Impro – Az álmok első könyve [PAVK]

impro

Amikor először megláttam a címet, akkor konkrétan semmi sem jutott róla eszembe. De komolyan, semmi. Általában nem szoktam analizálni a könyvek címét, de mivel az impro egyik „alapszabálya” az volt, hogy írjuk le, hogy mi jut róla eszünkbe elsősorban, ezért most megemberelem magam és megpróbálok értelmes gondolatokat formálni.

Ha „először” hallanám ezt a címet, hogy Silber – Az álmok első könyve, akkor gyaníthatóan az jutna eszembe, hogy valószínűség szerint egy fantasy könyvvel állok szemben és, hogy az álmoknak nagy jelentőségük lesz a történet során.

A fülszöveg nagyon figyelemfelkeltő és érdekes, pont annyi információt oszt meg velünk, hogy valami sejtésünk legyen arról, hogy miről is fog szólni a történet. Ugyanúgy, mint a címből, a fülszövegből is azt szűrtem le, hogy ez valamiféle fantasy regény lehet, tini szereplőkkel a középpontban, és ha következtetnem is kéne, akkor azt mondanám, hogy a romantika is elég nagy szerepet fog benne játszani.

A borító nagyon tetszik, Kerstin Gier-nek mindig is volt érzéke volt az ilyen témák terén. Ha ránézek, akkor is a fantasy hangulat fog el, valószínűleg a sok minta meg dolog miatt, amit ráraktak. Olyan nem normális, már ha értitek, hogy értem.  Ja, igen, ami még fontos, hogy az ajtónak és a szemnek fontos helye lehet a történetben. Az ajtó, talán az álmokba lépést jelentheti, a szem pedig azt, hogy figyelik a főszereplőt bárhol is van. Valami ilyesmire tudok én következtetni, de persze lehet, hogy teljesen más dologról van szó, szóval ne kövezzetek meg, ha mégsem lesz igazam.

Összességében szerintem egy nagyon érdekes könyv lehet és én is várom már az alkalmat, amikor közelebbről is megismerkedhetek vele.

Reklámok