ajánló · Érdekességek · Extra tartalom

Agatha Christie újra megelevenedik

Sophie Hannah

Jelenlegi projekthetünk központi szereplője Sophie Hannah, nagy fantáziával, szövevényes történetekkel rendelkező thrillerszerző, aki Agatha Christie örököseinek felhívásának köszönhetően már két, hazánkban is megjelent Hercule Poirot történettel is megörvendeztetett. Arra gondoltunk, hogy összegyűjtjük nektek, amit érdemes tudni ezekkel a történetekkel kapcsolatban. Amennyiben felkeltettük érdeklődéseteket, tartsatok velünk!

A napokban már olvashattatok egy interjút, ami az írónővel készült. Abban már ejtett néhány szót arról, hogy hogyan is vélekedett erről az Agatha Christie-s kérdésről, azonban fontos megjegyezni, hogy mindkét történet teljes mértékben Sophie Hannah műve, csak a folytatott sorozat, karakterek szempontjából “folytatja” az Agatha Christie életművéhez kapcsolódó folyamot. Az alábbiakban Sophie válaszát olvashatjátok, valamint az alábbi linkre kattintva elolvashatjátok a teljes interjút.

Két Hercule Poirot regényt is írtál, az elsőket Agatha Christe halála óta. Mi késztetett arra, hogy folytasd a sorozatot és volt e bármi félelemkeltő része a projektnek?

Mindig is masszív Agatha Christie rajongó voltam és mindig is nagy befolyással volt az írásomra. Ám soha nem gondoltam volna, hogy folytatást fogok írni a történeteihez. Az Agatha Christie Limited keresett meg, én pedig rávetettem magam az ajánlatra! Olyan jól ismerem Poirot-t, hogy nem aggódtam különösebben az írás miatt, de természetesen elöntött egy kis félsz és áhítat, amik csak jobban megerősítettek abban, hogy a legjobbat nyújtsam. Ezek a regények, olyanok, mintha Agatha Christie-nek címzett szerelmes leveleim lennének.

Teljes interjút ide kattintva olvashatjátok.

Sophie-Hannah-Martin-Gaisford-Hercule-Poirot-620x413

“Poirot visszatér!” – hirdeti a folytatások első részének fülszövege, A ​monogramos gyilkosságok leírásában. Az alaptörténet szerint egy szálloda három szobájában, három különböző holttestre bukkannak, akiknek szájában egy-egy monogrammal ellátott mandzsettagombot találnak. Az ügyet Edward Catchpool, fiatal felügyelő kapja meg, akinek segítségére Hercule Poirot siet. Hamarosan egy negyedik mandzsettagomb is főszerepet kap, innentől kezdve pedig már az olvasókra van bízva, hogyan is jutnak előre a könyv oldalain, ebben a különleges “folytatásban”.

A ​zárt koporsó címre hallgató folytatásban ismét ugyanaz a páros próbál felgöngyölíteni egy újabb esetet. Immáron központi szerepet kap az öröklés kérdése, ugyanis az esetben egy gazdag nő a titkárára hagyja az összes vagyonát, aki ahogyan az várható, nem túl hosszú életet élhet ezután. Csakhogy a házban fellelhető személyek mindegyike alibivel rendelkezik, így a szokásos alapszituációt követően szövevényes út vezet a megoldás felé. Sophie Hannah írói stílusa, történetvezetése bátran bontakozik ki a lapok között.

 


A monogramos gyilkosságok:
1929. február 7-én három holttestet találnak a Bloxham Szálló három emeletén. Két nő és egy férfi vesztette életét a luxushotelben, és mindhármuk szájában monogramos mandzsettagomb lapul. A Scotland Yard ifjú felügyelője, Edward Catchpool kapja meg az ügyet, amely korántsem ígérkezik könnyűnek. Nagy szerencséjére a szomszédjába költözött egy nagy bajszú, köpcös kis belga. Poirot szívesen segít az érthetetlen bűnügy felgöngyölítésében, amiben kulcsszerepet játszik egy cselédlány, egy lelkész özvegye és a negyedik mandzsettagomb.

A zárt koporsó:
1929 októberében egy írországi kastélyban vendégeskednek, a híres írónőnél, aki nyomozó gyerekekről írja a könyveit. Az alkalmazottakon kívül ott az egész család is: a fia, a menye, a lánya, a leendő veje meg két ügyvéd. Athelinda Playfordnak most természetesen valódi gyilkossággal kell szembenéznie. A különös nyomozópáros sikerrel göngyölíti föl az egyszerűnek látszó, valójában nagyon is szövevényes esetet. Ugyanis ha egy dúsgazdag nő haldokló titkárára akarja hagyni a vagyonát, az érthetetlen. Ha a titkárt valaki meggyilkolja, az várható. Viszont ha kiderül, hogy a titkár nem volt halálos beteg, a családtagoknak meg alibijük van, az szokatlan. Ebből a labirintusból csak a kis szürke agysejtek tulajdonosa találja meg a kiutat.


Amennyiben ti már olvastátok a cikkben szereplő történetek valamelyikét, írjátok meg nekünk véleményetek! 🙂

uszáma_bio.png

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s