booktag · Extra tartalom · projekt

Falling Kingdoms Book Tag

Egy újabb taget töltöttünk ki itt, a Prológusnál, méghozzá nem is akármilyet! A külföldi vlogger, Jesse the Reader csatornáján futottunk bele egy tagbe, amit maga Morgan Rhodes, a Falling Kingdoms sorozat szerzője állított össze nekünk. Így úgy gondoltuk, hogy a Fantasy hetünk keretében itt a tökéletes alkalom, hogy lefordítsuk magyarra, és elhozzuk nektek is! Lássuk hát, hogy ki emelkedik a trónra és ki kerül a tömlöcbe!

1. Mytica: egy világ, ahol senkiben se bízhatsz! Melyik könyves karaktert választanád segítőtársadul?

So-so the Alpi: Kate Danielst, mert vicces, okos, találékony, nem esik pánikba, van egy csomó mágia benne, és marha jól harcol, ellentétben velem. Purrfect, nem?

RavenS: Xemeriust, hogy szellemes (hahaha) kommentátorként kísérje végig a napi szerencsétlenkedésem, ameddig valaki ki nem nyír, és kellő pillanatban lespriccelje a creepy stalkereket, akik tuti megtalálnak. Viccet félretéve, Mad Rogan (Ilona Andrews: Hidden Legacy sorozat) segítségét nem utasítanám vissza, mert bármibe is keverednék – és az én esetemben logikus a legrosszabbra számítani – ő kihúzna a lekvárból. Ja, és ujjcsettintéssel épületeket dönt össze.

Fancsali: Saphirát az Eragonból. Elvégre ő mégiscsak egy böhöm sárkány! Nem tetszik valakinek a képe, leolvasztom.

2. Sok ellenséggel fogsz találkozni, ha Myticában utazgatsz, így mindig készen kell állnod a harcra. Válassz egy karaktert, aki szerinted megtestesíti azt a fajta harcost, amilyen te lenni szeretnél.

Cersei: Xéna (haijhaijhaijhaijhaijhaij)

Zhatria: Dubhet az égvilág trilógiából, tolvaj, bérgyilkos, és varázsolni is tud. A másik választásom Kylar lenne Az éjangyal Trilógiából, igazából mind a kettejük karaktere nagyon hasonlít és a képességik is közel azonosak.

Netra: Celaena Sardothien a harcosok harcosa, nem mellesleg az egyik legkedvesebb badass főhősnőm.
Timi: Calderon, amikor “eggyé válik” a kardjával az nagyon menő.

3. Melyik fantasy világot szeretnéd meghódítani?

Zsebi: Prythiant. Hello, Rhys darling.
Cersei: A saját szekrényemet, hatalmas kupi van ott, tehát perpill Narnia mellett tenném le a voksom, de maradok örökké a Vastrónon. This is my place, and not the absolution, what i interesting, this feeling is revenge
Fancsali: Egyiket sem. Túl sok fantasyt olvastam ahhoz, hogy tudjam, ha valaki önkényesen uralkodik egy világ felett, azt letaszítják a trónról.
Netra: Mindegyiket! XD De a kedvetekért leszűkítem a kört: Erilea (Üvegtrón sorozat), Harry Potter világa, Vörös London (Egy sötétebb mágia)

4. Melyik karaktert választanád társuralkodónak magad mellé a trónra?

Cersei: Ugyan kérlek, hogy megosszam uralkodói jogomat, s valaki más irányítsa a királyságot helyettem, merthogy nő vagyok? Tudod mikor! De ha nagyon muszáj, legyen a Milady, és akkor végső soron eljutok az apácákhoz is.
So-So the Alpi: Phédre a Kushiel dárdájából. Nagyon érti a dolgát, ha udvari intrikákról van szó, tehát ha társuralkodóm lenne egyrészt engem nem áshatna alá, másrészt a képességeivel és tehetségével sok mindent megtudnánk a rosszakaróinkról. Hozzátenném, hogy mindezen felül még elég durva taktikai érzékkel is rendelkezik, szóval ő a befutó.
Zhatria: Hamis hercegből, Saget, mindkét világot ismeri, a szegényekét és a gazdagokét is és tud bánni az emberekkel, vága az esze na mellette tutira biztonságban érezném magam.
Netra: Maxon herceget, a Párválasztó sorozatból. Amúgy van már uralkodói tapasztalata, ráadásul a kedvenc hercegem, akiről eddig olvastam.

5. Melyik karaktert vetnéd tömlöcbe?

Zsebi: Verity Cadogant az Oculusból. Elég bitch a nő, jó helye lenne a kis tömlöcömben Mr. Christian Grey, Levana (Holdbéli krónikák), Arin (A nyertes átka), Cleo (Falling Kingdoms), Lucien (ACOTAR), Adarlan királya (Üvegtrón), Jace & Clary (Shadowhunters), Emma (Elakadó lélegzet), Kaidan (Angyali gonosz), Violet & Ash (Az ékkő), President Snow (Éhezők viadala), Kance (Falling for Hadie) és Owen (Archívum) mellett. Az én tömlöcöm neve valószínűleg Péklapát találkozóhely lenne.
RavenS: Tessát, Willt és Jemet, méghozzá egy cellába. Sakkozzák ki egymás között, ki-kivel van.
Lexa: Sok ilyen lenne, pl. Clary a Végzet Ereklyéiből. De ő a tömlöcbe vetés mellett egy jó kis péklapáttal agyonverést is megérdemelne, a hülye libája…

6. Ki lenne az, akit hátba döfnek?

Zsebi: Muhahahaha, Tamlin. És SJMaas könyveinél maradva: Maeve.
RavenS: Ahhoz itt nincs elég hely, hogy mindet felsoroljam. Szúrópróba szerűen (HA. Remélem fájt, mert nekem igen): Jaelt (Füst és csont), mert ugyan ki szeretné szemből látni a ronda képét, Tamlint (ACOTAR), mert a szép szóra nyilvánvalóan nem hallgat, máshoz pedig nincs türelmem, és Bellát (Alkonyat), mert ezzel egy régi álmom válna valóra.
Fancsali: Clary. Amilyen irritáló, valaki biztos leszedálja.

7. Melyik típusú elementális mágiát (tűz, víz, levegő, föld) választanád és miért?

Zsebi: Nem választanék, hanem birtokolnám mindet. Hogy is van a mondás? I might be master of everything, if I wished. If I dared. Kell (Egy sötétebb mágia) biztos segítene, hogy mindent szuperül elsajátítsak.
So-So the Alpi: Víz. A Föld 71 %-át borítja víz, az összes élőlényben van, szóval végső kétségbeesésemben akár vérmágia is lehet belőle. Amúgy fogalmam nincs miért, egyszerűen ez a legszimpatikusabb.
Timi: Tűz, akkor nem fáznék sohasem. Szalonnasütésnél nem kellene órákat pepecselni, hogy végre valahára meggyulladjon a fa, és ne csak füstöljön.
Nos, ennyi lett volna a Falling Kingdoms book tag, reméljük tetszett! Mi remekül szórakoztunk, de érdekelnek a ti válaszaitok is! Melyik világot hódítanátok meg, na és kit választanátok segítőtársul? Írjátok meg nekünk facebookra, vagy ide kommentbe!

zsebi_biobizbasz_bio
Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s