ajánló · Extra tartalom

Az egyik fele megvan, de hol a másik? – Mesés párosok

hamucipőkepng

Mint az tudhatjátok, nagyon szeretünk elmerülni különböző retelling történetekben, de nincs ez másképp a mesék világával se. A Prológus tagjaival előszeretettel gyűlünk össze akár egy egész estére is, hogy mesemaratont tartva egy kicsit kikapcsolódhassunk. A Libri akciója remek alkalom lehet arra is, hogy ezeket a Disney meséket ne csak filmvásznon, hanem kézzelfogható formában is “birtokolhassuk”. A továbbiakban ezek közül szemezve állítottam össze olyan párosításokat, amik igazán kiegészítik egymást.

Az első ilyen párosomat ajánlhatnám fiúknak, azonban szerintem az összes Disney mese érdekelheti bármelyik nembe tartozó gyermeket és felnőttet egyaránt. Ki ne ismerné kalandos történeteiket a Toy Storyban található játékfiguráknak? Az immáron három részre gyarapodott mese már régen is nagy kedvenceim közé tartozott, de mai napig nagy áhítattal tudom átélni azokat a játékos izgalmakat, amit a történetek nyújtanak. Ha már figurák kelnek életre, így stílszerű, ha a Verdákkal együtt kerül a polcra a kötet. Tanulságok mellett szerencsére a szórakozás sem maradhat el, a viccesebb karakterek, helyzetek mind-mind kedvünkre lehetnek. Ha a két kötet közül kellene választanom, én a Toy Storyra tenném le voksom.


 

Toy Story

Woody Andy kedvenc játéka, egészen addig, amíg meg nem érkezik Buzz Lightyear. Ám amikor egy nap Woody és Buzz messzire kerül a többi játéktól, össze kell fogniuk, ha haza…

Verdák

Villám McQueen, a lelkes, de kezdő versenyautó mindenképpen meg akarja nyerni a Szelep Kupát, ráadásul mint a legfiatalabb résztvevő. Amikor a versengés hármas holtversennyel zárul, Villám elindul a döntőre Kalifornia felé. Menet közben azonban meg kell állnia a Kipufogófürdő nevű kisvárosban.


Gyermekkorom nagyon nagy kedvence a Némó nyomában, amit körülbelül már százszor láttam, ha nem többször. Így a tavalyi évben, amikor mozikba került a folytatás, nagy örömmel ültem be megnézni azt. Bár nem taszítja le trónjáról az első részt Szenilla nyomában, azonban nosztalgikus élmény volt a megindító folytatást látni. Ha igazi rajongó vagy, akkor nem is kérdés, hogy így párban az igazi. Nem is lenne ennél jobb választás.


 

Némó nyomában

Amikor egyetlen fia, Némó egy búvár fogságába esik, Pizsi félelmet nem ismerve elindul, hogy mentse. Új barátjával, Szenillával számtalan kalandba keverednek az óceán mélyén….

Szenilla nyomában

A feledékeny Szenilla boldogan él az óceánban barátaival, Pizsivel és Némóval. Ám eszébe jutnak rég elvesztett szülei. Régi és új barátai segítségével, köztük Hankkel, a polippal a keresésükre indul. Vajon sikerül Szenillának fényt derítenie a múltjára?


Elérkeztünk ahhoz a párosításhoz, ahol lány főhősökkel találkozhatunk, így Aranyhaj és Vaiana története kapcsolódik most össze. Bár 6 év telt el a nagy gubanc és Vaina között, mégis garantált mindkettő esetében a Disney minőség. Én személy szerint Vaiana-t szerettem jobban, de csapatunkban többen is Aranyhaj története mellett tennék le a voksot. Az viszont nem vonható kétségbe, hogy mindkettőben különleges karaktereket ismerhetünk meg.


 

Aranyhaj és a nagy gubanc

Amikor Aranyhaj egy véletlennek köszönhetően találkozik Flynn Riderrel, remény ébred benne, hogy megismerheti a tornyán kívüli világot, és megcsodálhatja az éjszakai égbolton megjelenő lebegő fényeket. De mik is valójában ezek a csodálatos fények, mit jelentenek, és miért épp Aranyhaj születésnapján árasztják el az eget?

Vaiana

Vaiana arra született, hogy egy nap Motunui törzsfőnöke legyen. Amikor szeretett szigete veszélybe kerül, vitorlát bontva útnak indul, hogy teljesítse küldetését, és megmentse a népét. Vajon sikerül fényt derítenie a tenger rejtélyére, és rátalálnia saját élete valódi céljára?


Utolsó párosunkban állati élményekben lehet részünk, hiszen beleshetünk nem is annyira szótlan világukba. Az Oroszlánkirály az abszolút klasszikusnak nevezhető, szerethető történetével szerintem már minden egyes embert megnyert magának. Zootropolisban pedig a lehető legtöbb emberi tulajdonsággal vértezik fel a legkülönfélébb állatokat. Ez utóbbiból Villám, a lajhár a személyes kedvencem, rég nevettem még mesén ennyit, mint akkor ezen. A mérleg természetesen az örök klasszikus irányába dől, ez nem is kérdés.


 

Az Oroszlánkirály

Szimba egy szomorú napon gonosz nagybátyja, Zordon cselszövése miatt kénytelen elhagyni a Büszke Birtokot, ahova talán soha többé nem térhet vissza. Évek múltán a régi barátok felkeresik őt a száműzetésben, és hazahívják. De vajon Szimba is készen áll arra, hogy törvényes királyként beteljesítse sorsát?

Zootropolis

Zootropolis városában bárkiből lehet bármi. Judy Hopsz, aki Zootropolisban kezdi rendőri karrierjét, bizonyítani akar, ezért egy fontos ügy felderítésére vállalkozik, ám a bizalmatlan rendőrfőnök nem nézi ezt jó szemmel. Kénytelen segítségül hívni a piti bűnöző rókát, Nick Wilde-ot, hogy közös erővel oldják meg a rejtélyes esetet. Vajon a szokatlan páros nyomára bukkan majd az eltűnt emlősöknek?


Bár abszolút kedvenceim nincsenek a párosításokban, de azt hiszem, ezek mind-mind olyan mesék, melyek valamilyen formában, de kedvesek számunkra. Nektek mik a kedvenceitek? Gyűjtitek őket mesekönyv formájában is? Írjátok meg nekünk! 🙂

uszáma_bio.png

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s