ajánló · sorozatajánló · tematikus ajánló

Boszorkányos-misztikus sorozatok, avagy ezeket ajánljuk a Boszorkányok megtalált varázskönyve alapján

Boszorkányok megtalált varázskönyveÍró: Lidia Pradas
Kiadó: Bioenergetic Kiadó [Rendeld meg most!]
Besorolás: misztikus
Oldalszám: 176
Megjelenés éve: 2021
Fülszöveg:
A ​Boszorkányok megtalált varázskönyve az ősi grimoárokhoz hasonlóan a legfontosabb szertartások, bűbájok és információk részletes gyűjteménye, a mágikus gyakorlatok tömör, mégis mélyreható útmutatója, amelyben meditációkat, jövendöléseket találsz. Sorai felfedik a varázsszövés titkát, és megmutatják, hogyan kapcsolódhatsz a Földanyához.
Igazi kézikönyv, a boszorkánymesterség nélkülözhetetlen eszköze. A csodálatos illusztrációkkal gazdagított könyv bemutatja a boszorkányság alappilléreit:
– a szükséges eszközök beszerzése és oltárállítás,
– kristályok és gyógynövények képességei és felhasználásuk,
– boszorkányszombatok és az évkerék,
– biztonságos együttműködés istenségekkel, túlvilági teremtményekkel és szellemekkel,
– alapvető varázslatok és rituálék.
Lidia Pradas, az Instagram népszerű Wiccan Tips oldalának háziasszonya kezdő varázslóknak is ajánlja könyvét. A könyvből megtanulhatod, hogyan használd energiádat, szándékodat és a körülöttünk lévő elemek energiáját. Ez a könyv egy eszköz, amely az univerzummal való egyesülés által elhozza számodra az igazságot, és erővel ruház fel. Kezdjük hát, ébresszük fel a benned élő boszorkányt!

[# A könyvért hatalmas köszönet a Bioenergetic Kiadónak! #]

Vanda, Zhatria és Jómagam is igazán kedveltük a Boszorkányok megtalált varázskönyvét, amely nem csak a boszorkánylétbe nyújtott betekintést, de különböző praktikákat mutatott, amelyek segítségével te is egy lehetsz a varázshasználók közül. Nekem leginkább az tetszett, hogy különféle utakat kínált remek érvekkel alátámasztva, amelyek alapján mindenki képes lehet eldönteni, hogy melyik opciót válassza. Példának okáért: magányos boszorkány leszel vagy egy kovenhez csatlakozol?

A könyv olvasása közben arra gondoltam, hogy szívesen ajánlanék nektek sorozatokat a könyv egy-egy mozzanatához, hangulatához kapcsolódva. Ezeket a sorozatokat én már teszteltem, írjátok meg bátran kommentbe, ha láttátok valamelyiket, hogy tetszett, valamint ti is ajánljatok nekünk olyat, amit érdemes megnézni!

1., Napéjegyenlőség (Equinox)

Astridot látomások gyötrik, miután a testvére osztálytársaival együtt 21 éve eltűnt, ezért nyomozásba kezd, ami felfedi a sötét és hátborzongató igazságot.

Ez a sorozat nem tartozik a kedvenceim közé, azt azonban el kell ismernem, hogy nagyon érdekes a koncepció, tipikusan az a sorozat, amiből ki lehetett volna hozni akár sokkal többet is. Leginkább Astrid színészi játékával akadtak gondjaim, mindig olyan fejet vágott, hogy akarva-akaratlanul is úgy látszott, menten elbőgi magát. Egyik jelenetében sem tudott meggyőzni semmiről, viszont a film háttérvilágából legalább nem vont le az alakítása.
Merthogy az egyébként zseniális. Nem is kínozlak tovább benneteket, az Ostara körül forog minden, ez az esemény pedig a könyvben is helyet kap. Ekkor van a magvetés ideje. A tavaszi nap-éj egyenlőség ünnepe ez, valamint a fáké. Nem véletlenül kap helyet az erdő, és egy nagy fa a filmben, de a nyúl is megjelenik, hiszen az Ostarat mára már összemosták a húsvéttal. A régi világban a druidák a termékenység istennőjét köszöntötték. Ez pedig a sorozatban is visszaköszön, így a sötét, baljós hangulat mellett aberrált szexjelenetekre is lehet készülni, ha valaki belevág!

2., AHS – Boszorkányok (Coven) It's Time for the First 'American Horror Story: Coven' Video Teaser! |  Rachel Tsoumbakos

Az Amerikai Horror Story egy amerikai horror-dráma sorozat. A sorozat antológia-jellegű, minden évad egy, az előzőtől független történetet mesél el.

Az AHS harmadik évada nem véletlenül viseli a Boszorkányok címet, hiszen az egész arról szól, hogy ki legyen a koven vezetője, vagyis a legfőbb, miután a beteg, idős Fiona eltávozik az élők sorából. Minden lehetséges jelölt más-más képességekkel rendelkezik, más területen tud igazán kibontakozni. A könyv is ezért volt igazán szimpatikus, hiszen különböző alternatívákat kínált arra, hogy milyen boszorkány legyél. Akár konyhabanya is lehetsz, ha neked az a szimpatikus, senki nem fogja rád erőltetni a fekete mágiát.
Visszatérve a sorozathoz, tudom, hogy horrorként van fémjelezve, nekem azonban soha nem jut eszembe erről az évadról a horror, számomra a borzongást a remekül eltalált elborult képkockák adták, amelyekhez jó történet társult.

3., Luna nera

A XVII. századi Olaszországban a boszorkánycsaládba született fiatal lánynak szembe kell néznie sorsával, miközben szerelmének apja boszorkányságért üldözi.

Ismételten egy koven életébe nyerhetünk bepillantást, de itt most egy kosztümös sorozattal állunk szemben. Számomra a látvány és a hangulat vitt mindent, illetve a tipikus boszorkányüldözések ábrázolása. Ebből a sorozatból tudtam meg, hogy létezik akvadukt is, nem csak viadukt, amiről természetesen Matuska Szilveszternek köszönhetően már mindenki hallott.
Ebben a sorozatban is mindenki más képességekkel rendelkezik, amit remekül ki is használ a sorozat. Én is szeretnék olyan képességet, hogy lerajzolok egy tortát, majd az megjelenik teljes valójában. Persze ha már ételről van szó, nem biztos, hogy tortát rajzolnék – maximum sajttortát, azt imádom.


Ajánljatok ti is sorozatokat! Mit nézzünk? 


cersei_bio_2019

Hozzászólás