Csabai Márk interjú

csabai_mark_polaroid
Csabai Márk

Név: Csabai Márk
Születési hely: Budapest
Születési idő: 1985. október 21.
Írói álnév: Mark Wander (2008-2010)
Eddigi művei: Rossz úton (2008), A bosszú kötelez (2010), Egy csibész naplója, Nem tündérmese (2012), Az Áfi Ramón meló (2013), A hatlövetű (2015)
Jellemző műfajok: krimi, humor, kaland
Elérhetőségek: WEB – FACEBOOK –INSTAGRAM

A 6lövetű 7vége alkalmából egy kérdezz felelekre invitáltuk a könyv íróját, Csabai Márkot, aki örömmel válaszolt kérdéseinkre a könyvek világával kapcsolatban. A kérdezz felelek bejegyzésünk tematikája az Ez vagy az?, tehát az alany kettő lehetőség közül választhat. Ha kíváncsiak vagytok, lessétek meg, hogy miket választott Márk!


1. Egy részes könyv, vagy sorozat?

Természetesen sorozat. Ha jó valami, akkor úgy is több kell belőle. Az olvasó várni fogja. Egyébként: merjünk nagyot álmodni. Tervezzünk sorozatot.

2. Írónő vagy író?

Én írónőt hívnék el randira… de kinek a pap, kinek a papné. Ne ítélkezzünk. Várj, most kapcsolok. Nem ez volt kérdés. Talán ez a „legegyenlőbb” hivatás a világon, az írósdi. Itt nem számít a nemiség csak, hogy írj és írj.

3. Egyedül írni egy könyvet, vagy közösen?

Egyedül. Valószínűleg nem hiába mondták az öregek, hogy közös lónak túros ( nem túrós) a háta. Szerintem sokkal nagyobb bátorság kell ahhoz, hogy egyedül dolgozz. Ott csak a te tudásod számít. Nincs kire támaszkodni. Ha buksz, a te hibád. Ha nyersz, tiéd a dicsőség.

4. Nappal vagy éjszaka olvasni?

Olvasni. Mikor csak levegőt veszel… Számomra, ez nem napszak kérdése… Tudok mondani még néhány dolgot, ami szintén nem az…

5. Szép borító rossz tartalommal vagy rossz borító szép tartalommal? Bevétel vagy érték?

Ha voksolnom kell, akkor a „szép” tartalomra szavaznék. De az emberek felületesek… tehát a borító a nyerő, hogy lássa mindenki mivel selfieznek az instán…

6. Női főhős vagy férfi főhős?

Férfi. Férfiként jobban, alaposabb tudok megalkotni egy férfi főhőst. Vannak olyan női dolgok, amikkel férfiként nem biztos, hogy maradéktalanul tudnék azonosulni. Szerintem…Szerinted?

7. Akció vagy romantika?

Genetikai kódoltatásom okán, akció. De szerintem akciós romantika nincs. A romantika, mindig drága.

8. Fantasy könyv vagy “fantáziátlan” könyv? Van fantáziátlan könyv?

Én nagyon földhözragadt vagyok. Inkább realisztikus írásokat szeretem.

9. Klasszikus vagy kortárs?

Kortárs. Így van kikkel cserélgetnünk az el nem adott könyveinket.

10. E-könyv vagy “fizikai könyv”?

Print, „fizikai”. Kell és kész.

Köszönjük!

Készítette: Fancsali

Reklámok