LOL borítók: eredeti vs. magyar

Sok esetben az eredeti borítót jobban kedvelik egy adott könyvnél az emberek, de van, hogy a magyar kiadásé sikerül jobban. A LOL könyveknél sincs ez másképp, egyik jó, a másiktól meg fejjel mennél a falnak olyan otromba és ocsmány.

Kelly Oram: Szívzűrterápia strébereknek

Egyik sem jobb a másiknál. Mind a kettő borzalmas. Az a sárga szín, meg az ölelkező karakterek, háttérben a periódusos rendszerrel, vagy ugye a magyar esetében mindenféle kémiai és fizikai eszközökkel… Egyszerűen borzalmas ez a kompozíció.

eredeti_5.jpg

Miranda Kenneally: Kivédhetetlen szerelem

Az eredeti egész jó. A magyar? Kegyetlen rossz. Csak rá kell nézni… a manikűrös körmével és a kis forrónacijával, ez a lány minden, csak nem focista.

eredeti.jpg

Jandy Nelson: Az ég a földig ér

Ugyan az a helyzet, mint a Kivédhetetlen szerelemnél. Az eredeti mesés és tényleg a történethez illő… a magyar pedig…. nagyon el lett szúrva azzal a felhőn fetrengő leányzóval.

eredeti_1.jpg

Marni Bates: Segítség, Youtube sztár lettem!

Sok különbség nincs az eredeti és a magyar között. Színes és rózsaszín és bohém. Pont olyan, mint amilyennek egy ifjúsági könyv borítójának lennie kell.

eredeti_2.jpg

Jennifer Salvato Doktorski: Lángra lobbant nyár

Ritkán, de olyan is megesik a LOL könyveknél, hogy a magyar borító jobb lesz, mint az eredeti. Na, ez pont egy ilyen eset. A magyaron lüktetnek a színek, süt róla, hogy nyár van és boldogság, amíg az eredetin inkább egy “depis” lány van, aki épp koleszba készül.

eredeti_6.jpg

Marni Bates: Rocksztárt kaptam karácsonyra

Én az eredetire voksolok. A magyar láttán azt hihetné az ember, hogy a Segítség, Youtubesztár lettem! regény szerves folytatása, de mivel nem az… félrevezető.

eredeti_8.jpg

Lauren Morill: Vakrandi a végzettel

Eredeti: mesés! Magyar: hányinger. Ránézel a két borítóra és nem érted, hogy miképp lett az eredetiből, a lentebb látható szemgyilkos.

eredeti_4.jpg

Ezeket a borítókat tartottuk érdemesnek arra, hogy kicsit bővebben beszéljünk róluk. De Mi kíváncsiak vagyunk a Te véleményedre is! Írd meg nekünk kommentben, vagy bármely social mediánkon, hogy neked melyik LOL regény borítója tetszett legjobban, vagy éppen legkevésbé.

Reklámok