ajánló · booktag · Kedvencek · projekt · prológus · személyek · szerelem · történelem · történelmi vonatkozás · YA

Book Tag! – Magyarosan pirítva, őrölve, fűszerezve

Az előző Magyarosan pirított Book Tagünk sikerén felbuzdulva úgy éreztük, hogy ideje készíteni egy másikat is. Az alapkoncepció hasonló, ám még több magyar különlegesség megemlítésével igyekeztünk eljátszani, és beépíteni ezeket a könyves szférába. Bátran vigyétek el, csupán annyit kérünk tőletek, hogy forrásként tüntessetek fel minket! Figyelem, minden kérdésre csak! magyar szerző műve adható válaszként!

Karikás ostor: Egy könyv, amely felkorbácsolta a lelked, indulataid, esetleg vágyaid:

So-So: Moskát Anita Horgonyhelye bedobott egy háborgó tengerbe, de a lábamra horgonyt kötött. Nem tudok szabadulni a könyv hangulatától, ötleteitől, írásmódjától. Igazából úgy fantasztikus, ahogy van.

Noémi: A viharszívű Mia Mavis indulatot váltott ki belőlem, főként a férfi főszereplője miatt, aki negatív irányba változott el, olyannyira, hogy már nem is tudom, kedvelem-e egyáltalán. Míg az első rész vágyat ébresztett bennem esetleg, mind a szerelmi szállal, mind azzal, milyen jó lehet, egy fa tetején élni, addig a folytatás inkább felkorbácsolta a lelkem.

Zsebi: Vivien Holloway: Végtelen Horizont. Nem hittem volna, hogy ennyire tetszeni fog és ennyire magával ragad majd Wee könyve. Fangirl énem előtört és alig vártam, hogy még egy kicsit olvashassam, de sajnos vége lett a könyvnek. 😦

Lorelei: Benyák Zoltán: A nagy illúzió Olyan érzést váltott ki belőlem a könyv, mintha Salvador Dalí egyik festményében lépkednék csak kaszások mellett mondjuk Kurt Cobain és Chaplin is felbukkan és valójában autókázunk egyet.

Mákos guba: Ettől a könyvtől te is begubóztál:

Timi: On Sai: Apa randizhatok egy lovaggal? Annyira jó volt, hogy amikor véget ért, teljesen úrrá lett rajtam a “Mit kezdjek most magammal? Nincs többé értelme az életemnek.” érzés.

Zsebi: Helena Silence: Ezüsthíd. Az Enigma után nem sok reményt fűztem a folytatáshoz, mert az az idegeimmel játszott. Második esély címszóval olvastam el a folytatását, na meg, mert épp elérhető közelségben volt. Mondanom sem kell, egész hétvégére beköltöztem a szobámba és ki se jöttem, amíg el nem olvastam az egészet. Jól kidolgozott és részletes volt, lelkileg pedig megterhelő.

Lorelei: Moskát Anita: Horgonyhely Haha, begubózás. Ez még horgonyhelyes könyves szófordulatnak is elmegy. Szóval olyan gyökeres és mélyre nyúló (befejezem :DD) témákat feszeget, hogy folyamatosan a depresszió kerülgetett már a saját gondolataimtól és érzéseimtől, amiket a könyv kiváltott.

Krumplicukor: Egy könyv, amit mindenki szidott, te meg imádtad:

So-So: Hogy mindenki, az erős túlzás. Én speciel a Pendragon legenda hangulatát nagyon át tudtam érezni, ellenben otthon mindenki depresszívnek és értelmetlennek tartotta. Ízlések és arcgyömöszölések.

Noémi: Épp most olvasom a Védtelenült, amiről láttam, hogy sokan rosszul vélekedtek, mert a főhősnő és annak döntései sokakat bosszantott. Én valahogy mégis tudok ezzel a főhősnővel azonosulni: képzeljük csak el magunkat egy olyan kapcsolatban, ahol bár tudjuk, hogy a párunk borzalmas, de szívből szeretjük. Mit lehet tenni? Elfelejtjük, hogy szeretjük? Az eszünkre hallgatunk? Kötve hiszem.

Lorelei: Zakály Viktória: Szívritmuszavar Annyira gyönyörűen van megfogalmazva, olyan hihetetlen költői világba és létbe csöppentem, egy varázslatos helyre repít, hogy fáj, fáj létezni, érezni, meg az is, hogy rövidke és hamar vége van. Hihetetlen érzések rejlenek ebben a könyvben, sajnálom, hogy sokaknak nem jött be.

Édes Anna: Egy magyar könyv, ami után legszívesebben mind a 10 ujjadat megnyaltad volna, annyira tetszett:

RavenS: Madách Imre: Az ember tragédiája. Ha a szakdolgozat megírása sem utáltatta meg velem, akkor semmi nem fogja már ezen a világon. Imádtam először, másodszorra, harmadszorra, és hatszázadjára is.

Timi: Fekete Judit: Az őrület határán, hát az a könyv valami zseniális! Ez kéne kötelező olvasmánynak, lehet többet tanulnának belőle a gyerekek. 😀

Luca: Helena Silence: Enigma (és Ezüsthíd) tudom sokszor emlegettem már ezt a könyvet, de én egyszerűen nem tudok betelni vele, mindig kedvet kapok az újraolvasáshoz, ha meglátom a könyvtárban vagy a könyvesboltban. A történet egész végig izgalmakkal, rejtélyekkel és romantikával teli. Ha szereted a young adult könyveket akkor ez a neked való cucc!

Pálinka: Betegség ellen a legjobb gyógyír:

So-So: Stílusosan mi jöhetne ide más, mint az egyetlen és utánozhatatlan Oculus! Na jó az utánozhatatlant nem kiabálom el, még arra is meg van az esély, hogy a Propheta sokkal-sokkal jobb legyen ;).

Timi: Calderon. Tele van izgalmakkal, arra sem lesz időd, hogy eszedbe jusson a betegség. Teljesen magába szippant a történet.

Cersei: Kemény Zsigmondtól az Özvegy és leánya. Rebekkától garantáltan a falat fogod kaparni, és nem lesz időd azon gondolkodni, hogy beteg vagy. Team Rebekka!

Tárkony: Keserű is, mentolos is, fanyar is, de mégis szerettük:

RavenS: Gulyás Péter: A végtelen térségek örök hallgatása. Kemény témákkal foglalkozik, mégsem zuhansz tőle depresszióba. Nem tudom, hogy, de ez a könyv valami zseniális: keserű, fanyar, (a mentolt nem tudom, ennyire még nem voltam beszívva olvasás közben), de letehetetlen.

Noémi: Kicsit megmagyarázhatatlan módon, de nekem Borsa Az Arab című műve jutott eszembe, mert egy ország lett szerelmes ebbe a sorozatba annak ellenére, hogy sokszor nem egy vidám hangvételű könyv, fanyarság pedig van benne bőven.

Cersei: Mivel Kemény Zsigmond nem szereti a boldog végeket, ezért ide is tőle jelölnék, mégpedig egy Zord időt. Annak ellenére, hogy régies volt a nyelvezete, rengeteg szereplőből építkezett, és eléggé megkutyulta a szálakat, valamint utáltam a főszereplőket, Izabella mindenért kárpótolt, és végül megszerettem a művet.

Rákóczi túrós: Rákóczi? A túrósat! Egy könyv, ami becsapott, mert nagyon mást kaptál, mint amire számítottál:

RavenS: A. M. Aranth: A Liliom kora, de a lehető legjobb értelemben vágott át. Végig abba a hitbe lettem ringatva, hogy egy lightos kis nyomozós sztorit olvasok egy érdekes steampunk világban. Aha. Aztán jött az Epilógus és úgy kupán vert, hogy azóta is rázogatom a fejemet, hogy eltűnjenek a kis csillagok a fejem körül.

Luca: Kemese Fanni: A napszemű Pippa Kenn. Én azt hittem, hogy egy szuper könyvet fogok kapni a fülszöveg alapján, de nagyon nem ez történt! A sztori vontatott volt, a szereplők idegesítettek és semmi nem történt az ég világon a sétálgatás mellett az egész történet során.

Zsebi: Kemese Fanni: A napszemű Pippa Kenn. Arra számítottam, hogy tetszeni fog, mert mindenki imádja. Hadd ne kelljen újra elmesélnem, hogy mennyire szenvedtem olvasás közben.


Tagjaink szövegértése még mindig nem volt teljesen rendben, ismét előfordult, hogy Ilona Andrews vagy Cassandra Clare magyar lett. Szeretnénk, de mindenki azért nem lehet kicsiny nemzetünkből való!


cersei_bio

Book Tag! – Magyarosan pirítva, őrölve, fűszerezve” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s