ajánló · Extra tartalom · Kedvencek

Uszáma fantasy könyvei

fantasyprojekt

Fantasy hét – fantasy könyvek. Úgy gondoltam, kössük össze a kellemeset a hasznossal, ezért összeszedtem néhány, a témába illő könyvemet és egy kisebb fotósorozat kereteiben mutatom be nektek ezeket a csodákat. Ki ne szeretne király képeket nézegetni? Pláne, ha ezeken a képeken még akár újdonságnak számító könyvek is vannak. Na, de lássuk is a felhozatalt.

IMG_7611

Mivel mással kezdhetném, mint a hozzám legközelebb álló két könyvvel, melyek nem csak fantasy témakörben a kedvenceim. Moskát Anita fantáziája lenyűgöző módon mutatkozik meg akár a Bábel fiai-ban, akár a Horgonyhelyben. Bár nehéz lenne őket összehasonlítani, egy biztos, mindkettő nagyon nagy hatással volt rám. A Horgonyhelyben a nők uralma alá került világ kérdéseit boncolgathatjuk, ahol ráadásul a földhöz kötve, csak a születési helyednek bizonyos körzetében tudsz létezni. Ez alól kivételt képeznek a várandós nők, ezzel szemben a férfiak az egyenjogúság elérésére törekednek. És, hogy vajon ez sikerülhet-e a történetből kiderül! Míg a Bábel fiaiban a vallás és hit kérdését járja körül Anita, egy látását vesztett férfi különös utazásán keresztül, mely téren és időn egyaránt átível. A fantasy rajongói semmiképp sem csalódhatnak ezekben a nagyszabású történetekben.

IMG_7618

Bár még nem volt szerencsém hozzáfogni Brian Staveley remekéhez, már a trilógia harmadik része is megjelent, és az eddigi értékelések alapján mindenképpen biztató ez az ízig-vérig fantasy történet. Ami leginkább elvarázsolt, az a könyvek borítója. Igazán szép munkát végeztek a tervezők, érdemes a többi részre is vetni egy pillantást.

IMG_7629

Prológus körében igazán népszerű, mindenki imádta közülünk az Oculust, ami inkább sci-fi, mint fantasy, ellenben ez a címke is ott szerepel az adatlapján, úgyhogy miért ne? Fantasztikus könyv, bármilyen listán méltó helyet foglalhat el. Míg Moskát Anita történetében a főszereplő veszítette el látását, itt minden bizonyos életkort elérő személy egy úgynevezett Oculusra kényszerül hagyatkozni, aki a szeme helyett tölt be bizonyos funkciókat. Ebben az új világban semmi sem az, aminek látszik, még ha egyesek nem is látnak. Ez az igazi paradoxon, ugye? Nem! Olvasása erősen ajánlott!

IMG_7633

Ifjúsági fantasy? Akkor mindenképpen a Magisztérium sorozat! Nagyon sokan Harry Potterhez hasonlítják, hiszen a mágia ezekben a kötetekben is központi szerepet játszik, azonban nem gondolnám, hogy egyik, a másik kárára lenne. Mindkét sorozatot szeretni lehet, Holly Black és Cassandra Clare egyedi elemekkel is bőven megspékelte ezeket a könyveket. További jó hír az olvasóknak, hogy magyarul éppen most jelent meg, a 2017-es Könyvhéten a sorozat harmadik része, mely az eddigiek közül a legtöbb fordulatot tartogatja számunkra.

IMG_7637

Azoknak akik szeretik halmozni az élvezeteket, nem pedig élvezni a halmazokat, ahogy mi leendő matematikatanárok, mindenképpen ajánlott az Ajtók és átjárók című fantasy antológia. A 13 írást felvonultató kötet történeteiben, mint ahogy a cím is mutatja, egy közös. Mindegyikben központi szerepet kapnak bizonyos átjárók, melyek kulcsfontosságúak a felvonultatott karakterek szempontjából.

IMG_7654

Végezetül egy olyan könyvet hoztam, melyről még a fantasy hetünk során olvashattok egy értékelést, szintén nekem köszönhetően. A magyar borító nem igazán nyeri el az olvasók tetszését, mint ahogyan az enyémet se, de ez senkit se tántorítson el attól, hogy elkezdje olvasni ezt a tényleg minden tekintetben fantasztikus történetet. Egy nap alatt a könyv 3/4-ét sikerült kiolvasnom, és amit közben tapasztaltam az sem elhanyagolható. Szerintem minden fantasy-rajongó imádattal fog erre a könyvre tekinteni!

Ennyi lett volna az én gyűjteményem egy kiemelt szelete, van még ott, ahonnan ezek jöttek. Amennyiben megihletett titeket a bejegyzés, várjuk a ti listátokat! De akkor sem haragszunk meg, ha a fenti könyvekről számoltok be saját élményeitek alapján. 🙂

uszc3a1ma_bio

Reklámok

Uszáma fantasy könyvei” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s