes, mivel ha könyvvel a kezedben látnak, biztos, hogy nem szólítanak le random nénik, hogy elmeséljék az élettörténetüket, vagy éppen előbukkanó reumájuk legújabb fejleményeit. Viszont nincs is annál szebb, mint amikor éppen teljes odaadással olvasod az egyik legizgalmasabb részt, és egyszer csak… meghallod a melletted ülő lihegését a nyakadban, mert idő közben ő is úgy gondolta, megkukkantja már, mi is lehet annyira érdekes egy adag papíron.

2.) Szerkesztési hibák
Nem feltétlenül igaz, de a könyvmolyok közül elég sokan allergiásak a helyesírási hibákra, pláne, ha azt az éppen aktuális olvasmányukban fedezik fel. Természetesen tudjuk, hogy a kiadóknál is emberek dolgoznak, akik hibázhatnak, de néha már a fejünket fogjuk, amikor egy-egy résznél elírások és nevek felcserélésének a tömkelegét látjuk. Mit ne mondjak, elég könnyen elveszi az ember kedvét a könyvtől a dolog…

3.) Idegesítő főszereplő
Nem is kérdés, hogy a főszereplő személyisége kulcsfontosságú egy történet sikerességében. Na de mi van akkor, ha az adott lánytól vagy sráctól még a hátamon is feláll a szőr, és a tűrőképességem határait feszegeti? Hiszti, szenvedés, végtelen panaszkodások, az oldalak pedig csak nyúlnak és nyúlnak, míg végül már kétszer, háromszor olyan hosszúnak tűnnek, mint valójában. Ilyenkor legszívesebben falhoz vágnánk a könyvet, vagy személyesen keresnénk fel a szerencsétlent, hogy jól elmondjuk neki a véleményünket a viselkedéséről. Mindenkinek ismerős a helyzet, igaz?

4.) Time flies, baby
A túlélés érdekében hihetetlenül csodálatos dolgokat képes véghezvinni az emberi faj. Nincsenek ezzel máshogy a könyvmolyok sem, egy idő után újabb és újabb képességekre vagyunk képese szert tenni, hogy elérjünk a szent célt: pár oldalnyi nyugalmas olvasást. Nem kell csodálkozni tehát, hogy kitűnően képesek vagyunk időbeosztás készítésére, elvégre valahogy mindig úgy kell csűrni-csavarni a teendőinket, hogy maradjon időnk folytatni egy megkezdett történetet.

5.) Helyhiány
Köztudottan nincs helytakarékosabb pakoló egy könyvmolynál. Ez abból ered, hogy mivel legtöbbünk szobája nem rendelkezik titkos ajtóval egy harmadik dimenzióba, ahova a könyveinket pakolhatjuk, kénytelenek vagyunk azzal a pár polccal gazdálkodni, ami rendelkezésünkre áll, és ebből kihozni a legtöbbet. Néhányunk még azzal is megpróbálkozik, hogy különböző kompozíciókba rendezze a saját példányait, ehhez pár tippet mi is adunk ebben a cikkben.

petra_bio

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s