Timi – Könyvek Tengere

Sziasztok!
A nevem Timi. Gimnazista és a Könyvek Tengere blog bloggerinája vagyok.

Az oldal címét Katja Millay – Nyugalom tengere című könyve ihlette. A blogomon a legtöbb bejegyzésem romantikus könyvekről szól, ami nem meglepő, hiszen ez a műfaj áll a legközelebb a szívemhez.  Fantasy, Disztópia, New Adult, Young Adult műfajú könyveket is előszeretettel olvasok. 
Örömmel látom, hogy egyre több magyar könyv kerül kiadásra. Szerintem ez nagyon jó dolog, hiszen Magyarországon is vannak olyan jó írók, mint külföldön. Magyar szerzők közül szívesen olvasom Leiner Laura, Tavi Kata, A.O. Esther alkotásait. Ezek hatására hamarabb esik a választásom magyar írók regényére, mint eddig. Ennek ellenére természetesen a külföldi könyveket is szívesen elolvasom, főleg ha érdekes a történet. Más ország írói közül ők a kedvenceim: Tammara Webber, Kiera Cass, Jennifer L. Armentrout.

A blogolás gondolata évek óta foglalkoztatott, aztán 2015. augusztus 17.-én megnyitotta kapuit a Könyvek Tengere. 
Régóta olvasok különböző blogokat. Az elején fanfiction, később másmilyen oldalakat. Aztán az egyik ilyen keresésem közben ráakadtam egy véleményezős blogra. Nagyon megtetszett, és sokat segített, hogy az ízlésemnek megfelelő könyveket úgymond megtaláljam.

Szerettem olvasni a többi blogger értékelését könyvekről, filmekről és egyéb dolgokról. Az elején meg sem fordult a fejemben, hogy én is egy hasonló blogot indítsak, de végül ez lett belőle, és nem bántam meg. Imádok olvasni, és az írással is próbálkozom, így ötvözve a kettőt létrejött életem legelső oldala.

Szeretném, ha az emberek rájönnének, hogy olvasni nagyon jó dolog. Szórakozás, kikapcsolódás, egyfajta menedék. A könyvek új ajtókat nyitnak előttünk, és ha belépünk kalandok ezrei várnak ránk.
 Annyiféle könyv van, hogy nehéz közülük választani, emiatt szeretnék segíteni másoknak, ahogy nekem is segítettek. A blogolásnak hála sikerült olyan emberekkel megismerkednem – rövid időn belül-, akik szintén szeretnek olvasni. Jó érzés beszélgetni velük, élményeinkről vagy bármi másról.

Kevés olyan könyv van, amit mindannyian olvastunk, de mindenki elmondhatja a véleményét. Megoszthatjuk egymással az érzéseinket, gondolatainkat egy éppen befejezett könyvvel kapcsolatban. Örülök, hogy egy ilyen közösség része lehetek.

Weblap: http://konyvektengere.blogspot.hu/