Extra tartalom · Körkérdés · Kedvencek

Kedvenc antihőseink – körkérdés

Mancs a héten már körbejárta az antihősök témáját – kik ők, mik a jellemzőik, honnan származnak – így úgy gondoltuk, ideje, hogy mi is nyilatkozzunk a kedvenceinket illetően. Tudjuk, hogy nem épp az emberiség mintapéldányai, de ennek ellenére – vagy éppen ezért, érdekesnek találjuk őket és szeretünk róluk olvasni.

Lássuk, kik a bloggereink kedvencei!

d-artagnan-and-milady-de-winter-the-musketeers-bbc-38102529-245-245Cersei: Most komolyan azt várod el tőlem, hogy válasszak Cersei, Regan Hamleigh és Milady de Winter közül? Milyen mocskos kegyetlen állat vagy Te! Ennek ellenére is szeretlek. Jó, akkor ha nagyon muszáj, most a Miladyt mondanám, Pia Douwes miatt, de igazából Maimie McCoy miatt is. Jó, ha bárki kérdezné, hogy mé’ kell ezér’ a nőért rajongani, esküszöm, nem tudnék rá normális magyarázatot adni. A karakterért meg egyszerűen azért, mert bár gonosz szereplőként van számon tartva, de ha megismerjük a háttértörténetét, akkor láthatjuk, hogy mit miért csinált. Elég összetett jellem.

Noémi: A Velünk véget érből ismert Ryle Kincaid újabban az én, szexi antihősöm. És figyelmeztetlek benneteket, ne olvassátok tovább a magyarázatomat, ha nem olvastátok a könyvet, elárulom ugyanis, mitől lesz a kezdetben tökéletesnek tűnik fazonból, egy hatalmas antihős. Ryle agresszív. Többször is bántalmazza Lily-t, ugyanakkor mégis a legromantikusabb pasi, a legfigyelmesebb férj. A tökéletes példa arra, mennyire lehet valakit szeretni a hibái ellenére is, és milyen nehéz valakit elhagyni, ha szeretjük.

Timi: Jók és rosszak iskolája: Sophie. Önző, és csak magával foglalkozik, és van jó pár negatív tulajdonsága, de ettől függetlenül bírom a csajt. Párválasztó: Celeste. Mindene a korona utáni vágya, ezért mindent megtesz, hogy ő legyen a herceg menyasszonya. Semmilyen módszertől nem riad vissza, de mindezt hercegnői tartással viszi véghez.

dxn_xcpxkaaq9zzSo-So: Victor Vale (V. E. Schwab: Vicious), mert olyan marha komplex. Egy csomó tulajdonsága teljesen normális, mások meg extrém mértékűek és ez egy érdekes és izgalmas elegyet hoz létre. Más emberek mellett Victor feltehetöleg különc, okos gonosztevő lenne. Eli ( másik antihős szereplő a Viciousből) mellett nem tudod eldönteni, hogy most ő jó e vagy sem.

Poppy: John Cleaver (ha már fumax, de amúgy is), ő aztán tökéletes példája a társadalmilag megvetett pszichopata, kívülálló kis nyominak. Imádom a sötét humorát, a leleményességét, és azt, hogy tulajdonképpen még a “vérszomjával” együtt is ő legjobb ember az egész történetben, főleg ahogy haladunk előre a könyvekkel. Pacsi John, én téged választalak!pokeballgifZhatria: Percy Jacksonból – Hádész, ő mindig is egy meg nem értett lélek volt. És persze “gonosz” de hát a HALÁL a melója mi más lehetne? Igazán lehetnénk vele megértőbbek. Ezenkívül pedig elég jófej. Jó kissé szentimentális és hirtelen haragú. De hát melyik isten nem az?

Zsebi: Piton prof és Draco. Ugye nem kell magyaráznom, hogy miért? 😀dracololRavenS: Csatlakoznék Zsebihez, Draco Malfoy nálam is abszolút kedvenc, amikor antihősökről van szó, főként mert olyan érdekes a karakterének a háttere és a fejlődés amin keresztül megy, hogy órákig tudnám róla tépni a szám. Közhiedelemmel ellentétben nem Tom Felton bájos pofija az elsődleges indok mellette, bár lássuk be, az se ártott neki. Malfoynak megvan az az előnye Szent Potterrel szemben, hogy érdekes. Másik kedvenc morálisan problematikus hidrogénszőkém inkább a sorozatok világából való, bár könyv is van belőle, szóval kis csalással őt is ide számítom. Ez pedig nem más, mint Spike a Buffyból.  Benne aztán tényleg megvan minden, ami egy szerethető antihőshöz kell: velejéig romlottról indul, – bár humorérzéke már akkor is volt -, isteni a brit akcentusa, emberi a háttérsztorija, és úgy válik fejlődik egy emberileg egészen elfogadható karakterré, hogy közben utálja a folyamat minden percét. Hát hogy nem lehet imádni?Buffy-Funny-GIFS-buffy-the-vampire-slayer-21951492-500-222Na és nektek ki a kedvenc antihősötök?bizbasz_bio

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s