Valentin napi könyvajánló

vday2_ajanlo

A mai nap nem csak a pároké, ezért úgy gondoltuk, hogy összeállítunk egy olyan könyvajánlót, ami segítséget nyújthat minden idetévedőnek, ha egy, a mai naphoz illő könyvet szeretne olvasni. Elvégre a könyves pasik, lányok mindig elérhető közelségben vannak, főleg, ha egy kis romantikára vágyunk.


Lányoknak, nőknek, barátnőknek

Leitner Olga: Bakker, azok a csodddálatos férfiak!

Egyedül töltöd a Valentin napot? Netán eleged van már a férfiakból és a bosszantó szokásaikból? Akkor töltsd idén az ünnepet azzal, hogy kezedbe veszed Leitner Olga könyvét, és jókat nevetsz azon, milyenek is valójában a férfiak. Meglátod, rengeteg szituációra és történetre rá fogsz ismerni magad is a való életből. Éppen itt az ideje, hogy végre egyszer, ne csak a nők legyenek terítéken!

Colleen Hoover: Hopeless

Ezt a könyvet főleg lányoknak tudnám ajánlani, mivel eléggé érzelgős, és nem hiszem, hogy ezt a mennyiséget a srácok gyomra bevenné. Ajánlani azért tudom, mert amellett, hogy komoly problémákat dolgoz fel, a történet mélyen megérintett, és azóta is az egyik kedvencem. Ez nem egy újabb tiniregény, amiben a lány összejön az álompasival. (Persze azt sem mondtam, hogy nincs ilyen a könyvben.) Ennek a történetnek mondanivalója is van, az önmegismerés, és a korlátok, sérülések leküzdéséről mesél lebilincselő módon.

Katie McGarry: Feszülő húr

Katie megalkotta azt a regényt, amely tökéletesen vegyíti a rosszfiús romantikus szálat egy sérült lány küzdelmeinek történetével. Nem egy boldogságtól duzzadó könyv, de könnyfakasztóan szép módon ábrázolja, hogy a szeretet ereje mennyire hatalmas.

Charlotte Bronte: Jane Eyre

A klasszikusok egyik gyöngyszeme, ami sok lánynak okozhat boldog, rózsaszín ködtől és a viktoriánus kor illemszabályaitól színes órákat, ha kézbe veszik a könyvet. Kortól függetlenül tudom ajánlani bárkinek, aki a női nemhez tartozik, a fiatal lelkeket elvarázsolja, az időseket pedig megfiatalítja Jane története.

Beth Reekles: Csókot vegyenek

Lányoknak ajánlom, igazi romantikus, szerintem Valentin napra tökéletes. Egy tipikus love story, ami minden lány szívét megmelengeti. A történet egyszerű, könnyed, de mégis érdekes és magával ragadja az olvasót.

Sarah Dessen: Tökéletes

Könyveinek fő témája a romantika, de fontosabb dolgokat is felvonultat. A történeteinek van mondanivalója, amely elgondolkodtatja az olvasót, és óhatatlanul elmereng egy-egy könyvbeli mozzanaton. Egy könnyű olvasmány azoknak, akik szeretik a romantikát, és nem bánják, ha egy könyvnek vannak mélységei. Az Álom két keréken, valamint a Figyelj rám! című történeteit is jó szívvel ajánlom!

Lynn: Wait for You – Várok rád

Lányoknak ajánlanám főleg, szerintem Valentin napra tökéletes kikapcsolódást nyújthat este, az ágyba kucorodva, egy bögre forró csokival a kezünkben. Nem igazán az a tipikus love story, mivel főhőseinknek elég komplikált múltja van, de véleményem szerint emiatt is lehet, hogy ez lett az egyik kedvenc könyvem Jennifer L. Armentrout-tól. Eszméletlenül szépen írja le azt, hogy az első szerelem milyen bonyodalmakkal is járhat együtt, de ennek ellenére is milyen csodálatos lesz majd egyszer végigjárni ezt az utat.

Tarryn Fisher: Kihasznált alkalom

Ha valami olyasmire vágysz, ami teljesen valósághű, és nem mézes-mázas, akkor ez a Te könyved. Tarryn Fishert nem érdekli, hogy az olvasók általában happy endet szeretnének, ő nem az az író, aki megadja számunkra a boldog véget. Addig kínozza a szereplőit, amíg már legszívesebben feladnák az egészet, aztán jön az áttörés, és valami még nagyobb katasztrófa következik be.

Rachel van Dyken: Egyetlen

Ha egy nagyon cukormázas, igazi romantikus könyvre vágysz, ne keress tovább. Rachel van Dyken könyve tökéletes kikapcsolódást nyújt, és ez tényleg csöpögni fog a romantikától. Viszont mindezt úgy teszi, hogy élvezhető, szerethető marad mind a történet, mind pedig a szereplők.

Rácz-Stefán Tibor: Túl szép

A Tibi által alkotott történet túl szép ahhoz, hogy igaz legyen, de ha ezt sikerül elfogadnunk, akkor egy nagyon kedves, aranyos, romantikus történetet olvashatunk, ami nem mellesleg Magyarországon játszódik, így kicsit közelebb is érezhetjük magunkhoz a szereplőket.

Fiúknak, férfiaknak, barátoknak

Csabai Márk : A hatlövetű

Egy igazi akciósorozatba keveredhetünk Csabai Márknak köszönhetően, ahonnan nincs kiszállás semmilyen értelemben sem. A történet megállíthatatlanul pörög, nem igazán vannak eseménytelen percek, mikor félretennénk a könyvet, és rápihennénk a következő izgalmakra. Az olvasó maga is felpöröghet, egy kicsit rosszá válhat, és ezáltal kevésbé borzongatóan hideg az író által megalkotott világ. Bárki is veszi majd a kezébe ezt a könyvet, legyen az romantikus, finom lélek, vagy egy igazán szókimondó, saját érdekeiért maradéktalanul küzdő személy, mindenki élvezni fogja, ki ezért, ki azért.

On Sai: Calderon, avagy hullajelölt kerestetik

Kalandos, roppantul szórakoztató űropera a Calderon sorozat, ami a pörgős cselekmény és sziporkázó poénok mellett fantasztikus karaktereket is felvonultat. A két főszereplő közötti kémia remekül működik, de amennyit kapunk belőle, az még a srácok lelkivilágát se viseli meg, így nyugodt szívvel kézbe vehetitek. Csak vigyázzatok, mert ha a barátnőtök megkaparintja, akkor könnyen olvasnivaló nélkül maradhattok, ugyanis ennyire jó!

Andy Weir: A marsi

Szegény Mark Watney tök egyedül marad a Marson, így románcra nincs túl sok kilátása – nem, ebben a könyvben nincs zöld/kék/hupilila Zoe Saldana -, viszont az is igaz, hogy ő egymagában szórakoztatóbb, mint néhány könyv komplett szereplőgárdája egybevéve. És ha még a NASA is beszáll a buliba, akkor garantált a röhögőgörcs, na meg persze az izgalmas pillanatok.

Victoria Aveyard: Vörös királynő

Azok a fiúk, akik már az Éhezők viadaláért is odavoltak, tuti szeretni fogják, mert hasonlóképpen izgalmas, és akciódús. Kicsit hasonlít a X-men filmekre, de pont ez teszi kedvelhetővé. A szerelmi szál nem olyan erős, viszont hátrány lehet az, hogy kvázi egy szerelmi négyszög közepébe csöppenünk.

Kevin Hearne: Hounded – Üldöztetve

Egy igazán pasis könyv, ahol a főhőssel igazán nem finomkodnak. Rengeteg viccesebbnél viccesebb jelenetet és beszólást tartalmaz. És a szerelmi szál sem a lányoknak szól, hiszen Atticus igazi istennőkkel fekszik le? Ki ne szeretne a helyében lenni?

Pároknak, valamint nemtől függetlenül bárkinek

Hogyan mondjam el neked…?! – párkapcsolati kibeszélőkönyv

Szeretnéd a Valentin-napot a pároddal jó kedvűen és problémák nélkül eltölteni? Itt a tökéletes alkalom, hogy végre leüljetek, és időt szánjatok arra, hogy megoldjátok félresöpört konfliktusaitokat. Ez a párkapcsolati kibeszélőkönyv segíthet abban, az élet mely területein kell párotokkal egyességre jutnotok és üres oldalaival teret nyújt nektek a megoldásra. Nem kell drága szakemberek segítsége ahhoz, hogy megoldjátok nehézségeiteket, tisztázzátok problémáitokat, elég egy kevés elhatározás, a párotok, és ez a könyv.

Ruta Sepetys: Árnyalatnyi remény

Minimális mennyiségű romantika van benne, de még a fiúknak/férfiaknak elviselhető mennyiségben. A téma, amit feldolgoz, mindkét felet megérintheti, ezenfelül a II. világháborúban játszódik, amit bárki érdekes színtérnek találhat.

Stephen Chbosky: Egy különc srác feljegyzései

Történet egy nem mindennapi fiúról, aki megpróbálja kitalálni, vajon mi is lehetne a következő lépés a felnőtté válás hosszú, és bonyolult útján. A fel-felcsillanó romantikus szálnak köszönhetően egy tökéletes Valentin-napi történet lehet, amit a párotokkal együtt garantáltan élvezni fogtok.

Katja Millay: Nyugalom tengere

Férfiaknak és nőknek is egyaránt ajánlom, mivel ugyan a történet a romantikára is épít, nem ez a fő vonal. A szerelmi jelenetek sem sziruposak, egyáltalán nem cukormázas a történet így a férfi olvasók is nyugodtan a kezükbe vehetik. Maga a regény több komoly témát is boncolgat, ezért az érettebb korosztálynak ajánlanám. Tökéletes olvasmány mindazon emberek számára, akik egy kicsi újra vágynak, és nem riadnak vissza a romantikától sem.

Eleanor H. Porter: Az élet játéka

Egy klasszikus mű, egy angyali, bámulatos kis hősnővel, aki ártatlanságával és különös életszemléletével felnyitja a felnőttek szemét. A történet szórakoztat, de egyben tanít is, elgondolkoztat, valamint bebizonyítja, hogy minden csak nézőpont kérdése. A könyv fő mondanivalója, hogy minden rosszban van valami jó. Az élet játéka egy aranyos iromány, amely megmelengeti a szíved, varázslatos olvasmány nők, illetve férfiak számára egyaránt.

Filmajánló

Szerelmi leckék hitetleneknek

Valentin nap közeledtével minden a szerelemről és a párkapcsolatokról szól, de vannak olyanok, akik inkább elfelejtenék ezt a napot, mert nincs párjuk, vagy elvesztették a hitüket a szerelemben. Ez a film tökéletes arra, hogy rájöjjünk, lehet, hogy most kilátástalannak tűnik a helyzet, de ez bármikor megváltozhat. Ha egyedül töltöd ezt a napot, nem kell feltétlenül szomorkodással töltened. Nézd meg ezt a filmet és rögtön jobb kedved lesz.

Valentin nap

Mint a címében is látszik, ez egy ízig-vérig Valentin napi történet. Egy aranyos, romantikus és vicces film, amit bátran ajánlok fiúknak és lányoknak is. A romantika és a humor egyvelege igazán érdekes és szerethető keretet ad a történetnek.

Levelek Júliának

Ez az a fajta film, ami garantáltan mosolyt csal az arcodra, mert egyszerűen annyira elbűvölő. Sophie, a feltörekvő író Veronába látogat vőlegényével, de persze a dolgok nem pont úgy alakulnak, ahogy tervezik. Egy kedves történet, a napfényes Toszkána, Christopher Egan… hölgyeim, mi kell még?

Szerelem és más drogok

Már csak a Jake Gyllenhaal és Anne Hathaway párosa miatt is megéri megnézni ezt a romantikus vígjátékot, ami nem mellesleg könyvadaptáció. Egy igazán különleges párkapcsolatot mutat be a film, egy kis humorral, fájdalommal, törődéssel és elfogadással fűszerezve. Tökéletes választás a Valentin napi vacsi mellé.

Deadpool

Kedves Lányok! A párotoknak tavaly Valentin napkor el kellett viselni a Szürke ötven árnyalatát, szóval most ti is beültök vele a moziba, és szépen megnézitek vele ezt a halál vicces filmet. Akcióban tuti nem lesz hiány, és Deadpool karaktere garancia a szórakozásra.

3 méterrel a felhők felett

Lányok ezrei rajonganak ezért a filmért, és ez érthető is. Vicces, romantikus, a két főszereplő között pedig izzik a levegő, megvan az a bizonyos kémia. Ha tetszett a film, akkor vesd rá magad a könyvre is. Igaz kicsit más a története, mint a filmnek, vannak eltérések, de egy igazi rajongónak a könyvet is olvasnia kell!

Szerelmünk lapjai

A Nicholas Sparks könyvei alapján készülő filmek általában mindig tele vannak romantikus és szívszorító jelenetekkel. A szerelmünk lapjai pedig napjaink egyik legromantikusabb, leghíresebb filmje. Amúgy meg az a film, amiben Ryan Gosling a főszereplő csak jó lehet.


Reméljük, mindenki megtalálta a számára legmegfelelőbb könyvet, filmet. Ha van kedvetek írjátok meg nekünk a social médiákon, hogy Nektek mi a kedvenc valentin-napi olvasmányotok, filmetek. Van kedvenc könyves bookboyfriend/girlfriendetek? Hajrá, osszátok meg velünk, kíváncsi természetűek vagyunk!

Reklámok