Legjobban várt februári megjelenések

uj_megjelenesek_februar

Lassacskán a végére érünk a téli hónapoknak, de azért mi még utoljára el akartuk nektek hozni azokat a könyveket, amiket februárban a legjobban várunk. Meg kell mondjam, hogy szerintem ez volt eddig a legnehezebben hónap, mármint választás szempontjából, mert igaz, hogy sok könyv jelenik meg, viszont úgy vettem észre, hogy a Prológus tagjai, magamat is beleértve, elég nehezen tudtunk szavazni a legjobban vártakra. Ez, már az én véleményem szerint, azért lehetett, mert a legtöbb könyvet feltételezhetően nem ismertük, és szerény személyem először azt hitte, hogy nem is fog semmit találni, amit egyáltalán szavazásra kellene bocsátani, de végül is nem így lett.

Egy kis érdekességet még idefűznék a regények bemutatása előtt, mégpedig azt, hogy a Kossuth Kiadó az, aki a legtöbb olyan történetet jelenteti meg februárban, amiről tudunk. Nem sokkal utána a sorban az Athenaeum Kiadó, a Libri, és a General Press is elég sok olvasnivalót hoz majd el, szóval mi is, és gondolom a kiadók is remélik, hogy találtok majd közöttük kedvetekre valót.

De nem is húznám tovább a szót, nézzük is, hogy melyek azok a könyvek, amiket a legjobban várunk


Chris Beckett: Sötét Éden

sötétédenKiadás éve: 2016
Oldalszám: 352
Téma: sci-fi, űropera

Fülszöveg

Azon a bizarr, nap nélküli bolygón, amit Édennek hívnak, a Család 532 tagja az Erdő lámpásfáinak fénye és melege alatt talál menedéket. Az Erdő mögött a Havas Sötét hegyei terülnek el, ahol olyan csípős a hideg, és olyan mély az éjszaka, hogy még soha nem kelt át rajta élő ember. A Család Legvénebbjei még emlékeznek a legendákra egy olyan világról, ahol a fény az égből jön, és ahol a nők és férfiak olyan hajókat építettek, amelyek az eget is képesek átszelni. Ezek a hajók hozták őket is ide a Legvénebbek szerint – és a Családnak meg kell várnia, amíg az utazók visszatérnek. De az ifjú Vöröslámpás John megszegi az Éden törvényeit, darabokra töri a Családot, és megváltoztatja a történelmet. El fogja hagyni a járt utat a járatlanért, bemerészkedik a Sötétbe… és felfedezi az igazságot a világukról.

A Sötét Éden éppen annyira sci-fi, mint szépirodalom; részben tanmese, részben egy felkavaró fejlődésregény, ami a sötét, baljós szépség meglepően eredeti földönkívüli világában játszódik, egy egyszerre lenyűgözően egyszerű, mégis megdöbbentően sokoldalú prózába ültetve.

Helen Tursten: Üvegdémon

üvegdémonKiadó: Kossuth Kiadó
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 344
Téma: krimi

Fülszöveg:

Rejtélyes hármas gyilkosság bolygatja fel egy békés egyházközösség mindennapjait: a köztiszteletben álló vezető lelkészt és feleségét, valamint a fiukat is hidegvérrel lelőtték. Néhány nyom sátánista elkövetőre utal, de valami nem stimmel… Az ügy megoldásához a kulcs az áldozatok egyetlen életben maradt, Londonban élő családtagja lehet, így Irene Huss felügyelő Angliába utazik, hogy kiderítse, mi áll a történtek hátterében.

Rachel Gibson: Szerelmi katasztrófák

szerelmikatasztrófákKiadó: Athenaeum
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 280
Téma: chick-lit, erotikus, sport

Fülszöveg:

ELSŐ KATASZTRÓFA: FÉRFIAK

Faith Duffy nehéz kamaszkor és nagy pofára esések árán tanulta meg, hogy a szerelemben nem szabad hinni, mégis egy nagyon gazdag és nagyon öreg férfi tökéletes társa lett. A férfi halála után azonban nem maradt neki más, csak a társtalanság és a magányos éjjelek. No meg egy nagy halom pénz és egy profi jégkorongcsapat. Pedig Faith nem is szereti a hokit!

MÁSODIK KATASZTRÓFA: SZENVEDÉLY

Ty Savage-ot a halálos vonzereje és még halálosabb jobb horga méltán teszi az amerikai és kanadai a hokirajongók kedvencévé. A játékos szeme előtt azonban csak egyetlen cél lebeg: megnyerni a Stanley-kupát. Nagyon nem vágyik rá, hogy egy buta liba keresztülhúzza a számításait.

HARMADIK KATASZTRÓFA: SZERELEM

Faith és Ty első látásra megutálják egymást, mégsem tudnak szabadulni a másiktól. Egy gyenge pillanatban engednek a kíváncsiságnak, és kiderül, hogy Ty több mint amennyit az izmos test és a profizmus látni enged, és Faith sem az a buta ex-playmate. Viszonyról azonban szó sem lehet, ha pedig még egymásba is szeretnének, az kész katasztrófa lenne!

M. R. Carey: Kiéhezettek

kiéhezettekKiadó: Kossuth Kiadó
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 456
Téma: disztópia, sci-fi, fantasy, horror

Fülszöveg:

A történet a jövőben játszódik, az emberiség nagy része egy gyorsan terjedő fertőzés áldozatává vált. A fertőzést egy különleges gomba okozza, amely a szervezetbe jutva átveszi az irányítást a gazdatest idegrendszere fölött. A fertőzöttek, a „kiéhezettek” gyorsan elveszítik személyiségüket, emberi mivoltukat, és egészséges emberek húsával táplálkoznak. A egészségesek védett városokba húzódtak vissza, vagy „guberálókká” válnak, azaz veszélyes bandákhoz csapódva próbálják túlélni a helyzetet.

Egy jól védett katonai bázison különleges gyerekeket tartanak fogva, egymástól is elzárva. Ők is kiéhezettek, azonban megőrizték emberi tulajdonságaikat sőt, kiemelkedően magas intelligenciával rendelkeznek. A tudósok abban reménykednek, hogy segítségükkel – vagy inkább felhasználásukkal – sikerül megtalálniuk az ellenszert. Egy napon a kiéhezettek és a guberálók megtámadják a bázist, csak keveseknek sikerül megmenekülniük, köztük az egyik legintelligensebb kiéhezett gyerekkel, Melanie-val. A menekülőknek a kiéhezettekkel zsúfolt városokon át kell eljutniuk a biztonságot jelentő védett területre…

Jasmine Warga: Szívem és egyéb fekete lyukak

myheartandotherblackholesKiadó: Kossuth Kiadó
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 320
Téma: ifjúsági, romantikus

Fülszöveg:

A történetben két tizenéves, Aysel Seran és Roman Franklin egy online oldalon találkozik, ahol öngyilkossághoz keresnek partnert maguknak (ilyen oldalak valóban léteznek). Azért van szükségük egymásra, hogy biztosak lehessenek benne, a végén egyikük sem visszakozik. A modern Rómeó és Júlia-történetben a két fiatal egyre közelebb kerül egymáshoz a közös öngyilkosságig hátralévő 26 napos visszaszámlálás során, és a végén már csak egy kérdés marad: éljenek tovább, vagy meghaljanak?


Mondjátok csak, ti milyen könyvekkel kucorodnátok be még utoljára a kandalló mellé, egy bögre forró csokival a kezetekben? Ha olyannal, ami nincs a felsoroltak között, de szerintetek mindenképpen el kéne olvasnunk, akkor írjátok meg nekünk, (facebook, moly, stb.) hogy melyek lennének ezek!

Mindenkinek élményekben gazdag további februárt kívánunk, reméljük, hogy ebben a hónapban is sokat fogtok olvasni.

Reklámok