Borítómánia · Extra tartalom · projekt

Borítómánia Libri módra

Ezen a héten sem hagyunk benneteket szépséges, vagy épp borzasztó borítók nélkül. Lesz itt minden ami szem szájnak ingere. Most a Libri kínálatából szemezgettünk, és meg kell jegyeznem, hogy akadnak itt igazi gyöngyszemek.

Lássunk is neki!

Katharine McGee – Az ezredik emelet

 

A Libri egyik legfrisebb megjelenésével kezdeném a sort. A sárga magyar borító egészen rendben van, de az eredetivel szerintem nem vetekedhet. A világoskék lengyel borító alá legszívesebben odaírnám reklámszövegnek, hogy “A jövő itt épül”. Az orosz krémszínű egy márkás ruha vagy parfüm poszterének is simán beillene, míg a szerb A nagy Gatsby hangulatát sugározza. Németországban még új címet is adtak a ciklámen borító mellé.

Erin Morgenstern – Éjszakai cirkusz

 

Ennél a könyvnél számtalan gyönyörű kiadás közül válogathatunk, de akadt egy-két érthetetlen is, például a jobb felső sarok spanyol borítója. Inkább rémisztő, mint szép. Az oroszok kacskaringós, csillagos borítója két arccal sem hiszem, hogy passzolna a könyvhöz, inkább valami korabeli Moulin Rouge plakátnak vagy moziplakátnak tudnám elképzelni. A piros indonéz borítóval, ami itt alul látható viszont szerelembe estem. Hát nem gyönyörű?

Janne Teller – Semmi

 

Elég vegyes a felhozatal, de összességében a minimalizmus jellemzi a borítókat. Kedvencnek talán a spanyol egyszerű szürkét mondanám fehér betűkkel és a magyart. Az olaszok maci felkötő borítója engem eltántorítana a vásárlástól, az angol a bal felső sarokban pedig kimondottan csúnya.

George R.R. Martin – Fekete lapok

 

George R.R. Martin és írótársainak regénye borítók tekintetében a két végletet kapta. Vagy nagyon szépek, vagy nagyon csúnyák. A magyar kiadáson a fönti világoskék-rózsaszín verzió látható Rakétakölyökkel. Bár az is nagyon jó, személyes kedvencem a német lett a bal alsó sarokban, illetve a jobb felsőben található sokadik angol verzió a kártyákkal.

Zoe Sugg – Girl Online

 

Zoella könyvei is kaptak jót és rosszat, ami a külsőt illet, de majdnem mind követte a polaroid képes vonalat. Az eredeti és egyben magyar borítót a jobb alsó sarokban láthatjátok, szerintem az és a mellette lévő a mellette lévő sikerült a legjobban. A horvátok sárga borítójáról és csíkos harisnyájáról Louisa Clark ugrik be rögtön, Thaiföldön még mindig pixelesek az üzenetek, a lettek pedig egy utazási magazin szerkesztőjét kérhették fel a borító megtervezésére.

Margaret Atwood – A szolgálólány meséje

 

Rengeteg kiadással büszkélkedhet A szolgálólány meséje, amikből próbáltam a legszebbeket kiválasztani. A grúz kalitkák tojással borító hatalmas ötlet, tökéletesen szimbolizálja a regény mondanivalóját. Legszebbnek viszont a magyar filmes borító és az angol, felső sorban látható virágos mondható. Piros szín nélkül egyik tervező sem tudta elképzelni a könyv külsejét.

Rainbow Rowell – Eleanor & Park

 

Csupa kreatív és aranyos borító jellemzi a 2013-ban Goodreads Choice Awardson díjazott könyvet. A holland borírónál minden a helyén van, nagyon ötletes és szépen kivitelezett (második sor bal oldalán). Mellette helyezkedik ez a vietnami borító, amelynek vízfestékes stílusa nagyon tetszik, mondjuk a figurák kicsit Csipkerózsikára emlékeztetnek. Harmadik kedvencem az ukrán verzió (alsó sor, jobb sarok), ami kicsit mesekönyves, de szerintem iszonyat cuki.

Ennyi lett volna a mai válogatásunk csodaszép és nem éppen ízléses borítókból. Reméljük sikerült megmozgatnunk a ti fantáziátokat is és kézbe veszitek valamelyik példányt.

Ha spórolni is akartok és nem elég egy könyv, nézzetek szét itt:
https://www.libri.hu/akciok/nyari_egy_plusz_fel.html?utm_source=Prologus_blog


szonja_bio

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s