Valentin napi kedvenceink

vday1_kedvencek

Kedvenc romantikus könyveink

Itt a Valentin nap, így a Prológus háza táján is a romantikus műveké a főszerep. Ezúttal egy válogatással készültünk, amelyben bloggereink a kedvenc szerelmi történetükről hoztak egy-egy ajánlást. Persze egy könyvmoly számára majdhogynem lehetetlen feladat kedvencet választani, gyakran még egy műfajon belül is, így a teljesség igénye nélkül íme néhány sor a kedvenc romantikus műveinkről, kedvcsináló gyanánt.

Helena Silence: Enigma

Egy borító, ami alapján meg sem mondtam volna, mennyire csodás és minden értelemben fantasztikus történetről van itt szó. Az Enigmában épp a két kedvenc műfajom keveredik: a fantasy és a romantika. A cselekmény vidéken játszódik, ahogy azt szeretem, és két fiatal életét hivatott bemutatni, amiben a kezdeti ellenszenvből válik szerelem. Ha ti is szeretitek a szenvedélyes ifjúsági regényeket, ahol a romantikán van a legnagyobb hangsúly, de egy egészen érdekes keretbe van foglalva, akkor nektek is kedvencetek lesz ez a mű.

Noémi

Susan Ee: Angyalok bukása

A könyv már legelső találkozásunkkor letaglózott a gyönyörű borítójával, amikor pedig a történeten is átrágtam magam, szinte eldobtam az agyam. A mai napig nem tudom eldönteni, hogy melyik része nyűgözött le jobban a regénynek: a fantasy  vagy a romantikus szál. Az angyalok inváziója rendkívül eredeti ötlet, Rafi és Penryn szerelme pedig szívszorongató. Ahogy jóban-rosszban kitartanak együtt, amiket megtesznek a másikért, ahogy támogatják egymást csak egyre enged következtetni: ők a tökéletes pár. A stílusnak köszönhetően pedig ez a rengeteg romantikus gesztus nem megy át nyálas ömlengésbe, így határozottan kijelenthetem, hogy Susan regénye egyszerűen fantasztikus!

Netra

Tabitha Suzuma: Forbidden

Tudom, hogy a hagyományos értelemben véve nem ez a romantikus könyvek mintapéldánya, de én imádtam. Olyan tabu témát dolgoz fel az írónő, és olyan sötét a hangulata, hogy engem teljesen tönkretett érzelmileg, lelkileg. Egy igazán szívszorító könyv, ami tele van fájdalommal, szenvedéssel, küzdelmekkel, és mellette szeretettel, szerelemmel. Nagyon nagy hangsúly van az érzelmeken, és az érzelmileg gyengébbek számára egészen biztosan könnyfakasztó lesz. Ha szeretnétek egy átlagtól eltérő, lelkileg megterhelő, a helytelen érzésekkel, tabu témával foglalkozó könyvet olvasni, akkor csak ajánlani tudom Tabitha Suzuma könyvét; igazi remekmű.

Zsebi

Erin Morgenstern: Éjszakai cirkusz

Az egyik leggyönyörűbb szerelmi történet, amit valaha olvastam, de emelett mást is ad; nem csak romantikát és sóhajtozós pillanatokat. A világ, amit Morgenstern létrehozott páratlanul varázslatos, egyedi a maga nemében, ami olyan ritka manapság. Celia és Marco szerelme nagyon szépen, fokozatosan bontakozik ki a lapokon, és egyértelműen ők állnak a középpontban, de mellettük sok-sok érdekes, rétegelt karakterrel találkozunk, akikről igazi élvezet olvasni. Akiknek a szavai velünk maradnak olvasás után is.

RavenS

Tammara Webber: Easy

A legelső és a legemlékezetesebb könyv, amit az NA műfajban olvastam. Imádtam minden sorát, és ha olvasási válságban szenvedek, gyakran ez a könyv segít visszatérni a „helyes” útra. Hűen a műfajához, a középpontban a romantika és az érzelmek állnak, de megjelennek benne tragikus elemek, amik nagy hatással vannak az egész történetre, és a karakterekre. Tetszett, hogy volt mondanivalója a könyvnek és az írónő olyan környezetet teremtett, amiben együtt nevettem és sírtam a szereplőkkel. Valahányszor újraolvasom, ugyanúgy elvarázsol, mint legelső alkalommal. Számomra megunhatatlan Jacqueline és Lucas története.

Timi

Kresley Cole: Méreghercegnő

Ha romantikus olvasmány, akkor nagyon ajánlom nektek a Méreghercegnő című könyvet! Én még mindig transzmámorban vagyok tőle. Garantálom, hogy aki szereti a fantasy történeteket és a posztapokaliptikus regényeket, és ezeknek a tökéletes ötvözetét keresi, az imádni fogja Kresley Cole művét! Young Adult regény, de ebből a kategóriából egy elég komoly, szerethető fajta. A könyv karakterei nagyon jól kidolgozottak, a cselekmény fordulatos, eseménydús, így semmilyen szempontból nem érhet csalódás. A Méreghercegnő egyszerűen olyan, amitől mindenki szerelembe esik!

Hédi

Katja Millay: Nyugalom tengere

Én nem vagyok az a fajta, aki szereti a szerelmi történeteket, ám ez a könyv még nekem is tetszett. Úgy vélem, hogy a történet középpontjában nem a romantika, sokkal inkább a félelem leküzdése, önmagunk elfogadása áll. Természetesen megjelenik a szerelem is, azonban szerencsére nem csöpögős, nem szirupos, hanem hihető és igazi. A regény összes karaktere kiválóan kidolgozott, nem sablonkarakterek, szinte mindenki kedvelhető. A cselekmény is igen érdekes, megjelenik benne egy kevés pszichológia, és nagyon mély gondolatokat ébreszt az olvasóban. A könyv lassú folyású, de ennek ellenére élvezhető, a romantikus szál is szépen, lassan bontakozik ki, ami szintén hozzátesz a realisztikus ábrázoláshoz, hiszen nem a “szerelem első látásra” sémát követi. Szóval, ha valami újra vágysz a romantikusok terén, vagy nem vagy annyira ezekre a könyvekre hangolva, de kipróbálnád, ez a neked való olvasmány!

Fancsali

Ken Follett: A katedrális

Nem rajongok a nyálas, rohanunk a tengerparton, libben a ruha, s a férfi, akire vágyunk már meztelen is, ha nem teljesen, minimum félig. A katedrális egyáltalán nem ilyen, talán ezért is lett a kedvencem. A karakterek szerethetőek vagy kellőképpen gyűlölhetőek. Ha valaki szereti a nagy volumenű, történelmi témát feldolgozó könyveket, annak nyugodt szívvel merem ajánlani. A szerelem nem terem meg minden katedrálisban, s főhőseinknek rengeteg akadályt kell leküzdeniük ahhoz, hogy a végén… Talán úgy folytatódik a mondat, hogy egymáséi lehessenek? Nos ez a regény korántsem a szép dolgokról szól… A középkor mocskában vergődő szereplőknek először saját magukkal kell szembenézniük, aztán az akadályokkal, az ellenséggel, s végül a szerelemmel. Valódi kuriózumnak számít, s a romantika mellett teret kap az árulás, a szenvedély, a politika, a hatalmas csaták, s nem mellesleg a történelem is. 2011-ben minisorozat is készült belőle azonos címmel. Kingsbridge egy olyan város, melyet neked is meg kell ismerned!

Cersei


Ennyi lett volna a Prológus bloggerei által összeállított romantikus ajánló! Reméljük, találtatok benne valamit, ami felkeltette az érdeklődéseteket. Kíváncsiak lennénk, nektek vajon mik a kedvenceitek!  Esetleg olvastátok valamelyik fent említett könyvet? Ha igen, hogy tetszett? Írjátok meg nekünk facebookon, twitteren, tumblr-ön, vagy bármely más social medián.

Reklámok