Netra – Könyvek Szárnyán

Sziasztok!

Petra vagyok, a Könyvek szárnyán oldal bloggere, de Netraként többen ismerhettek. Legfőbb célom az olvasás szeretetének terjesztése, és hogy minél többen töltsenek el kellemes perceket 1-­1 olvasmány társaságában. Továbbá, hogy mindenki megtalálja a neki való történetet, és ne vegyen zsákbamacskát, amikor nem tudja megállni, hogy ki ne fossza a pénztárcáját, amikor elmegy egy hívogató kirakat előtt.

Ízlés terén teljesen szerteágazó vagyok, szinte mindent a kezembe veszek, bár a horror, thriller és egyéb borzongató, félelmetes témájú írásoktól inkább tartózkodom, mivel elég alacsony a félelemküszöböm. Viszont fontos szempont nálam, hogy legyen szerelmi szál is a történetben, mivel örök romantikus vagyok. Mások azon is meg szoktak lepődni, ha megtudják, hogy nem igazán kedvelem, ha a férfi főszereplő szemszögéből van elmesélve az egész történet.

Hatalmas kedvenceim a fantasy műfajú regények, azon belül például Sarah J. Maas Üvegtrón sorozata és Samantha Shannon igencsak népszerű könyve, a Csontszüret. Ezeket lapozgatva bármilyen körülmények között ki tudok szakadni a szürke hétköznapokból, és a hosszú buszutak is hamar eltelnek, ha szokásomhoz híven, az ablakon kibámulva álmodozom, miket is vinnék véghez, ha olyan képességeim lennének, mint a főhősnőknek. Ezen a témán belül is vannak olyan lények, amik azonnal felkeltik a figyelmem, és amik eltántorítanak attól, hogy esélyt adjak a regénynek. Bármit képes vagyok hazavinni, amiben angyalok (főleg, ha bukottak), démonok, boszorkányok és tündérek vannak, viszont a vámpírok és a vérfarkasok hihetetlenül taszítanak.

Szeretem még a történelmi regényeket is, főleg, ha háborús időben játszódnak. Persze azok a drágaságok is a polcomon landolnak, amik arisztokrata románcokról regélnek. Kedvencem ebben a témában Ruta Sephetys­től az Árnyalatnyi remény, ami a 2. világháború idején játszódik és mindenkinek csak ajánlani tudom.

A disztópia is szívem egyik csücske. Imádok mindenféle elméletet olvasni, ami a Föld elpusztulását írja le, főleg, ha valami misztikus lény is szerepel benne. Mindig is kíváncsi voltam, hogy vajon a sok száz elmélet közül végül vajon melyik következik be. Vagy esetleg valami olyan fog történni, ami még az írói képzeletet is meghaladja? Ilyen kategóriájú Susan Ee Angyalok bukása trilógiája is, ami egyszerűen mindent tartalmaz, amit imádok: szerelmi szálat, fantasy vonalat, világpusztulást és egy olyan főszereplőt, aki nem nyavalyog minden lépés után, hogy neki töri a cipő a sarkát, hanem minden teketória nélkül szembeszáll egy sereg angyallal.

Sikereim közé tudnám sorolni, hogy húgomat, aki egészen tavalyig gyűlölt olvasni, sikerült rászoktatnom eme csodálatos tevékenységre. Ezért szoktam mindig mondani: Mindenkiben ott lakozik a könyvmoly, csak egyesek még nem találták meg azt a regényt, ami előcsalogatja őt a lelkük legmélyéről.

Weblap: http://konyvekszarnyan.blogspot.hu/