ajánló · Extra tartalom · Kedvencek · projekt · prológus

Ami jó volt és ami nem

Napjainkban egyre inkább előretörnek a filmek, és ha megjelenik a piacon egy jobb könyv máris lecsapnak rá, és megvásárolják a filmes jogokat. Javítom magam…néha a legrosszabb könyveket is megfilmesítik, csak hogy egy hasonló színvonalú, ZS kategóriás film jöhessen ki belőle. Ilyenkor mindig elgondolkozom, MIÉRT? Mit reméltek? Ha rossz a könyv, pocsék a forgatókönyv akkor a film is borzadály lesz. Vagy ez csak nekem logikus? Úgy tűnik igen, mivel tömegével ontják a filmeket a filmstúdiók mindenféle gondolkodás nélkül. De hát ismerjük a mondást: Pénz beszél…

Szóval elkezdtem fejben összeállítani egy listát- jó könyv-jó film, rossz könyv–rossz film, illetve ezek mixeléséből. Előre figyelmeztetek mindenkit, hogy ez a Prológus tagjait is megosztotta, hiszen ez csakis az én véleményem. Persze értelmes kritikát elfogadok! És RavenS, én akkor is imádom a Hunger Gamest, ha film, ha könyv!

Szuperkirály mind a kettő:

 • Hunger Games: Még az első utópiás-túlélős könyveim közé tartozott, szóval belopta magát a szívembe, és a filmmel se volt semmi bajom, könyvhű lett, és ezért nagy piros pontot érdemel.
 • Ender’s game: Habár a film kissé hiányos, mégis a lényegét megragadta a könyvnek, és szerintem remekül áthozta. A könyv meg… Röviden csak annyi, hogy IMÁDOM, de van róla egy jó hosszú értekezésünk Timivel, még a disztópia hét keretében kattantunk rá.
  Amit itt olvashattok: https://prologus.wordpress.com/2017/03/17/vegjatek-konyv-vs-film/ )
 • Egy boltkórós naplója: Nemrég olvastam a könyvet, és be kell vallanom, nagyon rég nevettem ennyit. Kifejezetten üdítő volt, a film ugyanezt váltotta ki. Talán azért is imádom, mert kissé magamat látom benne. Ha már eleged van a suliból, vizsgaidőszakból, melóból, ajánlom, mert gyorsan olvasható, nem kell gondolkozni, és végre igazán kiröhögheted magad.
 • Híd Therabithia földjére: Ha nevetéshez annyira nincs hangulatod, akkor most jön a bőgős ajánlat, mind a film, mind a könyv gyönyörű.
 • Percy: Csak így említem, remélem mindenki tudja ebből is, mire gondolok. Ha nem, akkor másszon fel Zsebi oldalára és a fangörcsöléseiből kikövetkeztetheti miről beszélek.
 • Rubinvörös: Egyik kedvenc, sokat olvasott trilógiám. Időutazás, történelem, és a filmben iszonyú helyes a srác! Nagyon szerettem mind a kettőt. Egyébként német dologról van szó, de ez ne tántorítson el senkit, mindenképpen pozitív csalódás.https://i0.wp.com/data.whicdn.com/images/69463494/superthumb.gif

És akkor most jöjjenek azok amik még mindig fájdalmat okoznak, és erősen viszketni kezd a tenyerem, hogy megüssek valakit…

 • Szürke 50 árnyalata rinyálása: Khm, nem azért, csípem én a szexelős könyveket, de a pornó már nem tetszik, és vannak bizonyos könyvek, amelyek szintén ezt a szintet produkálják. És van azért egy határ, habár mindig elgondolkozom, hogy otthagyom a sulit és inkább a hardcore pornó könyviparban helyezkedek el. Azt a szintet még én is tudnám tartani, ahogy ez a film. Hmm ühümm… ümm nem, még rágondolni se bírok. Ha még véletlenül kimaradt ez a remek könyv-film kombó az életedből akkor inkább nézd meg ezt: https://www.youtube.com/watch?v=cZIpzlQmQEw, hidd el jobb így. (És képzeljétek jön az újabb film  Grey szemszögéből… Vigyázz, kész, öngyilkosság! )
  https://i1.wp.com/weknowmemes.com/wp-content/uploads/2012/07/50-shades-of-grey-is-porn.jpeg
 • Büszkeség és balítélet meg a zombik: Seth Grahame-Smith meg foglak ölni. Én nyitott voltam rád, tényleg! De azt mióta nevezik írásnak, hogy Jane Austen könyvét egy az egyben Ctrl+C majd új Word doksi és Ctrl+V, aztán pár szót kitörölünk és helyette a zombik, bárd, vér szavakat illesztjük be? Most komolyan????? Ahrg, felidegesítettem magam, és jön ki a gőz a fülemből. Be kell vallanom, ha nem Pdf-ben olvastam volna, kivágtam volna a könyvet az ablakon, majd felgyújtom és végig rugdosom az utcánkban. Felmerül a kérdés, ha ennyire kikészített a könyv, mért néztem meg a filmet? Nos, épp mazochista állapotban lehettem. Addigra annyira kiégtem, hogy már csak vegetálva bámultam a laptopom képernyőjét. Már dühöngeni, horkantani, sírni se volt erőm.
 • Csontváros: Nos, úgy érzem végérvényesen kútba dobtok, de nem bírom magamban tartani. Mi is a problémám? Könyv: elkezdtem olvasni, tetszett majd a folytatás: tesók, majd nem tesók, majd ismét tesókká válnak. Na itt álltam le, mert akkor most már döntsék el mit akarnak! Egyszóval: túlbonyolítás! Szeretem a katyvaszos sztorikat, de kérem, ne essünk már át azon a bizonyos lovon. Már idegesítő lett az egész. Film: hát, jobb mint a sorozat. És akkor, hogy megakadályozzam a saját halálom: https://prologus.wordpress.com/2017/05/26/vicces-konyvboritok-csontvaros/ Ezen még mindig sírok a röhögéstől.

Hogy tudtátok így elrontani a filmet??

 • Harry Potter: Hogy válhat egy ennyire cuki kis srác ilyen mássá?
 • Vámpírakadémia: Ezt inkább már nem is kommentálnám.
 • Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei: Fáj a szívem nagyon, Tim Burton nagy kedvenc, a film első fele élvezet, a második borzalom, és sírok.
 • Rémségek cirkusza: Most komolyan, Salma Hayek, és az a szakáll? Legyünk már észnél egy kicsit, még ha nehéz is.
  https://flavorwire.files.wordpress.com/2012/03/salma-hayek-cirque-du-freak.jpeg?w=383&h=255
 • Eragon: Szót se érdemel az a film, törném le a kezüket.
 • Burok: A könyv egy nagy kedvenc, a filmben főleg az idegesített, hogy a szereplők mennyire nem egyeznek meg a könyv szerinti karakterek kinézetével, és hát a sztori se lett úgy átadva, ahogy azt megérdemelte volna. Ekkor ment a Twilight is, ami hatalmas siker lett, gondolták, majd ebből is szép összegeket akasztanak le. Kellően összecsapott és átgondolatlan formába öltött massza lett belőle, nem pedig milliók.
 • Egy különc srác feljegyzései: Emma Watson NEM tud ROSSZAT alakítani, és ezt be kell látni, mert miatta hiába a többi szereplő remek alakítása, a csajon elcsúszott az egész. Hiteltelenné vált számomra. Inkább olvasd a könyvet, az az igazi.
 • Az aranyiránytű: Ez annyira nem vészes, azonban a könyv százszor jobb, igazán megérdemelne egy rendes filmet. Amit mondjuk nem hagynak félbe a történet közepén.
 • Misztikus szerelem – Meg Cabot: Egy régi, tini koromból származó kedvenc. Aztán, amikor rátalálsz a filmre, amiből valami kifacsarodott förmedvény lett, az elrontja az egész heted.

Ami nem megy inkább ne erőltessük! Sokszor csinálnak egy remek filmet, és igen, sajnos elrontják a könyvet. Vagy van egy alacsony színvonalú könyv és sikerül egy jó filmet kialakítani belőle. Ritka, de létező történet. Na nézzük miket találtam:

 • Karib tenger kalózai: A filmet kifejezetten imádom (Jhonny Depp <3), a könyvről inkább egy szót se.
 • Képtalálat a következőre: „game of thrones season 7 poster”Trónok harca: Na jó, ezért valószínűleg megköveztek, de én nagyon szenvedek a könyvekkel. Terjengős, szerteágazó, és engem az őrületbe lehet kergeti a több szereplős nézőpontokkal, főleg azért, mert olyankor, ha van egy szereplő akinek kíváncsi vagyok a történetére, 200 oldalt kell várnom, hogy ismét hozzá jussak. Nem az erősségem a türelem.
  Eddig még csak On Sai-nál viseltem ezt el, pedig mindig próbálkozom. A sorozat meg kedvenc és végre mindjárt érkezik!! JÚLIUS 17. = viszlát alvás!
 • DUFF: Igazából a könyv is jó, olyan egyszer olvasós, de a filmet sokkal jobban megcsinálták.

Nektek vannak ilyen párosításaitok? Kíváncsian várjuk őket.

Jó film-könyvezést a továbbiakra!

sara_bio

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s