Extra tartalom · interjú · projekt

Interjú Morgan Rhodes írónővel

5295120._UY160_Morgan Rhodes Falling Kingdoms című könyvsorozatának olvasása olyan, akár egy menet a hullámvasúton: őrjítő, lélegzetelállító, váratlan csavarokkal és fordulatokkal. Egy utazás, ami bárcsak sose érne véget.

A bestseller high fantasy sorozatot gyakran a Trónok harca ifjúsági változataként emlegetik, és már az első résztől megbabonázta az olvasókat. Rhodes története ötvözi a háborút, románcot, gyilkolást, politikát, féltékenységet, árulást és tiltott szerelmet a mágiával, mindezt három különböző királyságban, négy fő karakterrel bemutatva: Cleo hercegnővel, a paraszt lázadó Jonasszal, a királyi varázslónővel Lucia-val és a rejtélyes sötét herceggel, Magnusszal.

Rhodes meglehetősen termékeny író, hiszen több mint 30 fantasy és paranormális cím fűződik álnevéhez, Michelle Rowanhez.

Most pedig többek között olyan kérdésekre ad választ, minthogy mi inspirálta, mely karakterek megalkotását élvezte legjobban, valamint miben sántikálna Magnus és Cleo, ha a mi világunkban élnének.

Oren: Melyik könyv megírását élvezted a legjobban a Falling Kingdoms sorozatból és miért?

Morgan Rhodes: Különös módon nem úgy látom a Falling Kingdoms-t, mint különálló könyvek sorozatát, hanem sokkal inkább egy kerek egész történetként, ezért nehéz magamban hat részre felosztani. Mindegyik könyv a kedvencemmé válik, amikor írom. Ha mindenképpen választanom kellene egyet, akkor a Gathering Darkness-t mondanám (3.rész), hiszen talán az állt össze legkönnyebben, a karakterek elkezdtek kiállni magukért és hoznak pár igen komoly döntést is, továbbá ennek a résznek a kézirata igényelte a legkevesebb átdolgozást! Ugyanakkor a Crystal Storm tartogat némi epikus és őrületes cselekményt nemcsak önmagában, hanem az utolsó kötet felvezetéseként is. El sem tudom mondani, mennyit! Még mindig próbálok magamhoz térni! Éppen ezért, azt is a kedvencek közé sorolnám.

Tiffany: Nagyon könnyű azonosulni a karakterekkel a Falling Kingdoms című sorozatból, mind intellektus mind pedig érzelmi világ szempontjából, a tulajdonságokat is beleértve. Mindennek ellenére rengeteg meglepetést tartogat a történet. Honnan merítesz inspirációt a megírásukhoz? Köszönöm, hogy ilyen csodálatos regényekkel látsz el bennünket!

MR: Én köszönöm! Az inspirációra vonatkozó kérdéseket mindig olyan nehéz megválaszolni, hiszen nincsen egy konkrét hely, ahonnan meríteném őket. Éppen ellenkezőleg, rengeteg forrásból, mindenhonnan jön! Újságcikkektől elkezdve a netezésen át egy film megnézéséig bármi adhat ihletet. Csak elcsípek valahol egy beszélgetést, vagy ábrándozok és válaszokat keresek a „Mi lenne ha?” kérdésre (például: Mi lenne, ha a kristályokban nemcsak mágia lenne, hanem mágikus lények is?) Csupán meg kell győződnöm arról, hogy a közelben van egy notesz, ahová leírhatom az ötleteimet, mielőtt azok elillannának!

Shriya: Véleményed szerint melyik szereplőnek volt a legnagyobb karakterfejlődése a kezdetektől egészen idáig?

MR: Úgy érzem, hogy mindegyik karakter hatalmas utat járt be a 4, illetve most már 5 könyv alatt. Néhányan ragaszkodtak az erkölcsi normáikhoz, míg mások megjárták a sötét oldalt is. Az élen viszont holtversenyben Cleo és Magnus áll. Az előbbi egy elkényeztetett hercegnőből alakult ifjú nővé, aki bármit megtenne azért, hogy visszaszerezze az őt megillető trónt. Utóbbi pedig egy mogorva, szerelmes hercegből olyasvalakivé érett, aki saját jövőjének árán is szembe menne álnok apjával.

Chloe: Számítottál valaha arra, hogy ennyire lázba hozzák az embereket a könyveid?

MR: Hogy számítottam-e rá? Egyáltalán nem. Már írtam néhány könyvet régebben és annak ellenére, hogy az olvasói visszajelzések nagyszerűek voltak, egyik sem volt hasonlítható ahhoz a szenvedélyhez, ami minden egyes Falling Kingdoms kötet megjelenésével fokozódik. Látni, hogy az olvasók milyen izgatottak a történet és a szereplők iránt, az valami hihetetlen élmény és nagyon szerencsésnek érzem magam, amiért mindennek a részese lehetek. Pláne, amikor én vagyok az, akit okolnak, ha valami jól/balul sül el!

Nick: Mi a legnagyobb lecke, amit a könyvírás megtanított neked? Milyen gyakran merítesz inspirációt a való életből a karaktereidhez?

MR: A legnagyobb élmény, amiben a könyvírás által volt részem az, nos, hát ez lehet, hogy elcsépelten fog hangzani, de megalkotni és szerepeltetni a karaktereket az oldalakon, leírni, amit a képzeletem diktál… Az legalább annyira mágikus, mint a világ, amelyben a sorozat játszódik (legalább is én így érzem.) Tudom, hogy leírhatatlanul szerencsés vagyok, amiért ebből élek meg! Néha a karaktereim egy részét valós emberek inspirálják, vagy más könyvek szereplői, TV műsorok vagy akár filmek. Viszont ezen a ponton, a hatodik könyvet írva, már annyira valóságosnak érzem a szereplőket, mintha hús-vér emberek lennének!

Aufa: Ha a Falling Kingdoms sorozatból egyetlen karaktert életre kelthetnél, ki lenne az?

MR: Szerintem Magnust kellene életre kelteni, hiszen messzemenőkig ő a legnépszerűbb karakter a sorozatból és úgy vélem, hogy sok olvasó szeretne személyesen is találkozni (és/ vagy [megölni őt]/smárolni/összeházasodni) vele.

Mia: A könyvben többféle karakter szemszögéből írsz. Melyik karakter bőrébe szerettél leginkább bújni?

MR: Mindig nagy kihívást jelent ilyen sokszínű szereplőgárda fejébe belebújni és mindnyájukat szeretem is, ám azt kell, hogy mondjam, hogy Magnus megírása mindig élvezet, hiszen az ő karakterének megnyilvánulásai annyira erőteljesek, folyamatosan meglep a döntéseivel és a világnézetével.

Leonardo: Imádom a könyveidet! Azonosulsz valamelyik karakterrel a sorozatból? Akiről tényleg az jut eszedbe: Igen, ő teljesen én vagyok!

MR: [nevet]. Azt kell, hogy mondjam, hogy mindenben és mindenkiben, akiről csak írok, van egy kicsi belőlem, a hősöktől elkezdve a rosszfiúkig. Egyik karakter sem pontosan olyan, mint én, ugyanakkor úgy vélem, hogy Nic képviseli a humorérzékemet és a világról alkotott fanyar nézeteimet (csakúgy, mint az egészségesnél talán hosszabb ideig tartó haragomat is).

Nouf: Ha Cleo és Magnus a mi világunkban lennének, mágia és királyságok nélkül, mi lenne a hobbijuk?

MR: Ez aztán a remek kérdés! Ha Cleo a mi világunkban létezne és boldog és normális élete lenne, akkor biztos vagyok benne, hogy a kedvenc hobbija a barátaival való shoppingolás és plázázás lenne. Ami Magnust illeti, a titkos kis hobbija a könyvekben (és valószínűleg a valóságban is) a művészet, így nem tudom őt másképp elképzelni, mint egy világfájdalmas művészként, tetőtől-talpig feketében (ami természetesen csakis designer holmi lenne), miközben gazdag, csoportosan plázázó lányok után koslat.

Miranda: Vannak esetleg olyan terveid, hogy másik sorozatba kezdesz ebben a világban? Ha nem, a Falling Kingdoms és Spirits and Thieves befejezése után milyen könyves elképzeléseid vannak?

MR: Jelenleg nincsenek fix tervek azt követően, hogy befejeztem a Falling Kingdoms-t, mert pillanatnyilag 100%-ban arra fókuszálok, hogy megírjam mindkét sorozat záró kötetét. Van pár izgalmas tervem könyvötletnek, de majd meglátjuk mi fog történni!

Forrás: https://www.goodreads.com/interviews/show/1198.Morgan_Rhodes

lorelei_bio

 

 

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s