Borítómánia · Extra tartalom · projekt · Promágus Kupa

Borítómánia – magyar könyvek

magyarhet

A borítómánia már-már szinte elmaradhatatlan része egy-egy projektünknek, és hát mivel ezúttal a hazai íróké és könyveiké volt a főszerep, ezekből a regényekből szemezgettük ki a legszebbeket. Lehet mondani, hogy a külföldi borítók sokkal szebbek, de ez szerencsére nincs így, a magyar kiadók is hozzák ugyanazt a színvonalat, mint ami külföldön is van, szóval nézzük is azokat a borítókat kiadókra lebontva.

Delta Vision

Mondhatni, hogy nekem ők a személyes kedvenceim, mivel egyrészt csupa fantasy regényt adnak ki, másrészt eszméletlen borítókat terveznek. Kicsi szívemnek külön öröm, hogy nem csak a számítógépes tervezés, hanem a tényleges festészet is szerepet játszik egy-egy borító megtervezésénél. Az meg még inkább csak megdobogtatja a szívemet, hogy nem a most nagyon menő minimalista stílust követik, hanem egyedi, különleges és nagyon hangulatos, a könyvhöz teljes egészében illő borítókat készítenek.

deltavision

Főnix könyvműhely

A főnixes könyvek külsejétől is oda meg vissza vagyok, mert ott van mindjárt egy Oculus, vagy egy Végtelen horizont, amitől konkrétan lemegyek hídba. Valahogy mindig eltalálják, hogy milyen borító illik az adott regényhez, jól visszaadják a hangulatot, egyszerűen öröm a könyvre nézni. Egyetlen egy szívfájdalmam van, nincs keményfedeles kiadása a regényeknek.

főnix

Gabo

Ha a Gabo kiadót és a magyar könyveket egy mondatban hallom, akkor nekem azonnal Moskát Anita ugrik be, aki nekem egy aww kategóriás írónő. Nem elég, hogy jól ír, jók a karakterei és kreatív a történet, nem, még olyan lenyűgöző borítókat is kapnak a könyvei, hogy csak paslog az ember. Ezek tipikusan olyan borítók, amit ha meglát az ember egy könyvesboltban, nincs az az isten, akiért otthagyná. Moskát Anita regényei mellett a Gabonak még van pár gyöngyszeme, mint például az Ólomerdő, ami szintén mesésen fest.

gabo

Nektek melyik borító a kedvencetek? Írjátok meg kommentben!


fanni_bio

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s