Beszámoló a Halloweeni Blog Rémálomról

Beszámoló a Halloweeni Blog Rémálomról

Nincs még egy olyan nap az évben, amikor degeszre tömheted magadat annyi édességgel, amennyi beléd fér és még annál is többel. És persze, csak ezen a napon lehet büntetlenül csínyeket elkövetni azokkal, akik megérdemlik (például a szigorú tanárokkal, még akkor is, ha adnak édességet – de úgyse fognak). Anyukád se fog rád szólni, ha egész nap a Pikachus jelmezedben mászkálsz, mint, ahogy az átlagos hétvégeken teszi: “Most azonnal leveszed, vagy mész a hörcsög mellé a ketrecbe!” Ezen a napon az lehetsz, aki csak lenni szeretnél: mindenki kedvence gonosztevője, Loki, vagy Superman – és így legalább hivatalosan is kívül hordhatod az alsógatyádat, ahogy mindig is szeretted volna. És végre senki nem fog furán nézni rád az utcán, amikor éppen Harry Potteres vagy a kedvenc animéd ihlette cosplayben mászkálsz mész le a boltba. Hát nem csodálatos?


Idén viszont úgy döntöttük, hogy nem az utcán kóborlunk, – hideg van, na – hanem otthon várjuk a látogatókat. Feltankoltunk sok-sok csokival és cukorral, – amiken előtte persze minőségellenőrzést végeztünk (akár többször is)- kiraktunk az ablakba, néhány faragott tököt, egy csontvázt, és egy műanyag pókot, majd fejenként egy-egy nagy bögre tejszínhabos-fahéjas forrócsoki mellett vártuk a látogatókat. És jöttek is, a szokásos szellem, – igen, egy fehér lepedő rajta két lyukkal – boszorkány, tündérkisasszony, Pókember mellett, hamarosan izgalmasabb figurákkal is jöttek: kedvenc történeteink karakterei! Bizony, ott volt Batman, aki GrumpyCatnek öltözött, Katniss egy sárga kanárinak, de a legzavarbaejtőbb mégis Hófehérke volt, aki egy piros alma jelmezben jelent meg az ajtónk előtt.

Mikor személyes kedvenceink kopogtattak be, nem tudtunk ellenállni annak, hogy extra mennyiségű édességet adjunk nekik. Gyorsabban fogyott az édességünk, mint, ahogy számítottunk rá, így az utolsó négy vendégünknek már semmi sem jutott. Amiatt a sajnálatos következmény miatt – a szégyen mellett – csínytevésekben lesz részünk. Mind a négy édesség nélkül maradt karakter megfogadta, hogy a nektek készített Halloweeni Blog Rémálom hetünk bejegyzéseiben négy fajta emojikat rejtenek el. Mivel nem tudjuk, hogy melyik bejegyzések esnek csíny áldozatává, kérlek segítsetek nekünk meg találni, hogy hány az emojikból mennyit rejtettek el az utolsó négy vendégünk, és ha azt is kitaláljátok, hogy kik voltak, akkor kaptok édességet. Na jó, nem, mert az elfogyott, és azt is megtanultuk, hogy Uszámát nem szabad még egyszer M&M’s közelébe engedni, mert felfalja az összeset. Szóval mit szólnátok könyvhöz? Annak örülnétek? Mert van 12 db gazdátlan könyvünk.

Már a projekt szervezése közepette nagy volt az izgalom, hiszen nagyszabásúra terveztük az első közös programunkat. Ötletelgettünk, méghozzá rengeteget, gondolkodtunk hogyan, s miként lenne jó, mert mindenki a legjobbat szerette volna kihozni az ötletünkből és lehetőségeinkből. Végül, sok szervezés után, minden szépen összeállt, és megszületett a legelső közös projektünk, a Halloweeni Blog Rémálom.

Halloween alkalmából egy játékkal készültünk az olvasóinknak, amely keretein belül csodálatos könyvek kerültek kisorsolásra. Hét napig tartott a játék, abból hat napig olvashattátok a bejegyzéseinket Halloweeni lényekről, vámpírokról, vérfarkasokról, zombikról, démonokról, szellemekről, boszorkányokról, és persze a horror/thriller/krimi történetek sem maradhattak ki. A 7. nap egy ráadás nap volt, abból az apropóból, hogy mindenkinek sikerüljön megoldani a feladatokat, hiszen egy aranyos feladvánnyal is kedveskedtünk könyvmoly társainknak, melynek megoldása csak keveseknek okozott nehézséget. Ehhez azonban szükségük volt megfigyelőképességeikre, hiszen bejegyzéseinkbe különböző emojikat rejtettek el a könyves csínytevőink, amiket meg kellett találniuk, megszámolni, és az utolsó napon beleírni a megfejtést Rafflecopter dobozába. Ezzel azonban nem ért véget a feladatuk, hiszen az utolsó két napon, ki kellett találniuk, hogy kik követték el ezeket a csínyeket. Bloggereink érdekes, köntösbe bújtatott információkkal segítettek kicsit a játékosoknak, hogy könnyebben megfejtsék, hogy kik állnak a csínytevések mögött. Legnagyobb örömünkre nagyon sokan játszottatok a játékon, azonban, csak 12 nyertesünk lehetett, akik mind nagyon örültek a nyereményüknek, és mi is velük együtt. Sok pozitív visszajelzést kaptunk, hogy tetszett nektek a játék, és ennek köszönhetően bloggereink még nagyobb lelkesedéssel írták a soron következő bejegyzéseket.

Ezek mellett érdekes információkat tudhattak meg azok, akik nyomon követték a Prológus Facebook oldalát. Hogyan védekezhetünk a vérfarkasok, a vámpírok ellen. A Tudtad-e? rovatunkban érdekes tényeket mutattunk be a természetfeletti lényekkel és kicsit a történelemmel kapcsolatban is. Különböző Halloweeni jelmezötletekkel, dekorációkkal is kedveskedtünk az olvasóknak, hogy hangulatosan teljen el a hét.

Végezetül, jöjjön egy kis statisztika:

Egy ötlet
7 nap,
15 blogger,
30 bejegyzés,
12 nyertes,
1080 like,
185 megosztás,
24 kép.

Írta: John és Timi

 

Reklámok