Extra tartalom

Pozitív gondolatok kedvenc varázslatos női karaktereinktől

Ha unod már azon történeteket, ahol a herceg eljön az ő hercegnőjéért, hogy megvédje, és inkább szívesebben olvasnál erős, hatalommal bíró női szereplőkről, akik képesek kiállni magukért valamilyen elnyomással szemben, akkor ez a bejegyzés tetszeni fog neked. Én magam, egyre szívesebben olvasok olyan főhősnőkről, akik bátrak, rendíthetetlenek, mert a mai társadalmi elvárások egyre nagyobb nyomást nehezítenek a nőkre, lehetetlen a boldogulás, ha nem keményítjük meg kellőképp lelkünket, és vágunk bele bátran a feladatokba. Ezekben a nehéz hétköznapokban tehát szükségesnek látom, hogy olyan női karakterek mutassanak példát a harcban, akikre jó érzés gondolni egy problémás helyzetben, és akiknek magatartása példaértékkel bír majd. Szerintem nem vagyok egyedül, aki egy ilyen könyvet olvasva megfogadja, hogy igenis bátrabb leszek, és nem hagyom, hogy apróságok szegjék sokszor a kedvemet.

Szeretnék ehhez a bejegyzéshez egy tanáccsal is szolgálni nektek: rengeteget segíthet egy-egy nehéz szituációban, ha elsajátítjuk az egyik kedvenc, példa értékű női karakterünk mottóját, mantráját. Bátran vegyük fel annak a karakternek az életeszméit, mondásait, kapott tanácsait, akinél úgy érzitek, gondolataik egyezést mutatnak a ti való életetekkel.

Az alábbi bejegyzésben össze gyűjtöttem nektek pár ilyen példa értékű, erős, varázslattal bíró női karaktert, akikre érdemes lehet felnézni. A lista természetesen nem teljes értékű, a saját olvasási élményem meghatározó női főhőseit tartalmazza, és azok egy-egy frappáns mondatát, ami valamiért megmaradt a gondolataim közt, és úgy gondolom számotokra is segítséget nyújthat a pozitív gondolkodásban.

Amy Ewing – Az Ékkő trilógia

1

Violet Lasting

“Mindegyikünknek van, amit meg kell tennünk, akármilyen vakmerőség vagy ostobaság.” 

Naomi Novik – Rengeteg

1

Agnyeska

“Nemcsak egyféleképp működhet! (…) Ott próbálsz meg utat találni, ahol nincs. (…) Az embernek át kell verekednie magát a bozóton és a fák között, és minden alkalommal másfelé kell indulnia.”

Victoria Aveyard – Vörös királynő

1

Mare Barrow

“Ami történt, megtörtént. Nem változtathatja meg a múltat. Csak előre haladhat, és jobb döntéseket hozhat.”

Mary E. Pearson – Fennmaradottak krónikái

4

Arabella Celestine Idris Jezelia (Lia)

“…ezt az álmot magam kovácsolom, és csak a képzeletem szabhat határt neki.”

M.A. Larson – Csillagfürt Akadémia

5

Titti

“A bátorság fél siker.”

Maria V. Snyder – Méregtan

6

Yelena

“”A tudás hatalom, így hát az volt a tervem, hogy nyugodtan ülök, nyitva tartom a fülem, és megtanulok mindent, amit csak lehet.”

Helena Silence – Enigma sorozat

1

Lena Wall

“”Nem… azt gondoltam, értelmetlen azzal vesztegetni az időmet, hogy haragudjak. Annyira rövid az élet, olyan könnyen kicsúszhat a kezünkből!”

Erin Morgenstern: Éjszakai cirkusz

1

Celia Bowen

“”Ha valamit meg akarunk változtatni, erőfeszítést és energiát kell fektetnünk belé.”

 

 


Nektek van egy-egy ilyen bátorító, kedvenc idézetetek, amit segítségül hívtok probléma esetén? Örömmel várjuk ötleteiteket, hátha az olvasók közül nem találta meg még mindenki az igazit.


noemi_bio

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s