Könyvbe zárt karácsonyok – Dániel Boglárka: Ajándékcsere

covers_373144

Cím: Könyvbe zárt karácsonyok
Kiadó: magánkiadás
Kiadás éve: 2015
Oldalszám:  394 oldal

Fülszöveg

Ki ne szeretné a hideg téli napokban egy jó könyvvel a kezében, a kandalló előtt várni a karácsonyt? A kandalló nem garantált, de az igen, hogy ez a kötet, amit Ön most a kezében tart, a legjobb választás az ünnepi készülődéshez. Tele van különleges, meghitt, mégis mai történetekkel, mindenki talál köztük kedvenceket.

Ez a legjobb karácsonyi ajándék: magunk számára, mások számára, és nemcsak a tartalom miatt, hanem mert csupa szeretetből készült. Minden szerző, a műveket válogató zsűritagok, az illusztrátor és az ötletgazda-szerkesztő a szívét adta ebbe a könyvbe, hogy minél több olvasó kaphasson egy darabkát a szeretetükből.

A lapokon hangulatos családi történetek, romantikus, elgondolkodtató, vagy épp rejtélyes események elevenednek meg. Megismerhetünk kamaszokat, középkorú és idős szereplőket, sorsokat, lányokat és férfiakat, boldog és szomorú főhősöket itthon és külföldön, de kizárólag mai, magyar írók tollából.

Amikor Ön megveszi ezt a könyvet, nemcsak kap, hanem ad is.
Ugyanis a szerzők és a kötet létrejöttében közreműködő csapat az eladásból származó profitot művészeti oktatással foglalkozó alapítványnak ajánlják fel, mert hiszik, hogy kicsiny országunkban szükség van a művészekre és az új történetekre, valamint hogy a karácsony lényege az, hogy adjunk.


Dániel Boglárka: Ajándékcsere

Boglárka írására nagyon kíváncsi voltam, ugyanis a könyvben szereplő ,,tollforgatók” közül ő a legfiatalabb. Nem tudtam, mire számítsak vele kapcsolatban, leginkább egy természetfeletti szálakkal átszőtt novellát tudtam volna elképzelni, mivel a mi korosztályunkban ez igen nagy népszerűségnek örvend.

Amikor elkezdtem olvasni az írását, leginkább a terjedelmen lepődtem meg, ugyanis elég rövidke eszmefuttatást vetett papírra. De ez nem befolyásolta a minőséget! Boglárka egy édesanyjától hallott, gyönyörű történetet fogalmazott meg, amit biztos, hogy én is meg fogok osztani a családommal, a karácsonyfa mellett ülve. Egy betlehemi jelenetet tár a szemünk elé, ami az ajándékozás adta boldogságról szól: bármit is adjunk, fontos, hogy szívből jöjjön.


Engem megérintett Boglárka felnőttes gondolkodásmódja és érettsége, ami az írásában is visszatükröződött, ezért bátorkodtam néhány kérdést is feltenni neki.

INTERJÚ

Mennyi ideig dolgoztál a történeten?

Körülbelül egy hét alatt elkeszültem ezzel a novellával, nem szoktam sokat javitgatni rajta, az első benyomás nagyon fontos számomra.

 Miért pont ezt a történetet vetetted papírra, és nem egy mostanában nagy népszerűségek örvendő fantasyt?

Nem szeretem a fantasztikus stílusú történeteket, és ez az a téma ami a legközelebb áll hozzám.

 A jövőben írással szeretnél foglalkozni, vagy ez csak egy hobbi marad számodra?

Szerintem hobbi szinten marad csak az írogatás, nagyobb terjedelmű műnek neki se kezdenék, mert a suli elég sok időt elvesz az írástól, és még más egyébbel is szeretnék foglalkozni.

 Jelenleg dolgozol valamilyen novellán/regényen?

Nem, mostanában nem írtam semmit, mint említettem, főként az iskolára koncentrálok.

 Mennyire áll hozzád közel az olvasás?

Nagyon szeretek olvasni, a házi könyvtárunkban is rengeteg könyv van.

Fel tudnál sorolni 5 olyan érdekességet akár önmagaddal, akár a történettel kapcsolatban, amit nem olvashatunk a könyvben?

Nagyon sok érdekes dolog nem történik velem, élem a 14 évesek boldog sulis éveit, és a történetről sincs mit írnom, csupán annyit, hogy még mindig készülök meglátogatni élőben Betlehemet.

Netra

 

Reklámok