Extra tartalom · projekt · prológus

DIY könyves-sulis cuccok

Manapság számtalan szebbnél szebb füzetből, mappából, ceruzából válogathatunk az írószerboltokban, de aki még egyedibb cuccokat akar, az könnyedén el is készítheti magának. Arra jutottunk, hogy mi is csinálunk kettőt és megmutatjuk nektek, hátha kedvet kaptok az alkotáshoz. A téma most sem lehet más, mint a KÖNYVEK!

I. HARRY POTTER ÉS A TŰFILC

pic2

Millió módon készíthet saját egyedi varázspálcát az, aki nem szeretne vagyonokat költeni rá. Én most a sajátom egy, az iskolában is előszeretettel használt tűfilcemből készítettem el. Nézzük, mi kell még ahhoz, hogy tökéletes legyen a végeredmény:

diy

LÉPÉSRŐL-LÉPÉSRE:

  1. A tűfilc kupakos részét beleragasztottam egy már kifogyott toll kupakjába, hogy vastagabb legyen ez a vége a pálcának.
  2. Celluxxal körbetekertem a vastagabb végét, hogy nagyjából egyenletes legyen a felület és ne legyenek rajta mélyedések. A celluxozott rész kb. 1 cm-el túlnyúlik a tűfilc kupakján. Fontos: Még ne húzd ki a tűfilcet, majd csak a következő lépés után!
  3. A ragasztópisztollyal gyakorlatilag beborítottam a nyelet és az indát is ezzel csináltam. Tipp: A nyélen gyorsan dolgozz és addig kend el a ragasztót amíg meleg! Nem baj ha rücskös lesz, ez is hozzájárul a fa hatáshoz. A celluxozott részt mindenképp fedje ragasztó! Most már kihúzhatod a tűfilcedet a kupakból, de azt javaslom várd meg a festés végét inkább.
  4. Lehetőleg vízálló festékkel fesd be az egészet 2 vagy 3 rétegben. Nálam a barna volt az alapszín és erre jött egy kis fekete, ezzel próbáltam rásegíteni a természetes hatásra. Tipp: Ha nincs vízálló festéked, fújd le lakkal miután a festék megszáradt!
  5. Fogj egy pengét és vágd körbe a lefestett részt ott, ahol véget ért a celluxod. Most már könnyedén ki tudod szedni a filced írós felét a kupakból.

 


 

II. ÉHEZŐK ÉS FÜZETEK VIADAL

pic4

Amikor én ötödikes voltam, minden tele volt Hannah Montanás cuccokkal. Nem tudom, jelenleg mi a legaktuálisabb Disneys trend, ezt őszintén restellem, de ha az Utódok, annak csak örülök. Azt a filmet még én is szeretem. 😀 Sajnos a kedvenc könyveimmel kapcsolatos cuccokat sosem láttam a boltokban és csak most, amikor már laptopot használok az egyetemen jutott eszembe, hogy akár magamnak is készíthettem volna. Sebaj, azért készítettem egy Éhezők Viadala témájú füzetet!

diy2

LÉPÉSRŐL-LÉPÉSRE:

  1. Katniss sziluettjét átrajzoltam egy papírra a laptopom képernyőjéről.
  2. A papírt a füzet borítójára helyeztem és az előzőleg megrajzolt vonalat újra átrajzoltam egy ceruzával, a hegyét erősen rányomva. 
  3. A borítót a megjelenő benyomat mentén körbevágtam, majd ugyan ezt a formát a lapoknál is kialakítottam. Tipp: Ha egyszerre több lapot vágsz, mert úgy gyorsabb, ne legyen sok a kezedben! Nehezebb lesz vágni, pontatlanabb és csúnyább eredményt kapsz.
  4. A borítót fekete akrilfestékkel festettem le. A betűket vonalzó és világos ceruza segítségével felvázoltam és piros akrillal tettem láthatóvá.
  5. A fecsegőposzáta emblémát szintén a laptop képernyőjéről másoltam egy papírra, amit kivágtam pengével. A sablont a borítóra tettem és lefestettem. Tipp: Amíg nem szárad meg a festék a külső széleket egy zsepi segítségével könnyen elmoshatod.

 

 

Remélem elnyerték ezek a DIY könyves-sulis ötletek a tetszésed, és valamelyiket te is ki fogod próbálni! Mind tudjuk, hogy sosem árt egy-két varázspálca a tolltartóba. 😉

szonja_bio

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s