Extra tartalom · projekt

Top 5 női és Top 5 férfi badass fantasy szereplő

A fantasy hetünk nem telhet el anélkül, hogy megemlékeznénk a kedvenc, belevaló, igazán badass szereplőinkről, akik bármelyik pillanatban készek arra, hogy popsin rúgják az életüket megkeserítő gonoszokat vagy szimplán arra járó lelkeket. Ezúttal 5 férfi és 5 női karaktert szedtünk össze. Sorrendet ne keressetek benne, mi sem tudtunk dönteni, illetve csak nehezen, szóval a jövőben ebből a cikkükből is sorozat lesz.

Top 5 női karakter

Lila Bard (V. E. Schwab: A Darker Shade of Magic – Egy sötétebb mágia)

Lila Bardnál talpraesettebb tolvajt, későbbiekben kalózt nem igazán találnánk. Mindezek mellett szókimondó, bátor, semmitől nem fél. Vészhelyzetben, meg úgy általában a nap 24 órájában a legtöbbet próbálja meg kihozni magából és a környezetéből, ennek eredményeként pedig garantáltan izgalmas és veszélyes kalandokba keveredik Kell, és a későbbiekben Alucard Emery társaságában.

Az Egy sötétebb mágiát bloggereink nagyon szerették, egy teljes hetet szenteltünk Schwab műveinek, ha felkeltettük az érdeklődéseteket, nézzétek meg a projekoldalunkat, ahol többet között azt is megtudhatjátok, hogy az Egy sötétebb mágiában szereplő négy London közül melyikben tartoztok.

Mackenzie Bishop (Victoria Schwab: Az archívum)

Ahhoz bizony kell némi gerinc, hogy az ember lánya szabadidejében a sikátorban Történeteket hajkurásszon, és aztán még az aggódó szüleinek is kimagyarázza a rejtélyes sérüléseit. Azért a “beleszaladtam egy ajtóba” kifogás csak az első pár alkalommal működőképes.

Nyx vagy Nüx, kinek hogy szimpatikusabb (Rosamund Hodge: Cruel Beauty – Kegyetlen szépség)

Nyx nem úgy badass, mint a legtöbb karakter, akit felhoztunk eddig példának. Sosem tanították harcolni, nem tud fegyvereket forgatni, ámde feleségül ment egy démonhoz. Mi több, a küldetése az, hogy megölje újdonsült férjét, vagy belehaljon a próbálkozásba. Abba a fura palotába zárva Nyx csak magára számíthat: a találékonyságára és a mágiával kapcsolatos tudására, ha győzni akar. Nem tökéletes, közel sem, de igenis badass a maga módján.

Nyx és Ignifex történetét több bloggerünk is olvasta, és a Retelling hetünk keretében értékelte is, sőt még egy szuper rajz is készült a történethez!

Katsa (Kristin Cashore: Graceling – Garabonc)

Katsa eleve úgy indít, hogy fiatal lány létére a zsarnok király udvari bérgyilkosa, és nagyjából az egész ország retteg tőle, de ennél sokkal több van benne. Ahogy felfedezi garabonciáját, és kitör Rhanda árnyékából, egy igazi badass hősnő válik belőle, aki bármilyen kalamajkából képes kimászni, és nem mellesleg a porban hagyja az összes férfi kihívóját párbajban.

Kate Daniels (Ilona Andrews: Magic Bites – Pusztító Mágia)

Kate nemcsak a fizikai, de a verbális összecsapásokban is verhetetlen: a badass vívótudománya jól felvágott nyelvvel és lexikonszerű mitológiai tudással párosul. Nem ritka, hogy hamarabb jár a szája, mint az esze, különösen, amikor egy bizonyos Beast Lord is a környéken tartózkodik, de hát éppen ettől olyan szórakoztató a karaktere.

A csajok után térjünk is át a pasikra.

Top 5 férfi karakter

Rhysand (Sarah J. Maas: A Court of Thorns and Roses – Tüskék és rózsák udvara)

Aki olvasta a könyvet, az már tudhatja, hogy Rhysandet sem kell félteni, ha… igazából semmilyen esetben. Ugyan az ACOTAR-ban még csak sejtéseink lehetnek azzal kapcsolatban, hogy mi is rejlik benne, hogy milyen képességei vannak. A későbbiekben látható lesz, hogy azért ő is egy igazi, érző lélek, aki képes gyengédségre is, viszont, ha a helyzet úgy kívánja egy csettintéssel helyre tesz mindenkit nem csak a saját udvarában, hanem egész Prythianban.

Ha még nem olvastad A Tüskék és Rózsák udvarát és nem is vagy biztos benne, hogy tetszene, ajánljuk figyelmedbe a ProCsatánkat, ahol ellentétes véleményeinket fejtettük ki különböző szempontok alapján.

Jin (Alwyn Hamilton: Rebel of the Sands)

Jin eszelősen jó lövész és az a tipikus badass karakter, aki nem hirdeti, hogy az, mert a figyelem középpontjába kerülés egyáltalán nem szerepel a tervei között. Azért arra mindig talál módot, hogy Amanit kihúzza a csávából, és nem törik darabokra a törékeny férfi egója, amikor néha neki van segítségre szüksége, sőt akkor sem, amikor épp Amani az, aki felülkerekedik rajta.

Felkeltette a könyv az érdeklődésedet? RavenS és Zsebi is értékelte a könyvet 😉

Percy Jackson (Rick Riordan: Percy Jackson sorozat)

Percyt sem az eszéért szeretjük, nem véletlen a Hínáragy becenév Annabeth jóvoltából. Sokkal inkább a rátermettségéért, kitartásáért, hűségéért. Minden húzós helyzetben kiáll a barátaiért és nem riad vissza egy kis harctól, legyen szó szópárbajról vagy közelharcról.

Emery Thane (Charlie N. Holmberg: A papírmágus)

Mi lehetne vagányabb, mint  a haszontalannak hitt papírmágiából fegyvereket és illúziókat kreálni? Emery Thane művészetté fejlesztette a mesterséget, és bár szigorú tanára Ceonynak, az élet biztosan nem unalmas velük. Korábbi felesége metszővé vált (az emberi test mágusai -> ők a gonoszok 😉 ) és visszatér, hogy ellopja a mágus szívét. Ha azt hinnéd, hogy pár origami állatkával és papírfecnivel lehetetlen legyőzni a metszőket, Emery meglepetést fog okozni.

Sirius Black (J. K. Rowling: Harry Potter sorozat)

Kedvenc tekergőnk természetesen lehagyhatatlan a listánkról! Bár a Harry Potter népes szereplőgárdája bőven szolgál badass karakterekkel mind a női, mind a férfi karakterek terén, Sirius Black mint a Roxfort egyik leghíresebb bajkeverője mindenképpen kimagaslik ebben a tekintetben. Ízig-vérig Griffendél bátorsága pedig olyan hűséggel párosul, amitől az ember azonnal a legjobb barátja akar lenni.  

Egyetértetek velünk? Szerintetek kik illenének még a listára? 🙂


zsebi_bio

bizbasz_bio

szonja_bio

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s