ajánló · Érdekességek · booktag · Borítómánia · Extra tartalom · projekt · prológus · szerelem · történelem · YA

Karácsonyi Book Tag!

Minden kedves olvasónknak ezúttal Kellemes karácsonyi ünnepeket kíván a Prológus csapata! Az ünnepi ráhangolódás talán már mindenkinek megvolt a fadíszítés és az ünnepi ebéd megfőzése közben, viszont a meghitt estéhez mi is szeretnénk hozzájárulni egy Book Taggel. Szabadon elvihető, azonban kérnénk, hogy forrásként tüntessetek fel minket!

Fenyőfa – Az elmaradhatatlan örökzöld könyv, amelyet a háromnapos ünnep alatt mindenképp megéri elolvasni:

Zsebi: Hát, én a Bevezetés a büntetés-végrehajtás tudományába című csodálatos művet fogom olvasni a fa alatt, így az épp elég örökzöld lesz, hála a műfenyőknek. Komolyabbra fordítva a szót: My true love gave to me Stephanie Perkins antológia. 12 karácsonyi-szilveszteri történetet tartalmaz, ami két töltött káposzta evés közben is gyorsan csúszik.

Cersei: Én egy klasszikust mondanék ide, szerintem a Karácsonyi ének tökéletes választás, ha igazán át akarunk szellemülni, akkor Dickens biztosan segít ebben. Márpedig miért ne akarnánk?

Noémi: Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de sajnos az én három napos ünnepem mindig rohanásból áll. Egyik rokonságtól megyünk a másikhoz, és végül az ünnepek, amit úgy képzeltél el, hogy nyugalomban fognak telni az otthon melegében, abból igazából semmi sem valósul meg. Ha viszont valaki abban a szerencsés helyzetben lesz idén karácsonykor, hogy otthon, rengeteg szabadidővel töltheti a karácsonyt egy könyvet olvasva, akkor Az Ékkő című könyvet, vagy a sorozat egyik folytatását ajánlom neki, mert az írónő írásai nem csak elképesztően jók, de rövidek is, így biztos a végére érünk.

Fancsali: Én karácsonykor mindig előveszem az Eragont, mert olyankor van időm újraolvasni a sorozatot. Tavaly nem volt rá időm, de majd idén!

Mancs: John Hughes: Reszkessetek betörők! Egy képeskönyv a már jól ismert történetről arra az esetre, ha a filmet már kívülről fújjuk. Nincs Karácsony Kevin nélkül!

Karácsonyfa – Könnyed, szórakoztató könyv, amire ráfért volna még némi dísz és égősor, hogy még jobb legyen:

RavenS: Kasie West: By Your Side. Értetlenül állok a Goodreads Awards jelölés előtt, mert szerintem kb. se íze, se bűze nem volt ennek a könyvnek. Laza, meg cuki, lecsúszik egy uncsi délutánon, de csak ilyen éppen egyszer olvasható kategória. Jót tett volna neki némi kakaó mind karakterek, mind humor tekintetében, mert amúgy az alapsztori tök érdekes is lehetett volna.

Timi: Kasie West: Szívességből szerelem. Egy aranyos kis történet, bár egy kicsit felturbózhatták volna.

Netra: Jenny Han: A fiúknak, akiket valaha szerettem – Nem volt, rossz, sőt, egészen tetszett. De azért egy kis megfoghatatlan extra, ami kicsit érdekesebbé, kiszámíthatatlanabbá tette volna a történetet, nem ártott volna.

Lorelei: Vivien Holloway: Végtelen horizont. A Langton történeteket imádom tőle és bizonyára azt a fajta hangulatot és szereplőgárdát kerestem ebben a könyvben is. Egyszerűen valami hiányzott belőle, egy apró trükk, mint a bejgliből, hogy az ne repedezzen meg a tetején.

Égősor – Egy könyvborító, ami kivilágítja a szemed minden alkalommal, mikor rápillantasz:

Zsebi: Philip Pullman: The Book of Dust. UK keménytáblás kiadása A Por könyve trilógia első részének. Gyönyörűűűűűűű. Meg a gyűjtői Egy sötétebb mágia is ❤

RavenS: Janet Evanovich & Lee Goldberg: A nagy zsákmány. Minden alkalommal kifolyik a szemem attól a shrektakony-zöld borítótól. Viszont a könyv nagyon jó.

Noémi: Mary E. Pearson Fennmaradottak krónikái éppen ilyen, ez a sorozat mindhárom részére igaz. Az elmúlt évek legszebb borítóit hozta sorra a kiadó, semmi sem fogható ahhoz a külsőhöz, ami egy könyvnek egyénileg lett tervezve, és ennyire visszatükrözi, mind a regény témáját, mind a hangulatát. Nálam a legszebb helyet kapta a polcon.

Mancs: Kiera Cass: A Koronahercegnő. Olyan, mintha folyamatosan csak csillogna az egész borító, és imádom a szürke-kék kombinációt is. Szerintem csodaszép.

Fancsali: A Lélektelen hátsó borítója kiégeti a szemem. Imádom a könyvet, de az a tömény pink hátlap… nem kellett volna.

Jézuska – A legjobb választás volt 24-ére a Jézuskától ez a könyv:

Timi: Pár évvel ezelőtt karácsonyra megkaptam a Cinder és Ellát, ez volt a legjobb választás. 😀 LOL

Mancs: Idén nem kértem könyvet a Jézuskától, mert Zsebi megtiltotta. :DD

Fancsali: Anno az Örökséget, az Örökség-ciklus utolsó darabját karácsonyra kaptam meg és aww! Annyira, de annyira odáig voltam érte!

Lorelei: Idén a prokarióta ajándékozást leszámítva nem kapok könyvet karácsonyra. Kicsit olyan érzés is lesz, mintha karácsonyfa nélkül telne az ünnep; mintha nem lenne diós, csak mákos bejgli a tálcán.

Netra: Sarah J. Maas: Tüskék és rózsák udvara – Tavaly karácsonyra kaptam, szerintem az egyik legzseniálisabb történet, amelyet a karácsonyfa alatt olvastam. Már alig várom, hogy kézbe kapjam idén a folytatást.

Csúcsdísz – Szép-szép, de mindig eltörik. Egy könyv, ami miatt valami benned is összetört:

Timi: Mielőtt megismertelek. Zseniális a könyv, de összetöri a szívedet.

Lorelei: Jojo Moyes: Mielőtt megismertelek. Csodás történet, de a mondanivalója akkor is arcul vág, mint a karácsonyfa egy ága díszítés közben, pláne, ha a testvéred még rá is segít.

Noémi: Az első könyv, ami eszembe juttot érdekes mód egy zombis történet, ami tudom, nem illik az ünnepi hangulathoz, de mégis, a Walking dead félévad záróját követően, ami elég szomorúra sikeredett, nem csoda, hogy a törésről szintén egy hasonlóan letargikus hangulatú, élőhalottakról szóló történet jutott eszembe, az Éles helyzet. A regény lezárása teljesen megtört. Kiszámíthatatlan, drámai, és elfelejthetetlen a szó nem túl pozitív értelmében.

Zsebi: Forbidden. Me before You. Falling for Hadie. Darabokra törtek ezek a könyvek.

RavenS: Tolsztoj: Anna Karenina. A józan eszem visítva vetette le magát a legmagasabb szikláról, jelezve, hogy ezt a kínzatást már nem bírja elviselni.

Karácsonyi vacsora – Sokan a jó étkekért szeretik leginkább a karácsonyt, tehát egy könyv, amit a legjobban vársz:

RavenS: Nagyon-nagyon-NAGYON várom Victoria Schwab Archívum sorozatának a harmadik részét, de szerintem még az idősek otthonában is az után fogok ácsingózni, ha így haladunk. Miután az a sorozat magánkiadás volt, ezért az írónő azt nyilatkozta, hogy amint teljesítette a szerződéseit, az lesz a következő. De hát most írt alá egy jó nagyot, szóval arra aztán várhatunk. Nem mintha annak nem örülnék, csak hát… Wes ❤

Netra: Még mindig Sarah J. Maas, és még mindig Tüskék és rózsák udvara, csak ezúttal a második rész, a Köd és harag udvara. Nincsenek rá szavak, mennyire izgatott vagyok, hogy végre-végre megkaparintsam a drágaszágot.

Cersei: Az új On Sai könyv, ami bár már kijött, de még nem tarthatom a kezemben. Remélem, hogy A siker tintája számomra is meghozza majd a nagy áttörést. Mindenképpen ki fogom próbálni Bea javaslatait. Vagy bejön, vagy nem, de ez biztos!

Szaloncukor – Bárcsak becsomagolva maradt volna! Egy könyv, ami nem azt rejtette, amit vártál tőle:

Zsebi: Steph Garber: Caraval. Azt hiszem túl nagyok voltak az elvárásaim, de én sokkal jobbra számítottam. Pörgősebb cselekményre, jobb karakterekre…

Cersei: Csatlakoznék Zsebihez, kissé át lettem verve a Caravallal.

Timi: Papírhercegnő!!! Emberek, soha ne ítéljetek meg egy könyvet a borítója alapján! Azt hittem valami cuki kis hercegnős maszlag lesz, aztán kiderült, hogy messzebb nem is állhatna az elképzeléseimtől a könyv.

Netra: Leiner Laura: Késtél – Már csak az írónő neve is egyfajta minőségjelzet volt számomra, de sajnos csalódnom kellett a könyvben. Nem olyan kezdést kapott a sorozat, amilyet érdemelt volna, de ennek ellenére később felhozta magát – csak azért, hogy a befejező résszel megint zuhanórepülésbe kezdjen.

RavenS: Traci Chee: The Reader. Gyönyörű borító, hatalmas csalódás. A coverwhore keresztje. Nyúlik mint a rétestészta és full logikátlan az egész.

Szeretet – Egy könyvet ajándékozhatsz. Kinek és mit?:

Zsebi: Hahh. Legszívesebben RavenS-t lepném meg egy Darker Shade of Magic Collector’s editionnel. Imádná :3

Cersei: Uszámát lepném meg rögtön az egész Zenit sorozattal. Ezen felül adnék neki egy kézikönyvet, amit én írok meg, azzal a célzattal, hogy töltse már ki a nyomorult Book Tagjeimet! 😦

Timi: Önző vagyok és magamnak ajándékoznék egy egész könyvtárat. Kár hogy csóró vagyok. XD

Lorelei: Anyukámnak venném meg a létező összes könyvet, amit szeretne. Valamint időt mellé, hogy kipihenten vághasson neki a kalandoknak.


cersei_bio

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s