Lexa – One More Page

Sziasztok, én Lexa vagyok 14 éves és lány, de gondolom ezt már a Lexából kikalkuláltátok. Igazából nincs olyan sok hobbim mint amennyit szeretnék, a tanulás tölti ki főleg az életemet. De a kedvenc elfoglaltságaim közé tartozik a futás, csak így minden megkötöttségek nélkül általában véve zenével a fülemben. Az olvasás, de ez szerintem nem lehet újdonság senkinek, és a sorozat/film nézés amit mániákusan szeretek csinálni az olvasás mellett, de erről majd máskor. A blogolás is a kedvenc elfoglaltságaim közé tartozik. Nagyon sok furcsa dolgom van, az egyik az, hogy gyűjtöm az idézeteket. Mármint úgy értve, hogy leírok egyet-egyet egy papírra, belerakom egy befőttes üvegben őket, és minden nap kihúzok belőle egyet. Vagyis ezt fogom csinálni, majd ha végre kész leszek csak az a baj, hogy több mint 100 idézetet választottam ki első körben és mire 10-et leírok addigra elfárad a kezem. De én remélem, hogy egyszer végre sikerül ez és kész leszek vele.

Van pár barátom, fiúk és lányok egyaránt, akik szerint az olvasás egy unalmas dolog. Én pedig pár éve már felhagytam azzal, hogy megpróbáljam őket rábeszélni arra, hogy egyáltalán egy könyvet merjenek a kezükbe venni, inkább a telefonukat nyomkodják minden szünetben. Na és itt szokott akkor elkezdődni újra és újra az a vita, hogy egyáltalán miért is érdemes olvasni. Vagyok én meg egy másik barátnőm, akivel próbáljuk meggyőzni őket arról, hogy az olvasás igenis egy jó dolog, nem csak új tapasztalatokat és élményeket szerezhetünk ezzel, hanem a könyvek segíthetnek is kirántani minket a fárasztó és monoton hétköznapok közül. Velem legalább is ezt szokták csinálni. És ezért is léptem be a Prológusba. Mert ez a közösség tényleg azért jött létre, hogy a barátaimhoz hasonló emberekkel is megszerettessék az olvasást, és abban reménykedem, hogy ez sikerülni is fog egyszer.

És vajon én milyen könyveket szeretek? A fantasy az amit mindig is az egy és állandó kedvenc műfajomnak tekintem. Ehhez persze még társulnak a romantikus regények, szerintem azért minden könyvben elférne egy kis romantikus szál, de ahogy a jó mondás tartja, a jóból is megárt a sok, ezért csak módjával kell adagolni a könyvekben, hogy a végén ne egy nyáltenger csordogáljon ki a lapok közül. De én romantikus léleknek tartom magam, még ez után a vélemény nyilvánítás után is! 😉 A fantasy és a romantikus nálam örök, de emellett még imádok NA (New Adult) illetve YA (Young Adult) könyveket is olvasni, amikben igazán elég gyakori a fantasy romantikus párosítás, de általában véve inkább megmaradnak a romantikánál, annyi különbség, hogy a NA könyvek inkább a felsőbb korosztálynak vannak.

Kedvenc íróm elég sok van és mivel szerintem nem akartok egész este itt ülni, ezért csak megemlítek néhányat akit tényleg nagyon szeretek és mellé azt a könyvet/könyveket is odaírom amik a legjobban tetszettek. Jennifer L. Armentrout: Luxen sorozat
Katie McGarry: Pushing the Limits sorozat
Colleen Hoover: Maybe Someday, Never never
Becca Fitzpatrick: Csitt csitt sorozat
Cassandra Clare: Pokoli szerkezetek sorozat, Magnus Bane krónikák
Jeaneine Frost: Cat és Bones sorozat…

Ezek mellett talán még a disztópia az amit nagyon szeretek olvasni. Igazából ez az a műfaj amitől el lehet várni, hogy pörögjön a cselekménye, és ne csak valami kis unalmas sztorit kapjunk 400 oldalon keresztül. Csak nem rég találkoztam egyébként ezzel a műfajjal és még nem olvastam olyan sokat, de meg említenék pár gyöngyszemet, (már szerintem) mint például Susan Ee-től az Angyalok bukását, vagy Rick Yancey-től Az ötödik hullámot, aminek eskü, hogy a végén már én is féltem, hogy mi lesz ha eljön a világvége.

És igen tudom, hogy sokat dumálok, ez az egyik idegesítő tulajdonságom, de megérkeztünk ahhoz a részhez, ahol azt fogom nektek taglalni, hogy miért is kezdtem el blogolni. Azért, mert imádok olvasni. Ez az első és legfontosabb ok. Hogy megosszam az élményeimet, és véleményemet másokkal, hogy segítsek az embereknek eldönteni, hogy két könyv közül melyiket vegyék meg és olvassák el, de legfőképpen azért, hogy kifejezzem saját magamat. Mert ez vagyok én. Egy bolondos 14 éves csajszi, aki imád beszélni, furcsa szokásai vannak és emellett bolondul a könyvekért, és a sorozatokért, szeret futni és zenét hallgatni, idézeteket gyűjteni, és blogolni, leírni a véleményét egy-egy adott könyvről. Ezek azok a dolgok, amik segítenek nekem abban, hogy ne őrüljek meg teljesen vagy saját magamtól, vagy a tanulástól (esetleg a macskámtól).

És remélem, hogy ezzel segíthetek is az embereknek, mivel ezért csinálom. Azért, hogy ők egy-egy értékelésem/ajánlásom után elmondhassák, hogy igen ezt érdemes volt elolvasni, most már tudom mit fogok kérni karácsonyra… És tudom, hogy egyeseknek lehetetlennek tűnik azt gondolni, hogy ez sikerülni fog. Mert lehet, hogy tényleg nem fog minden ember azonnal megszeretni olvasni miután beleolvasott a blogomba, ebben az esetben akármelyik Prológus tag blogjába, de mi itt leszünk, ha mégis meggondolná magát!

Weblap: http://onemorepagee.blogspot.hu/