ajánló · Extra tartalom · projekt

A Végzet Ereklyéi Film vs. Sorozat

arnyvadaszhet-wp

Az Árnyvadász hét keretein belül összeszedtem néhány feltűnő különbséget, amit észrevettem a Csontváros film és a Shadowhunters sorozat megnézése közben.

 Először is szeretném, ha mindenki tudná, hogy a cikk teljes mértékben az én véleményemet tükrözi és ezzel senkit sem szeretnék megbántani. Szeretem a könyveket, a filmet és a sorozatot is, éppen ezért veszi észre az ember a hasonlóságokat és bizony azokat a dolgokat is, amik eltérnek.  A bejegyzés SPOLER-t tartalmaz.

Névtelen-1Színészek

A legeslegnagyobb különbség a film és a sorozat között az a szereplőket alakító színészek személye. Ez ugyan nem meglepő, hiszen nem feltétlen (sőt elég ritkán) vállalják el a sorozatbeli szerepeket a film után. Ugyan a többség szívesebben látná a képernyőn a megszokott embereket, és sokan kifogásolják az „újakat” ettől függetlenül úgy érzem a sorozat nem lesz/lett rosszabb csupán azért, mert mások alakítják a karaktereket.

Cselekmény

A másik dolog, amit kicsit megváltoztattak a sorozatban a filmhez képest az a cselekmény. Az alap sztori megmaradt, miszerint Clary anyukáját elrabolják, a lány pedig rájön, hogy árnyvadász és az élete fenekestül felfordul, azonban plusz jelenetek is belekerültek sorozatba, amik miatt a néző gyakran (minden második pillanatban) felkiált, hogy de hát ez nem is így volt a filmben. Emiatt olykor úgy érezhetjük, hogy egy teljesen más történetet látunk a Végzet Ereklyéi sorozat néhány elemének felhasználásával. Úgy gondolom erre azért volt szükség, hogy legyen annyi anyaguk, ami elég pár évadra.

Karakterek

Nem csak a cselekményt bővítették ki a sorozatban, hanem bizony a szereplőket is. Jó néhány karakter feltűnik, aki a filmben meg sem volt említve, ettől függetlenül a sorozatban fontos szerepet játszanak. Valamint egyes szereplők teljesen másmilyenek, gondolok itt korra, bőrszínre,  (minden előítélettől mentesen), foglalkozásra stb.

Legutóbb frissítve2
Helyszínek

Természetesen a helyszínek sem egyezhetnek egymással, de úgy érzem a sorozatban kicsit elvetették a sulykot az Intézet úgy átalakult, hogy az hihetetlen. A könyvben és a filmben is egy elhagyatott, régies stílusú épületként jelent meg, itt viszont egy emberekkel teli, a legmodernebb technikával felszerelt hely. A változtatások ellenére megmaradtak az ikonikus helyek, mint a Pandemonium, az Intézet, Dumont hotel. És ahogy az előző pontokban ennél is vannak újdonságok, amik nem voltak benne a filmben.

Összességében elmondhatjuk, hogy mind a film, mind a sorozat egy nézhető alkotás, vannak hibáik, de ettől függetlenül élvezhetőek, és szórakoztatóak. A film jobban visszaadja a könyvbeli cselekményeket, a sorozat viszont az érzelmeket.

Nektek mi a véleményetek a filmről és a sorozatról? Ha szeretnétek, írjátok meg nekünk kommentbe a Facebook oldalunkon!

timi_bio_2

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s