Könyves hírek · prológus

Az első magyar subscription box!

Könyvmoly társak, imáink meghallgatásra találtak! Legalábbis nagyon úgy néz ki. A Book a Sloth Club végre kis hazánkba is elhozza a külföldön oly’ nagy népszerűségnek örvendő könyves subscription boxokat, amik havi rendszerességgel (illetve igazából olyan rendszerességgel, amilyet csak kicsi szíved áhít), házhoz visz neked egy dobozkát tele könyves meglepivel, illetve természetesen az elmaradhatatlan havi választott könyvvel. Mintha minden hónapban jönne a Mikulás, csak a csizmádat nem kell kivikszolnod hozzá.

lajharekFárasztó poénokat félretéve, mi a Prológusnál rendkívül izgatottan vettük a Book a Sloth Club felkeresését, hiszen mi is nem egyszer néztük csillogó szemmel és legörbülő szájjal az Owlcrate, FairyLoot, és egyéb külföldi dobozkák gyönyörűséges tartalmát kedvenc booktubereink csatornáján, illetve instagramján. Ezerrel szurkolunk annak, hogy itthon is sikeres legyen ez a vállalkozás, és természetesen mi is be fogjuk mutatni az influencereknek kiküldött tesztdobozokat a Prológuson és a Probloggerek személyes platformjain egyaránt, milyen is a doboz tartalma, hogy a lehető legtöbb információt megkapjátok róla, hiszen ez mindenkinek merőben új terület.

A Book a Sloth hivatalos honlapja szerint az első dobozok Novemberre várhatók, a téma pedig nem más, mint a “Siker”. Az előregisztráció már él, azonban az még önmagában semmire nem kötelez, így ha érdeklődtök, és semmiképp nem szeretnétek lemaradni, iratkozzatok fel bátran. Még most hét péntekig (október 6) megtehetitek!

Egyébként nem csak a novemberinek lesz meghatározott tematikája, az Owlcrate-hez hasonlóan itt is minden hónapban más és más téma lesz terítéken, így garantált a változatosság. Alapvetően young adult és romantikus vonalon indultak el a készítők, de természetesen ez a visszajelzéseknek megfelelően bővülhet a jövőben. Például, mi azonnal javasoltuk a fantasyt, mint nagy kedvencünket, hiszen tudjuk, hogy hozzánk hasonlóan, az olvasóink nagy többségének is kerültek ki igazi kedvencei a műfajból, és a készítők rendkívül nyitottan álltak a javaslatainkhoz!

Végezetül itt egy kis ízelítő a külföldi subscription boxok tartalmából azoknak, akik esetleg még nem találkoztak volna velük (meg persze azoknak, akik hozzánk hasonlóan képtelenek betelni velük.) Bízunk benne, hogy hasonlóan színvonalas válogatásokat fogunk látni a magyar készítőktől is, és sok könyvmoly mindennapjait teszik majd szebbé ezek a dobozkák.

A könyv, mint elmaradhatatlan alapdarab mellett a dobozok készítőinek is vannak kedvenc ajándék tárgyaik. Leggyakoribbak a könyves témájú gyertyák, amik amellett, hogy kedvenc szereplőd nevét viselik, általában kézműves termékek és teljesen egyedi illattal ajándékoznak meg.

Elmaradhatatlan kellékek minden hónapban az adott témához illő könyvjelzők, képeslapok, vagy poszterek. Ezek is mind egyediek és nem az ebayről rendelt képek, hanem kimondottan ezekre az alkalmakra készítik őket művészek. Néha még pályázatokat is írnak ki, hogy új tehetséges grafikusoknak is lehetőséget adjanak.

Azonban a készítők időről-időre megcsillogtatják kreativitásukat, ami az ajándékokat illeti! Előfordult már könyves témájú vászontáska, zokni, ékszer, párnahuzat, fürdőbomba, sál,  ajakbalzsam és rengeteg más tárgy is. Egy biztos, aki szereti a meglepetéseket, annak kár lenne kihagyni!

Ha mindez még nem győzött volna meg, hogy milyen jó is egy ilyen doboz, akkor talán az megfog, hogy a havi könyv a dobozban általában megjelenés előtt jut el hozzád, illetve az író egy kártyát dedikálni is szokott mellé. Reméljük mind a két szokást megtartják itthon is!


Kíváncsiak vagyunk, ti milyen könyves csodákat látnátok szívesen egy ilyen boxban? Írjátok meg ötleteiket nekünk facebookon, vagy itt, a kommentekben!

szonja_biobizbasz_bio

Reklámok

Az első magyar subscription box!” bejegyzéshez 2 hozzászólás

    1. Szia! Bocsánat a kései válaszért, valahogy elkeveredett a komment. A book a sloth club weboldalán már láthatóak árak, de hamarosan megkapjuk a teszt dobozokat, ahol többek között nyilatkoznunk kell majd az árakról is. Szóval szerintem ez változhat még idővel, és nem hiszem, hogy teljesen fixált a dolog.

      Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s