Extra tartalom · teszt

Melyik Sophie Hannah könyv illik hozzád? – teszt

Bloggereink a hét folyamán számos regényt elolvastak az írónőtől. Ha kíváncsi vagy, hozzád melyik illene a legjobban, töltsd ki tesztünket, és oszd meg velünk az eredményt kommentben vagy Facebookon. 😉


Már az első pár oldal után éreztem, hogy nem egy mindennapi regényt tartok a kezemben, és bizony elég erős volt a kezdés, hiszen egy felkavaró, és egyáltalán nem könnyű témával indít, ami már önmagában is megrendítő.
Timi – Könyvek tengere ~ Bántó távolság

“Elég jól haladtam ezzel a könyvvel, kicsit a Monk, a flúgos nyomozó című sorozatra emlékeztetett. Ugyanis végig tudtuk, hogy ki a tettes, de ki kellett bogozni a szálakat ahhoz, hogy megértsük az okokat, illetve az indokokat. Egy igazi lélektani drámával állunk szemben, amelynél nagyon fontos volt minden egyes darabka a szereplők múltjából.”
Cersei – Nem nyilatkozom! – Avagy mégis. ~ Az idegen ház

Az írónőnek sikerült egy olyan pszichothrillert alkotnia, mely semelyik másikkal sem hasonlítható össze, különlegesen egyedi. Így sikerül elérnie azt is, hogy a mellékszálaknál, nyomozóknál észlelhető “hiányosságokat” elfeledtesse, és a másik felére koncentráltasson. Mert A másik fele él.
Uszáma – Könyvspirációk ~ A másik fele él

Tetszett, ahogy Sophie a karakterek közötti kapcsolatokkal „játszott”, a háttérben megbúvó bábmesterként mozgatva a szálakat. Egy-egy szereplő, például Robert személyiségének megalkotását zseniálisnak tartottam, csak ámultam, milyen komplex embert sikerült alkotnia az írónőnek.
Netra – Könyvek szárnyán ~ Bántó távolság

A krimi szál meglehetősen érdekes, hiszen leginkább az érzelmekre, a lelki állapot bemutatására megy rá a könyv és nem is igazán a nyomozásra. Kevés olyan krimi van, ami a szemtanú-áldozat szemszögéből íródik, hát, ez egy ilyen különleges és nem átlagos eset, de tetszett.
Fancsali – Szubjektív archívum ~ Az idegen ház

Azok, akik szeretik, ha egy történet minden szempontból megvilágított, minden egyes apró momentumában felvázolt, és “átnyálazott”, akkor ezt a kötetet is bátran kívánságlistájára teheti. Lehet ennél jobban bemutatni egy helyzetet? Nem lenne könnyű, mint ahogyan az sem, mikor több ember, egymásnak van kiszolgáltatva. De ez már csak egy ilyen ördögi kör.
Uszáma – Könyvspirációk ~ Kiszolgáltatva

 

LINK A TESZTHEZ

 

petra_bio

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s