alternatív borítók · Borítómánia · Extra tartalom · illusztrációk

(Vicces) Könyvborítók – Csontváros

Rengetegen szeretik Cassandra Clare munkáit, illetve a belőlük készült sorozatot filmeket. Vannak azonban, akik annyira nem rajonganak értük, legalább is bizonyos részeiért kevésbé. RavenS például inkább a haját tépte A hercegtől. Ezért is gondoltam arra, hogy azoknak is kedveznénk, akik annyira nem rajongtak a sorozatért. Igyekeztem különböző korokba elhelyezni a mi kis történetünket, alapul véve a Csontváros történetét.

Kezdjük a kilencvenes évekkel. Valami ilyesmi dívhatott akkor, csak kicsit talán kopottabb volt.

Névtelen-4

Utazzunk gyorsan vissza a középkorba! Először is Arthur király korába, ahol a Kerekasztal lovagjai minden erejüket bevetve keresték a Szent Grált. Hogy valójában mi is volt a Grál? Nos, lehet hogy Clary kelyhének egy középkori változata a tündérmesék világába ágyazva.

werwerwerwer

Következő lépésként előnyösnek tartom feltenni a kérdést: Vajon miért rostokolt Kolombusz annyi ideig a nyílt óceánon? Értem én, hogy nagy földrajzi felfedezések, meg hasonlatos dolgok, de véleményem szerint csak a kehely érdekelte, mert hát annak birtoklása presztízs szempontjából sem mindegy. Végül Amerika felfedezése szép kis hírnevet hozott a konyhára, a kehely meg mint tudjuk, nem lett meg. (Talán a növények helyett nem ártott volna kocsmázni egy keveset, s megpislogni, hogy ki, mit tartogat a ruhaujjában.)

kurvaélet

Elidőzve még néhány percig a középkor kietlen és mocskos világában, ideje betérni egy halloweeni buliba, ahol megállapíthatjuk, hogy a csontváros tényleg létezik. Bizony, akadnak templomok, amelyek koponyák, medencék, gerincoszlopok felhasználásával készültek. Ha pedig vízképződménnyel kellene kifejeznem, akkor erre az a legjobb szó, hogy Hátborzonga-tó!

csontika

Térjünk át picit a mesék világára is, és képzeljük bele Claryt Ariel szerepébe, ha már az előbbiekben úgyis szó volt a vízről. Így meg is születik Clariel. Gondoljatok csak bele, Triton király biztosan nem véletlenül tartja mindig magánál a háromágú szigonyát, bizonyára hatalmas kincseket őriz. Mondjuk a kelyhet. No, mit gondoltok, a víz alatt hogyan nézhet ki?

Névtelen-1

Végezetül pedig, hogy olyan történetről is szó essék, amelyet azért már megírtak (nem úgy, mint a fent említetteket, beleszőve a Csontvárost), jöjjön egy, a sorozat szereplőinek felhasználásával készült borító, amely talán a boltokban is megállná a helyét.

er


cersei_bio

Reklámok

(Vicces) Könyvborítók – Csontváros” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s