ajánló · Extra tartalom · projekt · romantikus · sorozatajánló · szerelem · történelmi vonatkozás

Romantikus sorozatajánló

Tematikus hetünkre összegyűjtöttünk nektek néhány sorozatot, amit érdemes megnézni, ha kedvelitek ezt a műfajt, vagy az ajánlók alapján kaptok kedvet hozzá. Reméljük, hogy meghozzuk a kedvet a nagy melegben egy kis forró romantikához.

Buffy, a vámpírok réme:
A régi klasszikusok közül mindenképpen kötelező elem, hiszen egy Vámpírvadász és egy Vámpír szerelme is helyet kap a folyamatos harcok között. Igaz, hogy Angel karaktere néhol kritikán aluli, de kiválóan szinkronban van Buffy nyarvogásával. Akik a se veled, se nélküled romantika kedvelői, azoknak kötelező.

Buffy Summers egy átlagos, 18 éves lány; leginkább a fiúk érdeklik, az iskola azonban annyira nem. Élete fordulatot vesz, amikor egy különös alak azzal áll elé, hogy ő nem egy mindennapi lány, hanem kiválasztott. A világon egyedül ő rendelkezik azokkal a képességekkel, hogy vámpírokat semmisítsen meg.

buffy-and-angel-buffy-the-vampire-slayer-couples-29130762-1280-800

Szerelemben háborúban:
A török sorozatok rajongóinak kötelező elem, Kurt Seyit és Sura történetét mutatja be. Tipikusan az a sorozat, amelyik nem éppen a legvidámabb, de talán a legszívhezszólóbb. Izgalmas, és gyönyörű egyszerre. A helyszínek között pedig helyet kap a cári Oroszország is. Nem mellesleg igaz történet alapján készült, a könyvek pedig nálunk is kaphatóak.

A cári Oroszországban egyre erősödik a politikai ellenállás, és veszély fenyegeti a cár uralmát. Néhány katona Kurt Seyit Eminof hadnaggyal (Kivanç Tatlitug) hazatér, hogy kipihenje a harcok fáradalmait. A bálok, családi látogatások során a szoknyavadász hadnagy megismeri Surát (Farah Zeynep Abdullah), és ezzel megváltozik az élete. Ám a hírhedten cárpárti Eminof család tagjaként szembekerül Sura tehetős famíliájával, amely az ellenállást támogatja.

278752

The Royals:
Igaz, hogy ez a brit királyi család fiktív, a szerelem pedig csak a vásznon létezik, de hogy az egyik legjobban összerakott sorozat, az is biztos. A királynő és a kamarás, a hercegnő és a testőr, a királyi sarj és a szolgálólány. Nehéz lenne mindent elmagyarázni, ennek csak esélyt kell adni, és nézni. Elizabeth Hurly meg egyszerűen csodálatos (A bájkeverő című film szexi nőcije megvan? Na, ő volt az!).

A sorozat egy fiktív uralkodói család életét mutatja be a modern világban, ahol minden a hatalomról szól, korlátos nem léteznek, és a bizalom olyan luxus, amit nem engedhetnek meg maguknak.

royals-canceled-renewed-season-4-e

Mindörökké szerelem:
A latin-amerikai szappanoperákat sem hanyagolhatjuk, hiszen azokra is gondolunk, akik szeretik ezt a műfajt. Apácák, tűz, valaki megvakul, kiderül ki kinek az anyja, a gonosz megkapja méltó büntetését, és a végén úgyis összejönnek.  Ismerjük a kaptafát mindannyian, de ha már ajánlunk, akkor az legyen jó! Igaz, hogy Fernanda és Eduardo Juárez között fikarcnyi kémia sincs, de a többiekért igazán megéri belenézni a sorozatba. Kiváló a háttértörténet, Bárbara Greco gonoszságai pedig minden arcra mosolyt csalnak.

A szerelem vak és kínzó, ha egy férfi nem tud kigyógyulni belőle. Eduardo gyermekkora óta szerelmes Fernandába, aki viszonozza a fiú érzelmeit, ám a társadalmi különbségek és a szülők rosszallása a szerelmesek útjába áll. Eduardo élete nagy álma, hogy feleségül vegye Fernandát, ám ehelyett nagy csalódás várja. Indulattól vezérelve úgy dönt, megleckézteti Fernandát, aki sok év után nem ismeri fel a szerelmét.

maxresdefault

A Muskétások:
Azt hittétek, hogy megúszhatjátok a romantikus hetet egy örök klasszikus nélkül? Nem ismertek ti még engemet, fiaim! Dumas nagysikerű regényének felhasználásával alkották meg a sorozatot. Akinek meg már elege van a Nyaklánc-ügyből, annak mindenképpen ajánlom. A karakterek fantasztikusak, az epizódok szerethetőek, és van benne romantika, illetve annak különböző változatai. A low-version: d’Artagnan és Constance, medium-version: Aramis és a királynő, hardcore-version: Milady és Athos. Utóbbinál pedig, kössetek fel, mielőtt rám törne a fangörcs!!! (És most visszafogom magam, és nem a Miladyről teszek be képet!)

A XVII. század Párizsában játszódó kalandfilm-sorozat modern stílusban meséli újra a király és a haza megvédésére felesküdött legendás testőrökről szóló klasszikus történetet.

A fiatal d’Artagnan édesapjával, Alexandre-ral épp Párizsba tart, hogy meghallgatást kérjen a királytól, mikor egy fogadóban megtámadják őket. Alexandre-ral egy olyan férfi végez, aki Athosként, a muskétásként mutatkozik be. A fiú Párizs felé veszi az irányt, hogy bosszút álljon apja gyilkosán. Időközben Athos, Porthos és Aramis azt a feladatot kapják, hogy találjanak meg egy elveszett testőrt, akinél a király számára fontos dokumentumok vannak. Párizsba – üres kézzel – visszatérve d’Artagnan kihívja Athost, ám mielőtt megvívhatnának, az utóbbit letartóztatják. A király elrendeli Athos kivégzését, és hogy bizonyítsák ártatlanságát, Porthos és Aramis d’Artagnan segítségét kéri azon levelek visszaszerzésében, melyet a magát Athosnak kiadó Vörös Őr lopott el. A trió együtt indul el, hogy kiderítse az igazságot.

the_musketeers_by_alina_carrie-d7ccsca

Outlander – Az idegen:
Bizonyára igencsak elcsépelt lesz, hogy most ide berakom az Outlandert, de hát ez van, nézzétek el, a sorozat maga viszont tényleg nagyon jó, és hamarosan érkezik is a folytatás, ezért is gondoltam, hogy mindenképpen meg kell említenem. Azoknak pedig különösen ajánlom, akik szeretik az időutazós történeteket. Claire és Jaime tényleg jó párost alkotnak, sokakról pedig leolvad a bugyi, ha meghallják Jaime kiejtését. Az én szívem itt azért Randallhoz húzott, elnézést.

1945-öt írunk. A világháborút követően a Randall házaspár Inverness környékére utazik nyaralni. Claire a harcok alatt hadiápolónőként dolgozott, férje, Frank hírszerző volt, így a háború hosszú évei alatt, alig látták egymást. A házaspár nyaralása alatt megtekinti a környék egyik különlegességét, az ősi, misztikus állóköveket, ahol a helyiek egy druida szertartást is előadnak a nézőknek. Másnap Claire a rituálé helyszínén furcsa hangokat hall kiszűrődni az egyik kőből, és kiváncsian megérinti a követ. A következő pillanatban a földön fekve ébred, puskaropogás közepette. Rá kell döbbennie, hogy ismeretlen erők a múltba sodorták, 1743-ba, a háború dúlta Skóciába.

Meet_the_cast_of_Outlander_series_two

Harlots:
Igencsak új a felhozatalban, de hát nincs azon mit szégyellni, ha valaki a romantika egy mocskosabb fajtájáért rajong. Ezúttal egy bordélyban járunk, ahol a lányok természetesen áruk, és pár fillérért bárki megkaphatja őket. Hogy létezik-e szerelem egy ilyen helyen, ilyen környezetben, azt mindenki döntse el a józan paraszti esze és a sorozat alapján! Nekem négy rész után tetszik, mindenképpen folytatni fogom (jó, azért ebbe a felirat is bele fog szólni).

A sorozat az 1700-as évek London-jában játszódik és akkori/ottani szexmunkásokról szól. A főhős egy anya, aki bordélytulajként és lányai anyjaként is megpróbál helyt állni, azonban a város konkurens madamja támadást intéz ellene.

29573

Younger:
Ideje eldobni minden tulajdonságot, ami a józan észre vall, és elfelejteni azt is, hogy valaha volt az embernek olyan. Liza Miller ugyanis legjobb barátosnéja tanácsát megfogadva ezután húszas éveiben járó lánykának adja ki magát, és ugyancsak randizni kezd egy húszas éveiben járó férfiúval, Josh-sal, aki tetováló. So-so szerint elvileg jó, gyakorlatilag nem kosztümös, úgyhogy aki ezt kedveli, annak mindenképpen.

A történet főhőse egy 40 éves egyedülálló anya, aki új munkahelyén 26 évesnek “adja el magát”.

07b248c3093864a349f222f5edc91ea5

Időminisztérium:
Ismét egy időutazós sorozat, mégpedig Spanyolhon berkeiből. Eleinte igencsak jellemzi az epizodikusság, aztán ahogyan haladunk előre szépen indul befele a történet. Julián és Amelia “szerelmének” lehetünk tanúi, ugyanis találnak egy képet, ahol mint férj és feleség vannak lekapva a közös gyermekükkel. Igen ám, csakhogy ahogyan változik a jelen, valamint ahogy változtatnak valami apró dolgot a múltban az mind hatással van a történetükre. Akik a leszbikus szálakat kedvelik, azoknak pedig ott van Irene.

Az Időminisztérium a kormány önálló és titkos szervezete. Csak királyok, elnökök és néhány kivételes személy tud a létezéséről. A minisztérium járőreinek feladata felfedezni és megakadályozni minden, az időszálon oda-vissza ható, öncélú haszonszerzéssel járó történelmi változtatást. Ennek érdekében a járőrök ún. kapukon keresztül visszautaznak a múltba és meggátolják a törekvések megvalósulását.

el-cartel-oficial-de-el-ministerio-del-tiempo-tercera-temporada59035170808f2

Still Star-Crossed:
Szintén egy újonccal állunk szemben, ebben az évben indult hódító útjára a sorozat, és én arra biztatnék mindenkit, hogy nézze. Jók a szereplők, és bizonyára Torrance Coombs sem utolsó szempont a női rajongóknak. A Rómeó és Júlia szálat viszik tovább, természetesen csak a halál után, kitalálják, hogy a két családot ki kell békíteni, erre pedig a legjobb megoldás, ha két delikvenst összeboronálnak az atya, a fiú és a szentlélek nevében. Rosaline s Benvolio természetesen utálják egymást, amiből leszűrhető, hogy akad itt még konfliktus bőven.

Melinda Taub könyve alapján kosztümös dráma a középkorból, melynek története ott kezdődik, ahol a Shakespeare-féle Romeo & Juliet-é abbamaradt. A középpontban továbbra is a Capulet-ek és Montague-k ármánykodásai, intrikái, árulásai, és romantikus kapcsolatai, mindez persze az ifjú pár tragédiájának árnyékában – a nagy ellentét természetesen igencsak fellángol az események után.

1200x627-Q80_e5295d4171a660678d0bd742c5bb7a4a

+1: Trónok harca:
Mert szezonja van, és mert nyakunkon a 7. évad, azt hiszem én sem hagyhatom ki. Még nem láttál egyetlen részt sem? Akkor mire vársz? Nyomás! Bizony, van itt szerelem bőven, jó, közel sem annyi, mint halál, de azért akad. Hogy a finomabb és pikánsabb dolgokat említsem, Cersei és Jaime vérfertőző kapcsolatát mondanám. Hodor, Hodor!

George R.R. Martin nagy sikerű, A tűz és jég dala című regényciklusának első kötete sorozat formájában, amelyben két nagyhatalmú család vív halálos harcot a Westeros Hét Királyságának irányításáért, a Vastrónért.

maxresd

Kommentben jelezzétek, kérlek, hogy ti miket néztek nyáron, vagy melyik sorozathoz kaptatok kedvet! 🙂 Jó szórakozást kívánok hozzájuk.


cersei_bio

 

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s