Érdekességek · booktag · Extra tartalom · prológus · Proszülinap

ProSzüli – tag

Két éves a Prológus! Paradox módon egyszerre “már annyi” és “még csak ennyi” érzés ez a két év, hiszen egyfelől úristen, de rohan az idő, másfelől viszont olyan, mintha már ezer éve ismernénk egymást a többi Probloggerrel.

Az előző bejegyzésben egy összegző infografikával foglaltuk össze dióhéjban az elmúlt két évünket, ezúttal pedig a book tageket idéző formátumban emlékszünk vissza a legviccesebb, legkedvesebb pillanatokra és a kedvenc projektekre. Boldog szülinapot, Prológus!

Mi jut eszedbe először arról, hogy Prológus?

Netra: Nagyon kreatív válasszal tudok szolgálni erre, de a mi kis csapatunk. Már a Google-t is sikerült erről majdnem meggyőznünk, másodikok vagyunk a találati listában, ha beírjuk a szót a keresőbe. 😀

Noémi: Számomra az első, amit felidéz ez a szó, nem egy weboldal, nem is a blogjaink, vagy a könyvek, hanem a csapatunk és a közös emlékek. Egy baráti társaság jut róla eszembe, egy közösség, ahol mindenki imád olvasni és ez összeköt mindenkit.

So-So: Ennyi óra gép előtt töltött munkával harakirit követnék el, ha nem mi lennénk azok.

Mi a legkedvesebb emléked a Prológusban töltött időd alatt?

Cersei: Amikor Legu, Zsebi hatására felnyalábolt az IKEA elől, ahol ugyanis Wifit vadásztam (mivel ünnep volt, bemenni nem tudtam), mert a kolis netem megdeglett, a bejegyzést meg aznapra kértem. Helyet biztosítottak, megitattak, kaptam laptoptöltőt, és megírhattam a bejegyzést. Köszönöm, hősök vagytok.

Lorelei: Hogy mindenki tárt karokkal fogadott, annyira sok nyitott, sokszínű és jó értelemben lökött emberrel találkoztam, hogy hiányoznának az életemből a szerencsétlenkedéseikről szóló történeteik.

Timi: Ilyen nagyon sok van szerencsére. Szeretem, amikor felvetődik egy téma, és mindenki (a többség legalábbis) hozzászól, és kialakul egy nagy beszélgetés.

Netra: Rengeteg ilyen van, de talán az első Prokariótát (értsd: közös karácsonyozás xD) tudnám kiemelni. Bár nem voltam ott személyesen sajnos, izgalmas volt nyomon követni, ahogy mindenki sorra kinyitja a másiktól kapott csomagjait, és a rögtönzött kis live-okat és videókat nézni, na meg persze a többi taggal beszélgetni. Az volt az egyik legjobb napom abban az időszakban.

Mi a legviccesebb emléked a Prológusban töltött időd alatt?

Zsebi: Rengeteg ilyen volt és most hirtelen egy sem akar eszembe jutni. De imádom az átröhögött éjszakákat, a vizsgaidőszakos közös szenvedéseket, mert ezek mindig nagyon viccesek. Bár talán az egyik legviccesebb, hogy körülbelül 2-3 hónappal a megalakulásunk után jöttünk csak arra rá, hogy Uszáma nincs még a csoportbeszélgetésben vagy maga a tény, hogy megfordult a fejünkben, hogy Backstreet Books legyen a csoport neve.

Mancs: Sári (Zhatria) írt nekem egyik nap, hogy kölcsön adom-e neki a Chloe, a titokzatost. Mondtam, hogy persze, odaadom szívesen, majd hozzátette, hogy most olvassa valami Mancs értékelését róla és megjött hozzá a kedve. Csak annyit mondtam, hogy Sári, én vagyok Mancs! :DDD

So-So: A RavenS-nél megrendezett pizsipartik, amikor átmegyünk totál gyerekbe és a sötét udvaron ugrálva énekeljük a Chillin’ like a villaint. Cersei vicces értékelései sem sokkal maradnak le a dobogó első helyéről!

Melyik volt a kedvenc projekted? Miért?

Zhatria: Disztópiás… mert én csináltam. 😛

So-So: On Sai és Peti (A. M. Aranth) Projekt! Magyar írós projekteken azért jobb dolgozni, mert sokkal érdekesebb tartalmakat lehet gyártani, és sokkal szórakoztatóbbak tudnak lenni, ha van személyes kapcsolódásod az egészhez.

Zsebi: Retelling projekt! Első nagy projekt és ProCsata miatt. Imádtam minden egyes szenvedős pillanatát.

Melyik volt a Prológus projektjeire olvasott könyvek közül a kedvenced? Miért?

Cersei: Nagyon szerettem a Rekviem egy gyilkos asszonyért című könyvet. Annyira át tudtam élni a könyv szereplőinek érzéseit, hogy az valami eszméletlen volt. A hangulata pedig megfagyasztotta a vért az ereimben. Félelmetes volt.

Timi: Szinte az összes kedvenc lett, de a szívemhez inkább az Egy sötétebb mágia, és az Oculus került közel. 🙂

RavenS: On Sai: Esővágy és Rosamund Hodge: Kegyetlen szépség c. kötetei ugranak be most hirtelen. Előbbiről pontosan tudtam, hogy imádni fogom, elvégre kedvenc magyar írónőm novelláskötetéről van szó. Utóbbitól viszont féltem, és végül hatalmas meglepetést okozott. Sötét, atmoszferikus tündérmese retelling, én meg imádom az olyanokat.

Noémi: A kedvenc könyvem, amit a Prológus nélkül nem juthatott volna ilyen gyorsan a kezembe, és amit egyáltalán azért szerettem volna ennyire elolvasni, mert a többiek ajánották, az az ACOTAR (Sarah J. Maas: A Court of Thorns and Roses – Tüskék és rózsák udvara.) Mikor ezt a regényt a kezemben tartottam, teljesen kikapcsoltam, úgy éreztem, sosem fognék írásba, mert ennyire jót képtelen lennék alkotni. Ebben a könyvben megvolt a harmónia a fantasztikus elemek és a romantika közt, éppen úgy, ahogy én szeretem.

Hogyan értékelnéd az elmúlt 2 évet?

Lorelei: Bőven van még hova fejlődni, ahogy ez mindenre igaz, ám elnézve azt, ahová felfejlődött a Prológus az elmúlt két évben az valami hihetetlen. Annyi kemény munka áll mögötte, pláne a keménymagnak köszönhetően, hogy teljes mértékben megérdemli a figyelmet, amit kap, sőt még többet is érdemelne, látva a kitartást és a kreativitást a munka mögött.

Cersei: Ez egy Sztahanovista mozgalom volt ember, szerintem 2 év alatt teljesítettük az ötéves tervet.

RavenS: Fuhh, ráérsz? Mert akkor előveszem a páli… khmm málnaszörpöt, és elkezdem mesélni…

Hogy látod a Prológust a jövőben?

So-So: Egyre rosszabbul. Még mindig romlik a szemem…

Mancs: Szerintem egyre szuperebb és szuperebb! Nagyon izgalmas projektek vannak már betervezve jövőre is, szóval menő ez a társaság!

Zsebi: CÉL A VILÁGURALOM! 😀

Lorelei: Reszkessetek, jövünk!


Ennél tökéletesebb végszót keresve sem találnék. Még sok ilyen évet!

bizbasz_biouszama_bio

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s