Macsii – The Book World-27

Sziasztok!

Macsii vagyok, a The book world-27 bloggerinája. A blogot 2014. júliusában kezdtem el írni, amit azóta sem bántam meg.

Először is mesélnék magamról, hogy mindenki jobban megismerjen.
Első találkozáskor az emberek többsége azt gondolja rólam, hogy egy csendes, visszahúzódó ember vagyok. Ez részben igaz, ugyanis nehézkesen oldódom fel új emberek előtt, így nehezebben alakítok ki barátságokat, de ha sikerül, akkor ezek a barátságok nagyon mélyek.
Miután kellően feloldódtam és megtaláltam a többiekkel a közös
hangot, én vagyok az egyik leghangosabb ember egy társaságban és én sütöm el a legnagyobb poénokat. Nyugodt, türelmes személynek vallom magamat, akit nehéz kihozni a sodrából e mellett pedig nagyon jól alkalmazkodok. Azt is fontos megjegyezni rólam, hogy mereven ragaszkodok az álláspontomhoz, tehát nem tanácsos velem vitázni, csak ha jól érveltek.
Pozitív gondolkodású embernek tartom magamat, e mellett pedig az apróságoknak is nagyon tudok örülni.
Egyéb érdekességek rólam; van tehetségem az énekléshez, zenéhez, rajzoláshoz. Az utóbbiból kiindulva nagyon szeretek kézműveskedni is.

Most pedig térjünk rá a blogra és az olvasásra.
A blogommal az a célom, hogy könyveket ajánljak másoknak, a kiadóknak, szerzőknek pedig visszajelzést adjak a művekkel kapcsolatban. Szeretném, hogy mi, könyvmolyok összefogjunk és együtt népszerűsítsük az olvasást, hogy mindenki megtudja; az olvasás nem csak egy tevékenység, az olvasás érték. Érték, mert az olvasás tanít, formál, új élményeket ad és különböző érzelmeket kelt bennünk.

Ahogy elkezdtem könyves témában blogolni, fokozatosan kialakult a többi műfaj iránti érdeklődésem. Eleinte csak fantasyt olvastam, amiből nem maradhatott ki a szerelmi szál sem. E közben áttértem a reálisabb történetekre, amelyekben valósághű karakterek valósághű életét meséli el. Aztán elkezdtem krimit, horrort és thrillert is olvasni. Ezután következtek a romantikus könyvek, majd azok, amelyekben a szerelmi szál kiegészül az erotikus jelenetekkel.

Évekig csak külföldi írok műveit olvastam, magyar írok tollából származó művekre rá se néztem. A könyves blogom indulása környékén vettem ezt észre, előtte nem is tűnt fel, hogy mennyire elutasító vagyok a magyar szerzőket illetően. Innentől kezdve olvasmányaim között megjelentek a magyar íróktól származó írások is. Ez év elején (2015) kitűztem magamnak célként, hogy az év során legalább 30 magyar könyvet elolvasok. A blogot tekintve ennek az elhatározásnak az lett a következménye, hogy magyar művekről is elkezdtem értékeléseket írni, ezzel felhívva az emberek figyelmét arra, hogy magyar szerzők igenis jók.

Az évek során végül kialakult az ízlésem a könyvek terén. Velem nagyon könnyű, mert bármilyen műfajú, témájú könyvet elolvasok. Olvasmányaim témáját aktuális hangulatom alapján választom. Tehát, ha épp érzelgősebb pillanatomban vagyok, akkor biztos, hogy egy romantikus történetet veszek a kezembe. Viszont ha egy kis borzongásra vágyom, akkor krimit olvasok.

Az, hogy egy könyvet megvásárolok –e, mindig más és más szempontok függ. Van, amikor a borító kelti fel az érdeklődésemet, van amikor a címet tartom ígéretesnek, esetleg a fülszövegben leírtak fognak meg, de előfordul olyan is, hogy egy könyvet a népszerűsége miatt választom.

Nagyon szeretem az olyan történeteket, amelyekben tanulságos, gondolatébresztő mondatok, helyzetek vannak. Nagyon fontos egy történet esetében, hogy számomra valami újat tartalmazzon. Biztos ismeritek azt az érzést, amikor már a harmadik olyan könyvet olvassátok, amelyben az alap történet ugyanaz, így már az elején tudjátok, hogy előreláthatólag mi lesz a történet kimenetele. Ebben az esetben nekem unalmas a könyv és az érdeklődésem is csökken a mű iránt, e mellett olvasás közben az a gondolat motoszkál a fejemben, hogy ezt a cselekményt már egyszer olvastam egy másik könyvben. E mellett természetesen nem maradhat ki az izgalom sem.

Kedvenc könyveim: A. O. Esther művei, E. Lockhart – A hazudósok, Jennifer L. Armentrout művei, Maggie Stiefvater – A hollófiúk, Kiera Cass A párválasztó sorozatának részei, illetve nagyon kedvelem a LOL-könyveket is.

A fent említett szerzők közül kiemelném A. O. Esthert, ugyanis ő az egyik kedvenc magyar szerzőm. Nagyon szeretem Esther írásmódját, színesen, választékosan fogalmaz. Történetei tele vannak izgalommal, titkokkal, szerelemmel és egyediséggel. Művei mindig megmelengetik a szívemet és mindig találok bennük egy-egy gondolatébresztő mondatot.

A bemutatkozómat az alábbi gondolattal szeretném zárni.

„Ha senki más nem hisz benned, még lehetsz sikeres.
Ha azonban te sem hiszel magadban, esélyed sincs rá.” (Szabó Péter)

Weblap: http://thebookworld-27.blogspot.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s